Precizări ale Agenţiei pentru Serviciile Societăţii Informaţionale

Corina Sologiuc, Specialist Relaţii Publice, Agenţia pentru Serviciile Societăţii Informaţionale
Ziarul BURSA #Companii #Servicii Financiare / 16 iunie 2009

În urma articolului " Grosul contractelor publice a ocolit legea-Doar 2% din achiziţiile publice s-au făcut prin sistemul electronic", publicat în data de 12 iunie 2009, Agenţia pentru Serviciile Societăţii Informaţionale (ASSI) doreşte să facă următoarele precizări:

Agenţia pentru Serviciile Societăţii Informaţionale este instituţia care operează Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, disponibil la adresa de internet www.e-licitatie.ro.

Conform Hotărârii nr. 198 din 27 februarie 2008, orice autoritate contractantă are obligaţia de a utiliza mijloacele electronice pentru aplicarea procedurilor de atribuire şi pentru realizarea achiziţiilor directe, într-un procent de cel puţin 20% din valoarea efectivă a achiziţiilor publice efectuate de aceasta în cursul unui an.

Pragul atins până la finalul anului 2008 a fost de aproximativ 2% din totalul achiziţiilor publice. ASSI, operatorul sistemului e-Licitaţie, face toate demersurile pentru a sprijini autorităţile contractante să respecte prevederile legale, astfel încât până la sfârşitul anului 2009 să deruleze 20% din valoarea totală anuală a achiziţiilor publice prin mijloace electronice. Astfel, pentru a veni în sprijinul beneficiarilor sistemului, ASSI a lansat în luna februarie a.c,. Centrul de Excelenţă cu scopul de a oferi sesiuni de instruire destinate, într-o primă etapă ,utilizatorilor sistemului www.e-licitatie.ro. Alături de programul de instruire din cadrul Centrului de Excelenţă, ASSI pune la dispoziţia utilizatorilor www.e-licitatie.ro un departament specializat de suport clienţi, care oferă informaţii cu privire la funcţionalităţile sistemului. Aspectele care sunt de competenţa ASSI au fost soluţionate prin dezvoltarea de noi funcţionalităţi în conformitate cu O.U.G. nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii, cu modificările şi completările ulterioare.

În perioada 1 ianuarie 2009-15 iunie 2009, procentul de achiziţii publice atribuite, derulate online prin intermediul www.e-licitatie.ro, a fost de 13,97 %.

În data de 3 aprilie a.c. a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 215, partea I, Hotărârea nr. 370 pentru modificarea şi completarea Normelor de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractelor de achiziţie publică prin mijloace electronice din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.660/2006.

Prin adoptarea Hotărârii de Guvern nr. 370/2009 s-au introdus contravenţii în cazul nerespectării, de către autorităţile contractante, a obligaţiei de a utiliza mijloacele electronice pentru realizarea procentului de 20% din valoarea totală a achiziţiilor publice anuale. Nerespectarea acestei obligaţii se sancţionează cu amendă cuprinsă între 10.000 lei şi 35.000 lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb