Poziţia CE în cazul Microsoft devine mai flexibilă

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 5 martie 2009

Comisia Europeană a anunţat miercuri că a adaptat procedurile folosite pentru monitorizarea informaţiilor privind interoperabilitatea produselor realizate de grupul Microsoft, în conformitate cu o decizie a executivului comunitar din anul 2004.

După ce, în urmă cu cinci ani, Comisia acuzase grupul american Microsoft că nu oferă suficiente informaţii privind interoperabilitatea programelor sale şi numise un mandatar pentru a supraveghea informaţiile pe care acestea le furnizează în legătură cu produsele sale utilizate pe piaţa UE, miercuri Bruxellesul a invocat "schimbarea de atitudine din partea Microsoft" şi "posibilitatea crescută ca terţe părţi să îşi poată exprima poziţia direct pe lângă jurisdicţiile naţionale".

Decizia din 24 martie 2004 menţiona că executivul UE a ajuns la concluzia că Microsoft a încălcat articolul 82 al Tratatului privind instituirea Comunităţii Europene şi articolul 54 al Acordului privind Spaţiul Economic European prin refuzul de oferi informaţii privind interoperabilitatea şi prin legarea programului Windows Media Player cu Windows. În urma acestei situaţii, Microsoft a trebuit să plătească o amendă şi a fost acuzată de abuz de poziţie dominantă pe piaţă.

În luna ianuarie a acestui an, Comisia Europeană a depus o nouă plângere împotriva gigantului american în domeniul informatic, Microsoft, pe care îl acuză de abuz de putere dominantă ca urmare a integrării sistematice a browserului Internet Explorer în sistemul de operare Windows.

Anul trecut, Comisia Europeană a amendat compania Microsoft cu o sumă record în valoare de 899 de milioane de euro, motivând că gigantul american nu a luat în considerare sancţiunile impuse după încălcarea legislaţiei antitrust. La 14 ianuarie, Microsoft a dat asigurări că intenţionează să respecte legislaţia europeană. La jumătatea lunii martie expiră perioada până la care poate oferi un răspuns Comisiei Europene, după plângerea depusă de executivul comunitar în luna ianuarie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb