Posturile de conducere, motiv de dispută în PNL

O.D.
Ziarul BURSA #Politică / 22 februarie 2013

Posturile de conducere, motiv de dispută în PNL

Congresul Partidului Naţional Liberal va debuta astăzi într-o atmosferă tensionată. Lovitura de imagine pregătită de Crin Antonescu, de a-l convinge să intre în partid pe primarul Sibiului, Klaus Johannis, a fost surprinzător de bine primită de aripa disidenţilor dar a stârnit nemulţumirea altei pături de liberali care consideră că e nefiresc ca la două zile după ce a semnat adeziunea, Johannis să fie propus pentru al doilea post în partid în detrimentul unor membri cu state vechi. Faptul că edilul Sibiului a şi declarat că nu exclude posibilitatea să candideze pentru preşe­dinţia partidului, în anumite condiţii, a stârnit şi mai multe nemulţumiri. Pe acest fond, lucrările congresului se anunţă agitate. "Avem un congres, n-aş vrea să ratăm ocazia ca Klaus Johannis să fie reprezentat în conducerea partidului. Nu decid eu, asta e intenţia mea. Voi solicita CNEx o derogare de vechime pentru ca Johannis să poată candida pe o poziţie în conducerea partidului", a declarat Crin Antonescu. Klaus Johannis a spus că după alegerile prezidenţiale din 2014, în cazul în care liderul PNL, Crin Antonescu, devine preşedinte, este "dispus să discute" despre preluarea şefiei PNL, dar deocamdată nu vrea să pără­sească primăria oraşului Sibiu: "Este posibil ca atunci să devin una dintre persoanele care ar intra în discuţie, dacă va fi aşa sau nu vom vedea atunci. Nu cu gândul acesta am intrat în PNL, dar dacă atunci se pune problema evident că sunt dispus să discut. Eu nu am de gând să renunţ la primărie şi să vin la Bucureşti. Sunt legat de Sibiu şi cred că voi face faţă şi la PNL. Devin o legătură bună a PNL spre Transilvania. Oamenii din Sibiu şi toată zona vor vedea un lucru bun în mişcarea mea. Pe de altă parte, nu mă aştept ca acest pas pe care l-am făcut să aibă urmări imediate doctrinare pentru PNL. Un astfel de pas uriaş va produce la unii entuziasm, la alţii o atitudine negativă".

Preşedintele PDL Vasile Blaga consideră că noua achiziţie a PNL reprezintă un plus pentru acest partid, dar poate duce la divergenţe majore în interiorul USL: "Intrarea lui Johannis în PNL nu este doar o simplă lovitură de imagine aşa cum am văzut, e şi un aspect clar al potenţialelor războaie din interiorul USL. Fiecare din cele două partide, PNL şi PSD, încearcă să se întărească, pentru la o adică. Este vorba despre un primar respectat şi un om de onoare. Este bine văzut nu doar în ţară, ci şi în afară".

Surprinzătoare a fost însă poziţia lui Andrei Chiliman, unul dintre cei mai aprigi contestatari ai lui Antonescu: "Îi urez domnului Klaus Johannis bun venit în rândurile noastre şi îmi exprim convingerea că vom colabora cu succes în promovarea principiilor, valorilor şi proiectelor liberale pentru Româ­nia, indiferent de conjunctura politică în care evoluăm noi şi Partidul Naţional Liberal". Potrivit acestuia, delegaţii la Congresul PNL vor avea de făcut "o alegere crucială pentru viitorul liberalismului în România". Grupul Tăriceanu, Chiliman, Moisescu a înaintat mai multe amendamente comisiei pentru Statut a PNL. Între acestea se numără alegerea tuturor membrilor Biroului Politic prin vot uninominal, inclusiv a secretarului general al partidului, desemnarea candidatului la alegerile prezidenţiale prin votul tuturor membrilor de partid în cadrul unor alegeri primare, dar şi instituirea unui criteriu de integritate prin care să fie interzisă sus­ţinerea la nivel guvernamental, pentru portofoliile ministeriale, a persoanelor trimise în judecată pentru o faptă penală.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb