Predoiu: "Este vital pentru noi toţi să ştim cine suntem şi încotro ne îndreptăm"

T.B.
Politică / 1 decembrie 2023

Predoiu: "Este vital pentru noi toţi să ştim cine suntem şi încotro ne îndreptăm"

Ministrul Afacerilor Interne, vicepremierul Cătălin Predoiu, a afirmat, vineri, că este absolut vital pentru fiecare dintre noi şi pentru toţi românii laolaltă să ştim cine suntem, de unde venim şi încotro ne îndreptăm, potrivit agerpres.ro.

Potrivit sursei menţionate, "Ne reuneşte, de 1 Decembrie, un mare eveniment, unul de cea mai înaltă semnificaţie şi importanţă în istoria neamului nostru: Ziua Marii Uniri din 1918. Iar în timpurile pe care le trăim este absolut vital pentru fiecare dintre noi şi pentru toţi românii laolaltă să ştim cine suntem, de unde venim şi încotro ne îndreptăm", a arătat Predoiu într-un mesaj adresat cu prilejul Zilei Naţionale a României, într-un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Interne.

El a adăugat că un trecut de mii de ani, cu o uriaşă încărcătură sufletească ne leagă, o umanitate extraordinară, dăruirea în muncă şi în credinţă, transmite sursa.

Conform agerpres, "Ele au fondat naţiunea română care, prin curaj, prin eroism, prin unitatea de sânge, de limbă şi de spirit a reuşit să supravieţuiască încercărilor dure ale istoriei. Provinciile noastre - divizate de puteri cotropitoare, de imperii cu ambiţii şi puteri neţărmurite - au ştiut să-şi menţină în adâncul inimii muzica absolut unică a cântecului de dor. S-au prăbuşit imperii: otoman, rusesc, austro-ungar şi noi ne-am putut în sfârşit împlini destinul de ţară ce-şi înfăptuia Marea Unire de la 1 Decembrie 1918, sărbătoare sacră a neamului românesc. Nu voi insista asupra cărturarilor, a bisericii, a oamenilor politici cărora le datorăm deşteptarea şi activarea tuturor românilor cărora trebuie să le rămânem pe veci recunoscători. Dar insist asupra faptului că azi monumentul pe care ar trebui să-l reprezinte în conştiinţa noilor generaţii strămoşii noştri - cărora le datorăm ceea ce suntem - devine progresiv inexistent", a arătat Predoiu.

El a făcut în acest context un apel: "Iar apelul meu din aceste clipe, către cei prezenţi, către românii din întreaga ţară şi din diaspora, este un apel solemn pentru a face - şi nu a lăsa în grija altora - tot ce e cu putinţă pentru ca fundamentele nobile pe care e clădită această naţiune să pătrundă în inimile şi în conştiinţa copiilor şi adolescenţilor de azi, cu eleganţă şi discreţie - temelie a culturii noastre, garanţie a supravieţuirii noastre, încărcătură şi fundament moral indispensabile pentru viitorul lor şi al ţării. Trăiască România! La mulţi ani!", relatează sursa citată.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Acesta este drumul .UE trebuie rapid sa se federalizeze pe model SUA si sa devina un Stat .Cine nu doreste este liber sa plece si sa plece si din NATO European .Nu mai putem oferi garantii economice de securitate celor care se impotrivesc federalizarii UE .Vreti in alta parte nu va opreste nimeni .

    Ne indreptam niciunde, suntem doar o colonie de mana a 5 a mUE care a ajuns o colonie de mana a doua a US.

    1. mult mai bine decat cand eram colonia urss. suntem unde trebuie. La multi ani Romania!

    bunul samaritean 01/12/2023 At 12:10

    Your comment is awa iting moderation 

    Ziua unirii a reprezentat doar in inceput pentru natiunea romana un moment „ biblic romanesc ” prin care am reusit (ajuati de multi altii ) sa devenim o tara in integralitatea ei .Asa se intimpla si acum la nivel European .Devenim un Stat federal pe model SUA .Indiferent cit de mari ne sunt sperantele sau capriciile, unora sau altora, ce inca nu reusesc sa intelega viitorul, Romania , de una singura , nu va mai exista si deja nu mai exista .Rusia deja si-a redenumit conceptul ce ne arata cum intregul spatiu identificat ca si rusesc ,indiferent de natiunile care il ocupa si locuiesc ,devine Rusia .In SUA stim cu totii cum este cu federalizarea .Acum este momentul Europei .Natiunile europene nu pot singure sa faca fata provocarilor .Statul European trebuie si este pe cale sa apara .Cine nu doreste are sansa de a se uni cu Rusia dar acolo stim foarte bine cit de iubiti suntem noi romanii si cit de greu le va fi unora sa isi pastreze integritatea teritoriala daca se decid sa faca pasul in afara UE.Pina si M.B. doreste acum reintorcerea .Statul European este visul tuturor romanilor (cu exceptiile pe care le cunosteti si voi ).Sarbatorile nationale pot fi pastrate .Ele au doar o anume forma de simbolism care acum vad ca este folosita de falsi romani ce se cred romani adevarati .A fi roman adevarat si nationalist inseamna a fi si European .Cine nu pricepe asta nu are decit sa plece .Desigur nu la Paris .

    Noi știm. Voi, oamenii politici, știți?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb