BRK Financial Group (BRK) este, începând de astăzi, Market Maker al Emitentului (MME) pentru Aages (AAG), cu rolul de a susţine lichiditatea acţiunii companiei, o premieră pentru piaţa noastră de capital, se arată într-un comunicat al Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
Adrian Tănase, director general al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), a declarat: "Este pentru prima dată când un intermediar semnează un contract direct cu un emitent pentru susţinerea lichidităţii. Acest lucru a devenit posibil pentru că am reuşit să stabilim cadrul general de derulare al programului. Market Maker-ul Emitentului devine astfel o realitate care creează premisele de îmbunătăţire a lichidităţii. Ne-am dori ca tot mai mulţi emitenţi să urmeze acest exemplu şi să folosească această oportunitate".
Practic, Market Maker-ul Emitentului reprezintă participantul la sistemul de tranzacţionare al BVB care îşi asumă rolul de a susţine rulajul unui instrument financiar, în baza unui contract încheiat cu emitentul instrumentelor financiare respective, precum şi cu BVB.
La rândul său, Gabor Molnar, director general al producătorului de instalaţii de încălzire prin inducţie din Târgu Mureş, a spus: "Obiectivul urmărit de către Aages prin semnarea unui contract privind activitatea de market maker pe piaţa reglementată la vedere cu SSIF BRK Financial Group, este creşterea lichidităţii acţiunilor firmei şi, prin aceasta, sporirea încrederii investitorilor potenţiali interesaţi de achiziţionarea acţiunilor Aages".
Răzvan Raţ, director general adjunct în cadrul BRK Financial Group a declarat: "Angajamentul nostru, privind dezvoltarea pieţei de instrumente financiare locale, se concretizează prin lansarea unui nou serviciu oferit de BRK Financial Group, respectiv cel de market making pentru acţiunile unui emitent dinamic şi care, probabil, va avea o altă vizibilitate în rândul investitorilor odată cu sporirea lichidităţii tranzacţiilor. Sperăm să putem transfera din expertiza dobândită în ultimii ani ca emitent şi furnizor de lichiditate pentru produsele structurate tranzacţionate la BVB (certificate turbo şi certificate cu capital protejat) şi pe piaţa spot (n.r la vedere), să contribuim la creşterea volumelor tranzacţionate la bursa locală, dezideratul comun al participanţilor la piaţă".
Volumul minim corespunzător unei oferte ferme de cumpărare şi de vânzare a Market Maker-ului pentru titlurile Aages este de 200 de acţiuni şi se aplică pentru fiecare ordin limită din cadrul ofertei, iar perioada minimă pentru menţinerea în piaţă a ofertei ferme, în decursul unei zile bursiere, este de 75% din intervalul de timp al şedinţei de tranzacţionare.
Spread-ul (diferenţa) maxim dintre preţurile de cumpărare şi de vânzare afişate de Market Maker este de 3%.
Durata contractului dintre compania din Târgu Mureş şi BRK Financial Group este de un an, cu posibilitatea de prelungire tacită, se arată într-un raport al Aages de la începutul lunii curente.
Ieri, la ora 15:15, preţul acţiunii AAG se tranzacţiona la 3,22 de lei, în creştere cu 2,55% faţă de referinţa din şedinţa bursieră anterioară.
Pentru primele trei luni ale acestui an, compania din Târgu Mureş a înregistrat un profit net de circa 0,469 milioane lei, în creştere cu 56% faţă de rezultatul obţinut la aceeaşi dată a anului 2018, de aproape 0,3 milioane de lei.
Aages, companie ce a fost listată la BVB în vara anului 2017, are o valoare de piaţă de circa 32,2 milioane de lei.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 08.08.2019, 01:16)
traiasca intermediarii succesului oarecum falimentar
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 08.08.2019, 02:43)
Asa faliment cu 65 mil ron cash plus actiuni sa tot ai pe piata de capital:))
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 08.08.2019, 10:07)
Acum e de urmarit Aages, sa vedem cum va evolua lichiditatea. Daca creste poate apleaza si alti emitenti la astfel de market makeri si se mai impulsioneaza activitatea companiilor din esalonul al doilea de la BVB.