PREMIERUL CIOLOŞ, VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIŞINĂU:  Întâlniri cu preşedintele Timofti şi omologul său, Pavel Filip

Laura Boico
Politică / 24 august 2016

Prim-ministrul Dacian Cioloş va efectua mâine prima vizită oficială în Republica Moldova de la preluarea mandatului de premier, pe agendă fiind prevăzute întrevederi cu preşedintele Nicolae Timofti, preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, şi omologul său de la Chişinău, Pavel Filip, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului.

Conform sursei citate, prim-ministrul Cioloş va fi însoţit de vicepremierul Vasile Dîncu, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Victor Grigorescu, ministrul Energiei, Anca Dragu, ministrul Finanţelor Publice, Raluca Prună, ministrul Justiţiei, Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene, şi Maria Ligor, ministrul delegat pentru Relaţiile cu Românii de Pretutindeni.

Pe lângă întrevederea în plenul celor două delegaţii, pe agenda vizitei sunt incluse întâlniri bilaterale ale miniştrilor români cu omologi şi cu alţi oficiali din Republica Moldova, se arată în comunicat.

Cioloş se va întâlni şi cu reprezentanţi ai societăţii civile din Republica Moldova, cu autorităţi locale reprezentate în Congresul Autorităţilor Locale din Moldova (CALM) şi cu reprezentanţi ai formaţiunilor politice de opoziţie parlamentare şi neparlamentare de la Chişinău.

Pe parcursul vizitei, premierul Cioloş va depune o coroană de flori la Monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt din Chişinău.

Totodată, prim-ministrul va merge la grădiniţa din satul Selemet, raionul Cimişlia, inclusă în programul de reabilitare şi dotare a grădinţelor din Republica Moldova cu asistenţă tehnică şi financiară din partea Guvernului României.

"România este şi va rămâne un susţinător neobosit al perspectivei europene a Republicii Moldova. Măsurile adoptate la Chişinău în ultimele luni, economice şi instituţionale, sunt un răspuns firesc la aşteptările cetăţenilor, elemente necesare stabilităţii şi consolidării încrederii în instituţiile statului. Un rol cât mai activ al societăţii civile ca partener implicat în promovarea măsurilor de reformă şi în monitorizarea implementării acestora este o garanţie a continuării şi consolidării dezvoltării democratice", a declarat Dacian Cioloş.

Potrivit Guvernului, vizita la Chişinău a delegaţiei române are loc în contextul eliberării miercuri a primei tranşe, în valoare de 60 de milioane de euro, din asistenţa financiară rambursabilă pentru Republica Moldova. Deblocarea acestei prime tranşe a fost aprobată de Guvern în şedinţa din 3 august, ca urmare a constatării rezultatelor în realizarea măsurilor asumate în acest scop de Republica Moldova.

Acordul privind asistenţa financiară rambursabilă dintre România şi Republica Moldova, în sumă de până la 150 milioane euro, a fost ratificat prin Legea nr. 91/6 mai 2016.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb