Prefectura Buzău îşi aşteaptă subprefectul

Ana Felea
Miscellanea / 4 martie 2021

Prefectura Buzău îşi aşteaptă subprefectul

Schimbări la Prefectura Buzău. Miercuri, 3 martie 2021, a fost ziua înlocuirilor noilor numiri la Prefectura Buzău, iar prima decizie luată a vizat-o pe cea care a ocupat funcţia de subprefect începând cu octombrie 2020, Adina Moiseanu. Domnia sa a primit decizia de încetare temporară pe funcţia de la vârful Instituţiei Prefectului Buzău luată prin adoptarea Hotărârii de Guvern şi publicarea acesteia în Monitorul Oficial.

Hotărârea adoptată preciza: "La data de 4 martie încetează exercitarea, cu caracter temporar, în condiţiile legii a funcţiei publice de subprefect a judeţului Buzău de către doamna Adina Claudia Moiseanu. Doamna Moiseanu Adina Claudia predă lucrările şi bunurile ce i-au fost încredinţate în vederea exercitării atribuţiilor de serviciu în termen de 3 zile".

În consecinţă, Moiseanu nu mai îndeplineşte atribuţiile de subprefect. Adina Moiseanu a revenit de astăzi, 4 martie pe vechiul post pe care îl ocupa la Administraţia Finanţelor Publice Buzău, respectiv şef serviciu juridic.

Pe de altă parte, potrivit unor surse sansanews.ro, Adina Moiseanu ar putea rămâne în Prefectură şi după expirarea mandatului de subprefect. Moiseanu ar putea ocupa funcţia de secretar general al Prefecturii, funcţie publică, înfiinţată recent.

Un secretar general de Prefectură va asigura conducerea operativă a acestei instituţii. Secretarul general va fi înalt funcţionar public, absolvent de studii superioare juridice, administrative, economice sau tehnice şi se subordonează nemijlocit prefectului. Ordinele prefectului vor fi contrasemnate de către secretarul general al instituţiei prefectului. Salarizarea funcţiei publice de secretar general al instituţiei prefectului va fi la nivelul salarizării funcţiei publice de director general din cadrul administraţiei publice centrale de specialitate.

Tot ieri a părăsit postul de subprefect şi Alecu Vasile. Fiind vorba despre un înalt funcţionar public, în cazul său s-a dispus aplicarea mobilităţii, Alecu fiind numit în funcţia de inspector guvernamental în cadrul Secretariatului General al Guvernului.

În partea a doua a zilei a fost publicată în Monitorul Oficial decizia de numire în funcţia de subprefect, în locul Adinei Moiseanu, a Marietei Boloş, preşedintele Organizaţiei Femeilor Liberale Buzău. Decizia a fost luată prin Hotărâre de Guvern.

" 19. HOTĂRÂRE a Guvernului privind numirea doamnei Boloş Marieta în funcţia de subprefect al judeţului Buzău", se arată într-un comunicat transmis de Guvernul României.

Pentru cel de-al doilea post de subprefect de Buzău nu a fost deocamdată numită nicio persoană.

Nici în funcţia de prefect nu se ştie cine va fi numit. Postul de prefect al Buzăului a revenit PLUS, care nu a luat încă o decizie în privinţa celui care va prelua frâiele Instituţiei Prefectului.

Cu alte cuvinte, Prefectura Buzău este condusă în prezent de Marieta Boloş, cea care astăzi va depune jurământul pentru funcţia de subprefect. Prefectura Buzău nu mai are prefect din ianuarie, când fostul prefect, Leonard Dimian şi-a dat demisia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb