"Praktiker", în insolvenţă

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 12 iulie 2013

"Praktiker" urmăreşte ca, prin declararea insolvenţei, să-şi restructureze afacerile.

"Praktiker" urmăreşte ca, prin declararea insolvenţei, să-şi restructureze afacerile.

Distribuitorul german de amenajări interioare "Praktiker" AG a depus ieri, la o instanţă din Hamburg, cererea de intrare în insolvenţă, din cauza gradului ridicat de îndatorare şi a lipsei lichidităţilor, după ce vânzarea unei subsidiare din Luxemburg a eşuat.

Din cauza acestui eşec, negocierile cu creditorii privind restructurarea împrumuturilor companiei au eşuat miercuri seara, astfel că refinanţarea acesteia nu a fost aprobată, conform anunţului făcut de "Praktiker". Insolvenţa, respectiv protecţia faţă de creditori, nu priveşte operaţiunile internaţionale ale companiei, ci doar cele derulate în Germania.

Vânzarea subsidiarei luxemburgheze "Batiself" SA a eşuat după ce board-ul companiei interesate să cumpere divizia nu a avizat tranzacţia. Câştigul care ar fi rezultat din vânzarea subsidiarei a fost inclus în planul de finanţare încă din 2012, conform "Praktiker".

Compania germană a înregistrat anul trecut o pierdere netă de 190 milioane euro, faţă de un rezultat negativ de 555,6 milioane euro în 2011. Veniturile "Praktiker" au scăzut cu 5,6% în 2012, la 3 miliarde euro.

În primul trimestru din 2013, pierderea companiei a atins 127,7 milioane de euro, de la 76,4 milioane de euro în aceeaşi perioadă din 2012. La finele lunii martie, "Praktiker" avea 17.820 de angajaţi, din care 5.399 în Germania.

Divizia internaţională a "Praktiker", care include operaţiunile retailerului din şase ţări din Europa Centrală şi de Est - România, Grecia, Polonia, Ungaria, Bulgaria şi Ucraina - a consemnat o scădere de 12,6% a vânzărilor în trimestrul întâi, la 112,4 milioane de euro. "Praktiker" mai deţine operaţiuni în Turcia şi Luxemburg.

"Praktiker" are 315 magazine în Germania şi 99 la nivel internaţional. Compania a vândut 55,6 milioane de acţiuni noi în cadrul unei majorări de capital care a avut loc în noiembrie anul trecut, în vederea obţinerii de lichidităţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb