"PowerChannel" vrea să preia cel mai mare furnizor de programe tv prin internet

Costi Dobrea
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 14 ianuarie 2004

În curînd, vom putea conecta televizorul la internet şi în ţara noastră

Oficialii companiei americane "PowerChannel" au semnat o scrisoare de intenţie în vederea achiziţionării celui mai mare furnizor de programe de televiziune prin internet (WebTV) din Europa, "Freedomland". Dacă tranzacţia va fi finalizată, "Power-Channel" va deveni cea mai mare companie de "set-top-box" din lume. "Set-top-box", numit astfel pentru că este aşezat în general pe televizor, este un aparat prin intermediul căruia se poate conecta orice televizor la linia telefonică pentru accesul la diverse servicii internet (video, jocuri). "Set-top-box" este un fel de computer, dar mult mai ieftin. "Valoarea contabilă a achiziţiei este de apropape 17 milioane dolari", potrivit declaraţiilor directoru-lui executiv al "PowerChannel", Steve Lampert, care adaugă că produsele "Freedomland" sînt similare cu cele ale companiei pe care domnia sa o reprezintă. În plus, "Freedomland" oferă servicii în mai multe limbi.

Deşi nu există asigurări că această achiziţie va fi finalizată, oficialii "PowerChannel" anticipează semnarea acordului pentru sfîrşitul lunii ianuarie.

Compania "PowerChannel" a vîndut peste 50.000 de "set-top box"-uri în Olanda, Uzbekistan, Africa de Sud şi Germania, iar în prezent se pregăteşte să intre pe pieţele din Polonia, India şi România. În schimb, "Freedomland", în colaborare cu asociaţii săi, a vîndut în Europa, în ultimii trei ani, peste 500.000 de unităţi. De asemenea, ei au construit o bibliotecă unică de programe WebTV, care conţine atît spectacole sau show-uri, cît şi programe educaţionale sau concursuri interactive. În plus, "Freedomland" a lansat, de curînd, un sistem de gestiune a programelor WebTV, care permite personalizarea cu un grad ridicat a dorinţelor fiecărui utilizator. Astfel, utilizatorul poate selecta programele în orice combinaţie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb