Premierul i-a cerut ministrului Sănătăţii să rezolve problema aprovizionării cu medicamente

G.F.
Politică / 6 decembrie 2017

Premierul i-a cerut ministrului Sănătăţii să rezolve problema aprovizionării cu medicamente

Premierul Mihai Tudose i-a cerut, astăzi, ministrului Sănătăţii, Florian Bodog, ca într-o săptămână să rezolve problemele în domeniul aprovizionării cu medicamente.

"Astăzi am avut o întâlnire dimineaţă cu domnul ministru Bodog, cu toţi factorii responsabili sau care ar fi trebuit să fie responsabili în domeniul aprovizionării cu medicamente ai acestei ţări. Eu rămân la opinia mea că nu toţi sunt foarte responsabili şi am convenit împreună cu domnul ministru că de astăzi nu mai este loc de explicaţii şi că nu există nicio explicaţie pentru un deces într-un spital cauzat de lipsa unui medicament", a declarat Tudose la începutul şedinţei de guvern.

Potrivit şefului Executivului, se poate ajunge până la plângere penală pentru neîndeplinirea obligaţiilor de serviciu.

"Partea cea mai blândă este plecarea acasă mergând până la plângere penală pentru neînfăptuirea obligaţiilor de serviciu la cei responsabili, cu schimbări legislative acolo unde este cazul. Termenul este o săptămână pentru a regla aceste lucruri, domnul ministru, vă readuc aminte că nu acceptăm prelungiri de termen", i-a mai transmis Tudose lui Bodog.

Astăzi dimineaţă, premierul Tudose l-a convocat, la Palatul Victoria, pe ministrul Bodog pentru discuţii cu privire la lipsa imunoglobulinei de pe piaţa din România. La întâlnire au fost convocaţi şi şefii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi Agenţiei Naţionale a Medicamentului. De asemenea, la discuţii au participat reprezentanţi ai distribuitorilor de medicamente.

După întâlnire, medicul Alexis Cochino, imunolog pediatru la Institutul pentru Sănătatea Mamei şi Copilului din Bucureşti, a declarat că Guvernul va propune săptămâna viitoare o ordonanţă de urgenţă pentru suspendarea pe timp limitat a taxei de clawback pentru produse din plasmă.

"Săptămâna viitoare se va propune o ordonanţă de urgenţă pentru suspendarea, pe timp limitat, a taxei de clawback pentru produse din plasmă, ceea ce i-a făcut pe distribuitorii producătorilor să promită că asta îi va readuce pe piaţă. Cel mai rapid (...), chiar din această lună, unul dintre distribuitori va aduce 900 de flacoane, ceea ce ar trebui să acopere necesarul pentru cel puţin o lună pe imunodeficienţe şi urgenţe majore, urmând ca din ianuarie să fie aduse 2.000 de flacoane de către acelaşi distribuitor", a spus medicul, la finalul întâlnirii cu premierul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb