PREMIERUL INDIAN NARENDRA MODI, LA FORUMUL DE LA DAVOS: "Industria criptomonedelor necesită o abordare unitară la nivel mondial"

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 19 ianuarie 2022

"Industria criptomonedelor necesită o abordare unitară la nivel mondial"

Sunil Mittal, Airtel: "Adoptarea instrumentelor digitale de către IMM-uri trebuie să accelereze"

Ritmul adoptării instrumentelor digitale în rândul întreprinderilor micro, mici şi mijlocii (IMM- uri) trebuie să accelereze, astfel încât aceste companii să fie mai bine dotate ca să facă faţă provocărilor celei de-a patra revoluţii industriale, este de părere Sunil Bharti Mittal, preşedintele conglomeratului multinaţional indian Bharti Enterprises.

Vorbind la ediţia din acest an a Forumului Economic Mondial de la Davos, care se desfăşoară zilele acestea online, Mittal a afirmat că firmele micro şi IMM-urile sunt piatra de temelie a lanţurilor de aprovizionare, care conduc toate tipurile de industrii în fiecare parte a lumii. În opinia sa, adoptarea instrumentelor digitale de către acestea le-ar putea ajuta foarte mult să devină pregătite pentru viitor.

"Nicio societate, industrie sau ţară nu poate supravieţui fără un lanţ de aprovizionare foarte robust, mai ales atunci când lumea re-gândeşte fluxurile lanţului de aprovizionare prin mutarea unor părţi mari din China", a spus Mittal, menţionând: "Uitaţi-vă la industria electronică, unde o mulţime de companii mici furnizează componente marilor jucători".

Numind tehnologia "o sabie cu două tăişuri", preşedintele companiei de telecomunicaţii a spus că este de datoria tuturor părţilor interesate să reducă la minimum aspectele negative ale conectivităţii digitale şi să maximizeze impactul pozitiv al acesteia.

Narendra Modi: "Criptomonedele sunt provocări similare celor care privesc lanţurile de aprovizonare, inflaţia sau schimbările climatice"

Provocările din industria criptomonedelor au nevoie de o abordare unitară la nivel global, conform afirmaţiilor premierului indian Narendra Modi.

Domnia sa a lansat un apel în acest sens cu prilejul Forumului Economic Mondial de la Davos, declarând potrivit CoinDesk: "Criptomonedele reprezintă un exemplu de provocare cu care ne confruntăm ca o familie globală, într-o ordine mondială aflată în schimbare. Ca să luptăm cu această provocare, fiecare naţiune, fiecare agenţie globală trebuie să ia măsuri colective şi sincronizate".

În opinia sa, criptomonedele sunt provocări similare celor care privesc lanţurile de aprovizonare, inflaţia sau schimbările climatice şi consideră că o tehnologie de dimensiunea celei care stă la baza industriei cripto face ca acţiunile de reglementare ale unei singure ţări să fie insuficiente, astfel că se impune o gândire comună.

Guvernul indian nu a lansat, deocamdată, propriul cadru de reglementare pentru activele din industria cripto, aflându-se într-un proces de analiză cu privire la măsurile pe care le iau alte ţări, respectiv la standardul global în materie.

Modi, care conduce a doua cea mai populată ţară din lume, şi-a încheiat discursul de la Davos subliniind că noile provocări necesită noi direcţii, respectiv că fiecare naţiune are nevoie de sprijinul altor naţiuni mult mai mult decât înainte.

Japonia se angajează la o transformare verde şi digitală

Premierul japonez Fumio Kishida a promis ieri, în cadrul Forumului de la Davos, că va face eforturi pentru o transformare verde şi digitală, ca parte a eforturilor sale de a crea o nouă formă de capitalism. Kishida, care şi-a preluat mandatul în octombrie, a subliniat necesitatea revizuirii structurilor economice şi sociale prin păstrarea valorilor universale precum democraţia. Domnia sa a evidenţiat riscurile pe care le prezintă capitalismul de stat într-o aparentă referire la ţări precum China.

"Japonia este hotărâtă să conducă această tendinţă globală în noua formă de capitalism şi să demonstreze exemple concrete despre modul în care capitalismul poate evolua pe măsură ce ne asumăm preşedinţia Grupului celor Şapte, anul viitor", a afirmat Kishida, citat de Kyodo News.

Premierul Kishida a mai spus că pandemia a creat "o oportunitate" pentru Japonia în sensul promovării digitalizării, adăugând că ţara sa va construi infrastructură precum cabluri pe fundul mării şi reţele de fibră optică, dar şi centre de date în diferite părţi ale Japoniei, ca să facă faţă creşterii volumului de date.

Anthony Fauci speră că pandemia va scădea în intensitate

Epidemiologul Anthony Fauci, care consiliază administraţia SUA, şi-a exprimat, la Forumul de la Davos, speranţa privind reducerea intensităţii pandemiei de Covid-19, astfel încât aceasta să nu mai provoace cazuri grave.

Domnia sa a declarat: "Potenţialul virusului de a paraliza societatea se va resimţi doar în cazul apariţiei de noi variante care ar ignora imunitatea tulpinilor anterioare".

Pe de altă parte, spune Fauci, este probabil ca virusul să devină endemic, în condiţiile în care sunt puţine şanse ca infecţia Covid să fie eradicată.

În opinia lui Anthony Fauci, un scenariu posibil ar fi ţinerea sub control a coronavirusului, aşa cum se întâmplă cu gripa sezonieră sau cu alte virusuri respiratorii.

Şeful ONU, Antonio Guterres: "Vaccinaţi întreaga lume pentru a pune capăt pandemiei"

Şeful Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), Antonio Guterres, a declarat, la Forumul virtual de la Davos, că întreaga lume trebuie să se vaccineze împotriva Covid-19 pentru a asigura ieşirea din pandemie.

"Ultimii doi ani au demonstrat un adevăr simplu, dar brutal - dacă lăsăm pe cineva în urmă, îi lăsăm pe toţi în urmă", a spus, conform france24.com, secretarul general al ONU, adăugând: "Dacă nu reuşim să vaccinăm fiecare persoană, dăm naştere la noi variante care se răspândesc peste graniţe şi pun viaţa de zi cu zi şi economiile într-un blocaj brusc".

Potrivit afirmaţiilor lui Guterres, comunitatea internaţională trebuie să "confrunte pandemia în mod echitabil şi corect".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. > dacă lăsăm pe cineva în urmă, îi lăsăm pe toţi în urmă

    Sloganul comunist sub alt dicton. 

    Concluzia elitelor e ca motivul pentru care comunismul nu a functionat e ca nu a fost aplicat global. Acum vom indura si experimentul asta. 

    nu credeti nimic din ce spune India. Tot ce fac si spun e din interes.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb