PREMIERUL FLORIN CÎŢU: "Etapa a doua de vaccinare a fost accelerată şi vom accelera şi etapa a treia"

G.M.
Ziarul BURSA #Politică #Sănătate / 21 ianuarie 2021

"Etapa a doua de vaccinare a fost accelerată şi vom accelera şi etapa a treia"

Campania de vaccinare se desfăşoară în ritm accelerat, a susţinut, ieri, premierul Florin Cîţu, care se aşteaptă ca etapa a III-a să debuteze mai devreme decât a fost stabilit anterior (n.red.- pentru finalul lunii martie-începutul lunii aprilie).

Cu toate acestea, personalul din companiile private şi, implicit cel din HoReCa, sector de activitate greu afectat de restricţiile impuse de pandemia Covid-19, va fi vaccinat abia în prima parte a etapei a III-a, conform hotărârii aprobată ieri de Guvern.

"Am aprobat o hotărâre de guvern privind categoriile de persoane care se vor vaccina în etapa a doua. La categoriile esenţiale am introdus personalul-cheie din instituţiile publice necesare funcţionării statului, pentru că nu vorbim despre toată instituţia în această etapă. Am introdus şi personalul navigant şi cel de pe platformele maritime.

În etapa a treia, în primă fază vor fi vaccinate persoanele din companiile private. Hotărârea de guvern adoptată este un document flexibil, care poate fi modificat în funcţie de cerere şi de vaccinurile primite", a precizat premierul Florin Cîţu.

Amintim că pentru etapa a treia de vaccinare, care vizează populaţia generală, este introdusă o categorie separată, la primul punct, care cuprinde lucrătorii din industria extractivă, industria prelucrătoare, din hoteluri şi restaurante, din domeniul de întreţinere corporală, coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare, din domeniul spectacole, activitati culturale şi recreative, din sistemul financiar, bancar şi din domeniul asigurărilor şi membrii Uniunii naţionale a notarilor publici.

Şeful Guvernului a mai declarat că, până în 29 martie, ţara noastră ar urma să primească încă 2,4 milioane de doze de vaccin Pfizer, la care se vor adăuga încă 400.000 de doze de vaccin Moderna şi eventual şi doze de vaccin produse de Astra Zeneca.

"Scenariul optimist este 4,2 milioane de doze până în 29 martie, dacă Astra Zeneca va respecta planul de livrare. Etapa a doua a fost accelerată faţă de planul iniţial - am început-o cu două săptămâni mai devreme şi vom accelera şi etapa a treia, dacă Moderna şi Astra Zeneca se vor ţine de plan. Vom ajunge la 220.000 de doze primite săptămânal începând din luna februarie", a spus prim-ministrul Florin Cîţu.

Domnia sa a precizat că, dacă actualul indice de infectare din Capitală, sub 3 la mia de locuitori, se va menţine şi în perioada următoare, este posibil să fie reluată activitatea la interior a restaurantelor şi cafenelelor din municipiul Bucureşti.

"Eu aş vrea să deschid toata economia mâine. Dar depinde de noi să respectăm toate regulile de protecţie. Când le vom respecta cu toţii, atunci vom deschide tot sectorul HoReCa", a concluzionat Florin Cîţu.

Opinia Cititorului ( 17 )

  1. Desigur, Vasilica, de ce nu? Pana la urma, prost nu e ala care da otrava, ci ala care-o cere!

    A accelerat la maxim etapa a doua, iese fum din blocul motor, miroase a ulei ars...

    S-au vaccinat milioane de români...direct in creier cu virusul global al neomarxismului. 

    1. cu muiaaaa mascata hai tata mai trage o data

    pana la urma e o idee ok sa accelereze si sa suprapuna etapele (1,2,3).

     

    va reduce pierderile de vaccin si va conduce la o imunizare mai rapida a populatiei (cei care doresc sa se vaccineze).  

    1. Bai retardule, producatorul mizeriei de ser specifica in prospect ca asa zisul "vaccin" nu creeaza imunitate , mai terminati cu cliseele astea verbale fara acoperire

      Mirel, cred c-ar trebui sa vorbesti in oglinda cand faci pe cineva retard! Scopul vaccinului nu-i de-a da imunitate ci de-a ajuta organismul sa recunoasca acest agent patogen necunoscut pana acum. Problemele mari create de Covid-19 nu-s cauzate de virus ci de reactia imuna a organismului in fata unei amenintsri pe care n-o recunoaste. Vaccinul are rolul de-a pune un "marker" pe virus, facandu-l astfel vizibil pentru sistemul imunitar. Un exemplu ar fi gripa. Europenii nu sunt imuni la gripa dar sistemul imunitar recunoaste virusul si se "bate" cu el, simptomele acestei "batalii" cunoscandu-le cam fiecare dintre noi. Altfel stau lucrurile cu populatiile care n-au cunoscut gripa, virusl fiind mult mai letal decat in cazul nostru. In America nu armele spaniolilor au ucis cea mai mare parte a populatiilor indigene ci virusul gripei adus de spanioli.

      "cred c-ar trebui sa vorbesti in oglinda cand faci pe cineva retard!"

      nu, a ataca pe cineva nu e un mod de a aborda o persoana.

      lasa-l  

      eu m-am referit pur economic

      sa nu se piarda ser pentru cei care vor sa se injecteze - daca se deschide un borcanel din ala de vaccin dar nu sunt 5-6 la rand sa termine borcanelul... vaccinul e foarte instabil si apar pierderi.  

      Din acest punct de vedere (economic) suprapunerea tuturor etapelor e o idee excelenta.

      Dar va fi nevoie de mai multe vaccinuri in acest caz daca vor fi toti vaccinati fara discriminare.  

    Catzu - Matzu, pana schimba viteza ajunge cu Tico in capatul satului, unde incepe lanul de porumb..

    Cat de mincinosi sunt astia? Nu se vede cu ochiul liber ca vaccinarea scartaie din toate incheieturile/

    Unde vede Catzu ca accelereaza ceva in alta parte decat in capul lui? 

    "Eu aş vrea să deschid toata economia mâine"

    Daca chiar vroia se putea deschide --- asta e doar decizie politica. 

    1. sa zicem mersi daca Romania o sa parcurga semestrul 2/2021 in pozitia de under-dog... trecand pe burta prin perioada cam cum e acum fara sa se bage lockdown iar in Romania !

      Nu vezi ca toata Europa geme de carantina ?  

      La noi in Romania e parfum fata de alte tari!  

      In Germania Merkel vrea sa impinga iesirea din carantina pana in Iunie 2021 ! Iti dai seama ?!?!?!?!?  

      Eu tot ce vreau acum e sa continuam asa, pe burta, cu cat mai multe sectoare deschise si cu numarul de cazuri sub control ... poate deschidem scolile, poate deschidem restaurantele ...  

      Sa te pregatesti de trim.2/2021 => multe tari inchise full in lockdown! SPER CA NU SI ROMANIA! Romania trebuie sa arate Lumii ca e mai cu mot si nu inchide nimic! :)

      Nici o carantina! Sa nu mai vad mizerie de carantina in Romania!  

      sa zicem mersi daca Romania o sa parcurga TRIMESTRUL 2/2021

    Nu au vaccinuri deloc dar au accelerat la maxim, cat au putut ei.. asta e ideea.

    Gata, s-a blocat din nou platforma de vaccinare, Catzu - Matzu a calcat acceleratia la maxim, arzand etapele si a iesit fum din aplicatie in care lumea ar trebui sa se inscrie pentru a se inchina la vaccin.

    1. Mori de grija platformei , cretinule?N-AVEA GRIJA , NU-TI IESE.

    & Sunteți de părere că ar fi utilă o evaluare a imunizărilor deja existente la populație, chiar și la nașteri, pentru a nu mai fi făcute imunizări peste cele deja existente prin dobândirea genetică, ?

    Cum mureau ei, mititeii, de grija populatiei! Cum murisera si in in ultimii 40 de ani! Adusesera Romania pe cele mai inalte culmi de civilizatie si progres! Autostrazile cu sase benzi brazdau tara, elicopterele lui Popeye fara de accident micsorau distantele, pacientii se duceau in spitalele unde intinereau si se vindecau de orice boli! Sa revenim la realitate! Veti face un simplu dus, spuneau medicii SS inainte de a-i baga pe detinuti in camerele de gazare cu Zyklon B! Istoria adevarata a genocidului contra populatiei din ultimii 40 de ani practicat de autoritatile bolsevice si neobolsevice de dinainte si dupa 1989 va aparea in douazeci de ani!!! Internetul controlat aproape in totalitate de Politica Politica Romana a Zilelor de Apoi, modul in care intregi guverne erau cumparate cu valuta pentru a distruge asa-numitele ~industrial plants~, austeritatea extrema impusa de Corifeii Lumii Inchise, propaganda de cea mai joasa calitate (~Nu sunt bani, tovarasi bolsevici si asa-zis capitalisti, doar pentru noi sunt sute de miliarde, dar nu pentru voi, sclavilor!!!~, o populatie lasata fara medicina, fara dinti, cu trupuri maladive si firave, inestetice, cu oameni ce mureau cu mult inainte de vreme din cauza lipsei tehnicilor medicale de regenerare, SPAGA GENERALIZATA pentru a dobandi sefia unei institutii si situarea/votarea pe liste pe baza de cotizatie la partid, un plus la salariu!!! Toalete in spatele curtii! Lipsa unui spital care sa se inalte pana la cer, care sa aiba sute de hectare de sectiuni, pe varf de munte! NU SPITALE CU DETINUTI POLITICI, TINUTI SUB CHEIE SI FARA APA! LA GRADUL DE LIPSA DE UMANITATE A ACESTOR AUTORITATI GENOCIDARE NU AR FI DE MIRARE SA NU SE ARUNCE PESTE ZONELE CARANTINATE STL-uri sau SND-uri! MII SI MII DE BOLNAVI CRONICI MURISERA IN FATA SPITALELOR COVID!!! CINE RASPUNDE DE ACEST GENOCID? STARURILE TV SE DADEAU BOLNAVE DE COVID-19, altfel pierdeau contractele! Trupele de propaganda spuneau ca nimeni nu MURISE DIN LIPSA ACCESULUI IN SPITALELE SARS COV-2! Mai mult, plecau prin Santorini, prin diverse zone ale lumii, UNDE SE CEREA TESTUL, DAR FARA TEST (*Weren’t they SARS Cov-2 Propaganda’s Guys?), in timp ce cetatenii erau CONCENTRATI CA VITELE IN TARC SI LI SE BAGAU PE GAT TESTE FALSE SI VACCINURI CANCERIGENE! La $ 50, 000 de K era normal: almost all newspapers guys puteau spune orice! PS: in aceste zile fatidice, numarul de morti de cancer depasise cifra de 8, 000, 000 pe 2020, 464, 674 murisera de cancer in 2021, 2, 086, 185 de SARS Cov-2! 20, 319 murisera de foame in data de 21 ianuarie 2021! NIMENI NU SE INGRIJEA DE EI!!! NICIUN VACCIN PENTRU CANCERE!!! Cazul fratelui lui Fl. Sal. e semnificativ pentru calitatea joasa a medicinii, murise cu zile intr-un spital dezafectat! Guardienii bateau pacientii Covid-19, iar acestia decedau la 33 de ani! Mai mult, CONTROLUL POPULATIEI ERA STRICT! FARA TESTELE NECONCLUDENTE SI UN VIITOR VACCIN, NIMENI NU SE MAI DEPLASA IN LUME! LIBERTATILE OMULUI DISPARUSERA SUB PRETEXTUL VIRUSULUI!!!! O pacienta bolnava de Covid dezvaluise ca erau tinute in saloane fara aer si fara apa! UN PACIENT DE 51 DE ANI FUSESE EXTERMINAT> BOLNAV DE DOUA ORI, MURISE MISTERIOS IN SPITAL! Fostul ministru fusese asasinat la fel, Stanoevici, oamenii nu aveau bani de implant dentar total, cam $ 20,000! Defrisarea padurilor, propaganda ca se distrug raurile prin constructia de hidrocentrale (ele nu se mai construiau de intregi decenii), pentru a nu se vedea defrisarile imense... Exodul populatiei din tara lipsita de viitor, figuri sinistre ale puterii, generatori de moarte si saracie, conducatori peste zone geografice si teritorii ex- si actual estice!!! Lumea era si vesela si trista> vesela pentru ca era vremea frumoasa, trista pentru ca ne aducea aminte cat de urat arata scolile – asa imi spun cei ramasi in tara (la fel ca spitalele, iar lucratorii din ambele domenii traiesc prost< de altfel 66% din populatia Romaniei o ducea in saracie, foarte prost, nu au bani de taxe/impozite si de mancare din venitul lunar)!!! Capitala nu avea NICI ACUM APA CALDA, PENTRU CA TOTI RESPONSABILII de dupa 1990 ERAU PRIMELE SUGATIVE DIN BANUL PUBLIC! Transportul public era un dezastru! In spitalele lui Ring The Foreigner oamenii mor din lipsa tratamentului! Un martir intre martiri este Dan Smaranda din central Pitestiului, om lasat in voia destinului de o medicina neputincioasa! Cifrele sunt sporite pentru a se regiza starea de urgent/alert, apoi prin masurile intelepte ale~ Partidului, lui Ceasca, Ro~, totul va fi redus la minimum… Spionii contrari Ro nu mai sunt prinsi de mult, in schimb, lupta impotriva Aliatilor e grea! REVOLTELE APAREAU!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb