PRACTICI DE CARTEL "Mercedes-Benz", amendată cu 57 milioane dolari în China

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 24 aprilie 2015

"Mercedes-Benz", amendată cu 57 milioane dolari în China

Un birou anti-monopol din provincia chineză Jiangsu a amendat producătorul auto "Mercedes-Benz", divizia de lux a companiei germane "Daimler" AG, cu 350 de milioane de yuani (aproape 57 de milioane de dolari) pentru practici anticoncurenţiale, transmite Reuters.

Conform autorităţii, "Mercedes-Benz" a făcut presiuni asupra dealerilor pentru stabilirea de preţuri minime la vânzarea unor maşini şi piese de schimb ale companiei, lansând totodată "avertismente" la adresa celor care nu au respectat aceste indicaţii.

"Investigaţia a arătat că Mercedes-Benz şi dealerii săi din Jiangsu au încheiat acorduri de monopol pentru stabilirea celor mai mici preţuri la vânzarea modelelor E-Class, S-Class şi a unor piese de schimb", a informat autoritatea din Jiangsu, adăugând că unii dealeri "Mercedes" au fost amendaţi cu 7,7 milioane de yuani.

Purtătorul de cuvânt al subsidiarei chineze a "Daimler", Senol Bayrak, a refuzat să facă vreo declaraţie pe marginea acestei situaţii.

În 2014, compania "Daimler" a fost găsită vinovată de manipularea preţurilor pieselor de schimb. Conform autorităţilor din Jiangsu, preţurile acestora erau atât de mari încât, dacă un client ar fi achiziţionat toate componentele care formează un automobil Mercedes C-class, costul ar fi fost echivalent cu cel pentru cumpărarea a 12 vehicule. Anul trecut, autorităţile de la Beijing au amendat pentru prima dată producătorii auto străini pentru fixarea preţurilor (cartel). Subsidiarele din China ale companiei germane "Volkswagen" AG şi grupului italo-american "Fiat Chrysler Automobiles" NV au primit o amendă combinată de 46 de milioane de dolari.

În opinia analiştilor, producătorii auto au o influenţă mult prea mare asupra dealerilor şi furnizorilor de piese auto din China, ceea ce le permite să controleze preţurile, iar această practică încalcă normele de concurenţă.

Vânzările "Mercedes-Benz" au crescut cu 16% în martie, la 183.467 vehicule, acesta fiind cel mai important avans lunar din istoria companiei germane.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb