Prebet Aiud achiziţionează un pachet de 5% la ROCA Investments pentru 2,1 milioane de euro

G.U.
Piaţa de Capital / 5 mai 2021

Rudolf Vizental, CEO ROCA Investments

Rudolf Vizental, CEO ROCA Investments

Consiliul de Administraţie Prebet Aiud a decis achiziţia unui pachet de 5% la ROCA Investments (Platforma ROCA S.A.) concretizată la un preţ de 2.100.000 euro, conform raportului publicat de Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

ROCA Investments oferă soluţii de capital şi parteneriat activ pentru revitalizarea şi consolidarea afacerilor româneşti care traversează momente de dificultate, pentru companii care au potenţial de creştere accelerată şi au nevoie de un partener în acest sens, dar şi pentru companii care caută să transfere managementul businessului în mâinile unor executivi performanţi.În spatele acestei companii se află un grup de antreprenori şi manageri experimentaţi în business, implicaţi şi dedicaţi, care contribuie prin capital şi knowledge în toate proiectele ROCA Investments.

Rudolf Vizental, CEO ROCA Investments, a declarat: "Aceasta tranzacţie e o premieră în istoria ROCA din 3 motive. În primul rând sunt confirmate de piaţă atractivitatea şi validitatea modelului de busines: o formulă care se bazează pe capacitatea IMM-urilor din Romania de a genera valoare adaugată, atunci cand au alături un partener implicat. Pe de alta parte, prin preţul tranzactiei, este recunoscută evaluarea a companiilor în care ROCA deţine participatii, de 42 milioane EUR. Nu în ultimul rând, ne bucură faptul ca familia ROCA s-a mărit şi la acest ecosistem pe care-l dezvoltăm se alătură noi actionari şi astfel misiunea ROCA, aceea de a crea o nouă cultură antreprenorială bazată pe parteneriat, are şi mai mulţi susţinători."

Prebet Aiud informează actionarii şi investitorii că în cadrul şedinţei Consiliului de Administraţie din dată de 04.05.2021, Consiliul de Administraţie a decis numirea/confirmarea domnului Mathe Francisc în funcţia de Preşedinte al Consiliului de Administraţie al PREBET AIUD SA, în conformitate cu prevederile art. 1401 din Legea 31/1990 a societăţilor comerciale republicată şi a Actului Constitutiv al societăţii, se menţionează în raportul publicat.

Potrivit sursei citate, ROCA Investments are o valoare evaluată a companiei de 42 mil EUR, ceea ce reprezintă aproape o dublare faţă de nivelul de 22,3 mil EUR de la finalul anului 2019. Randamentul investiţiilor pentru anul 2020 este şi el în creştere, ajungând la 62%.

ROCA Investments face parte din Impetum Group alături de care şi-a asumat misiunea de a genera impact pozitiv în economia României prin maximizarea valorii în fiecare etapă a unui business.

Pornită în urmă cu 3 ani, ROCA este prezentă în 10 judeţe ale ţării, în 5 mari sectoare de activitate: agrifood, logistică, servicii industriale, producţie materiale de construcţii, îngrijirea personală. Cele 13 companii din portofoliu (din care două inactive) au generat în 2020 o cifră de afaceri cumulată de 98 milioane EUR, un profit operaţional (EBITDA) de 5 milioane EUR şi au peste 1.000 de angajaţi.

Ecosistemul ROCA este format în prezent din companiile: Frigotehnica (industria frigului), BICO Industries (producător de plasă din fibră), Romcargo Maritim (operator portuar), RDF Arad (agribusiness), Electroplast (producător de cabluri electrice), MECANEX (producător de pompe pentru diverse industrii), Piscicola (fermă piscicolă), Artesana (produse lactate artizanale), CAHM (îngrijire personală), Yellow.Menu (restaurant online) şi Sinteza (industrie chimică).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb