PREGĂTIRI PENTRU ALEGERI ÎN PNL: Liberalii vor un scor de 30% în 2012

F.A
Ziarul BURSA #Politică / 20 februarie 2009

Antonescu: "Nu candidez în tandem cu Orban pentru şefia partidului"

Vicepreşedintele PNL Crin Antonescu susţine că relaţia sa cu Ludovic Orban, care şi-a anunţat ca şi el candidatura la funcţia de preşedinte al partidului, este una colegială.

Crin Antonescu a explicat: "Relaţia mea cu Orban este una colegială, dar între doi indivizi. Nu suntem la tandem. Eu dacă aş avea dorinţe de tandem sau de cuplu, vă asigur că aş exprima dorinţe în legătură cu alte persoane, categoric de alt sex decât Orban".

Potrivit Agerpres, Antonescu a subliniat că nu candidează în tandem cu nimeni, intrarea sa în cursa pentru şefia partidului la congresul PNL din luna martie fiind una individuală.

Liderul PNL a precizat că 27 de preşedinţi de organizaţii, după consultarea birourilor politice, au semnat public pentru susţinerea sa la şefia partidului.

Vicepreşedintele PNL a explicat că motivele pentru care a decis să candideze la şefia partidului au fost legate, în primul rând, de criza clasei politice, a instituţiilor statului, dar şi a exerciţiului democratic, în al doilea rând de absenteismul electoratului de la urne şi apoi de constituirea coaliţiei guvernamentale PSD - PD-L.

O a patra premisă este faptul că PNL este singurul partid de opoziţie şi singurul partid de dreapta, după cum a spus liderul liberal.

Obiectivele pentru care Crin Antonescu spune că va milita, dacă va fi ales în fruntea PNL, sunt legate de apărarea şi consolidarea regimului democratic, constituirea unei alternative reale la sistemul birocratic, dar şi modernizarea reală, profundă, a ţării.

Potrivit lui Antonescu, este necesar ca liderul unei formaţiuni politice precum PNL să fie credibil atât în interiorul partidului, cât şi în afara lui, să fie "puternic şi reformator".

Profesionalizarea actului politic presupune cinci "deschideri", a adăugat Antonescu, către societate în ansamblu, către "grupurile legitime de interese", către marii contribuabili din economie, asociaţii patronale şi companii, dar şi către administraţia publică.

Olteanu: "Nu sunt potrivit pentru preşedenţia partidului sau a ţării"

Purtătorul de cuvânt al PNL, Bogdan Olteanu, a declarat, ieri, că nu este potrivit nici pentru preşedinţia PNL şi nici pentru preşedinţia României.

Bogdan Olteanu a explicat: "Olteanu ar fi o variantă foarte proastă, nepotrivită pentru preşedinţia partidului. Nu cred că sunt în acest moment capabil, potrivit şi reprezentativ să fac aşa ceva. Ar fi o variantă proastă şi pentru preşedinţia României, pentru că nu sunt un candidat potrivit pentru aşa ceva. Nu mă pricep la aşa ceva, nu am orizontul necesar, nu am reprezentativitatea necesară. Eu cred că îmi cunosc lungul nasului".

În opinia sa, nu este importantă "valorizarea sau îngroparea" unor lideri ai partidului prin candidatura la preşedinţia României, ci obţinerea unui scor cât mai bun, ""astfel încât PNL să ajungă în turul doi"".

Olteanu a precizat că nu se opune unei construcţii politice din care să facă parte şi PNL, atâta vreme cât această construcţie are drept scop ca electoratul lui Traian Băsescu ""să scadă sub 50%"".

Purtătorul de cuvânt al PNL a reluat ideea potrivit căreia liberalii ar putea intra în cursa prezidenţială cu un candidat din afara partidului.

PNL, ambiţii mari

În altă ordine de idei, Bogdan Olteanu, a comentat situaţia formaţiunii pe care o reprezintă, arătând că PNL nu este un partid mare, are resursele umane ale unui partid de 7%, dar este în creştere şi ţinteşte pentru alegerile din anul 2012 să obţină 30% din voturi.

În opinia sa, un partid care câştigă 10-20% în alegeri este sensibil la sistemul de vot, dar unul cotat cu 30% este indiferent la acest sistem, acesta fiind motivul pentru care PNL doreşte să obţină la viitoarele alegeri parlamentare cel puţin 30% din voturi.

Purtătorul de cuvânt al liberalilor consideră că PNL nu are încă resursele umane necesare unui partid mare şi nici membrii săi nu au o mentalitate pe măsură.

De altfel, Olteanu a afirmat că nici PD-L nu are nimic din aceste lucruri, diferenţa fiind aceea că "PD primeşte lumina de la Cotroceni".

Pe de altă parte, penelistul a criticat Guvernul afirmând că şi-ar dori ca actuala coaliţie să se menţină un an şi jumătate pentru a putea justifica în faţa populaţiei eventualele efecte negative care ar putea apărea ca urmare a unui buget defectuos.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb