PREMIERUL BULGARIEI: "Sunt mândru de elitele politice din Balcani"

Mihaela Dan
Politică / 24 aprilie 2018

"Sunt mândru de elitele politice din Balcani"

Boiko Borisov , premierul Bulgariei, a declarat, astăzi, în cadrul uniunii cvadrilaterale de la Bucureşti, că este mândru de "elitele politice" din regiunea Balcanilor, afirmând că nu au mai fost niciodată elite "atât de responsabile", informează News.ro

La rândul său, prim-ministrul Greciei, Alexis Tsipras, a spus că regiunea Balcanilor s-a confruntat dintotdeauna cu provocări serioase, generând multe probleme la nivel înalt. "Suntem aici ca să facem faţă acestor provocări", a spus Tsipras.

La reuniunea cvadrilaterală care s-a desfăşurat la Palatul Victoria au participat, alături de Viorica Dăncilă, preşedintele Serbiei, Aleksandar Vuèić, prim-ministrul Greciei, Alexis Tsipras, şi prim-ministrul Bulgariei, Boiko Borisov.

Boiko Borisov, premierul Bulgariei a declarat că: "Atunci când o problemă apare în Balcani, reverberează în altă parte a continentului. Acest format de cooperare continuă să existe, ceea ce este un semn clar al faptului că a fost un format productiv. Vrem să avem parte de o infrastructură care să ne conecteze de Europa şi de restul lumii, să avem progrese în toate sectoarele. (...) Sunt foarte mândru de elitele politice din Balcani, nu îmi amintesc să mai fi avut elite atât de responsabile. Cred că toţi realizăm acum că suntem parte a familiei europene şi vom continua în acest format".

La rândul său, prim-ministrul Greciei, Alexis Tsipras, a spus că regiunea Balcanilor s-a confrutat dintotdeauna cu provocări serioase, generând multe probleme la nivel înalt.

Premierul Greciei adăugat că: "sunt foarte încântat să mă aflu azi la Bucureşti. Putem vedea că toate aceste relaţii şi discuţii, această iniţiativă a întâlnirii în acest format al acestor ţări, trei dintre ele membre UE, constatăm că este o iniţiativă foarte solidă. Scopul acesteia este să cooperăm pentru a putea asigura pacea, stabilitatea în regiunea noastră. Balcanii reprezintă o zonă care s-a confruntat dintotdeauna cu provocări serioase. O regiune care a generat o serie întreagă de probleme la nivel înalt, dar este şi o zonă promiţătoare. Suntem aici ca să facem faţă acestor provocări. Este important să putem menţine această cooperare. Scopul pe care îl avem este să dezvoltăm regiunea şi să transformăm această cooperare într-o iniţiativă permanentă. Este o viziune mai veche care ni s-a oferit de-a lungul timpului, dar astăzi devine mai importantă ca oricând".

De asemenea, Viorica Dincilă a apreciat prezenta la Bucureşti a oficialilor celor trei ţări, adăugând că reuniunea cvadrilaterală reprezintă o oportunitatea pentru consolidarea dialogului şi cooperării în regiunea sud-est europeană.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb