PREMIERUL CĂLIN POPESCU TĂRICEANU  Executivul susţine un plan de măsuri care să ducă la dezvoltarea companiei "Tarom"

Ziarul BURSA #Politică / 15 martie 2006

Guvernul va susţine, în condiţiile legale, un plan de măsuri care să ducă la dezvoltarea companiei Tarom, a declarat ieri, într-o întîlnire de lucru cu reprezentanţii companiei, primul ministru Călin Popescu Tăriceanu. Premierul a cerut conducerii Tarom să vină cu propuneri concrete în acest sens.

"Vreau ca TAROM să se dezvolte, să devină o companie prosperă. România are interesul să aibă o companie aeriană care să fie un jucător puternic. Sînt gata să vă sprijin pentru a deveni o companie puternică", a spus primul-ministru. Şeful Executivului a solicitat companiei Tarom să analizeze în ce condiţii ar putea să opereze zboruri regionale, care să deserveas-că unele dintre ţările vecine, cu care nu există conexiuni directe în acest moment, şi care să aducă profit.

El a arătat că, în calitate de prim-ministru, susţine dezvoltarea mediului de afaceri autohton şi expansiunea companiilor româneşti în regiune, pentru că acestea duc la crearea de noi locuri de muncă în ţară.

"Pentru oamenii de afaceri autohtoni va fi mai uşor să-şi dezvolte afacerile în ţările balcanice, dacă vor avea zboruri regionale", a explicat premierul Tăriceanu, citat de Rompres.

De asemenea, şeful Executivului a solicitat reprezentanţilor companiei Tarom să identifice o strategie de dezvoltare pentru deservirea rutelor europene, deoarece integrarea României în UE va duce şi la creşterea traficului de pasageri.

Primul-ministru a solicitat însă ca propunerile pentru dezvoltarea companiei să fie gîndite cu atenţie, pentru a se asigura eficienţa lor.

După ce reprezentanţii Tarom vor pune la punct aceste propuneri, aceştia vor avea o nouă întîlnire de lucru cu primul-ministru pentru a le analiza şi a lua o decizie. Directorul general al Companiei Tarom, Gabriel Dumitrescu, directorul de Marketing, Florin Cătălin Zlota, şi directorul departamentului ope-rator zbor, Alexandru Viorel Silvestru, au prezentat în cursul întrevederii situaţia societăţii şi direcţiile pe care s-a mers pînă în acest moment.

La întîlnirea de lucru convocată de primul-ministru au participat şi ministrul Transporturilor, Construcţiilor şi Turis-mului, Gheorghe Dobre, şi secretarul de stat în ministerul Transporturilor, Alexandros Galiatatos.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb