Premierul Ponta anunţă că se retrage de la conducerea PSD

Politică / 12 iulie 2015

Premierul Ponta anunţă că se retrage de la conducerea PSD

Actualizare 20:02 Plumb: "Ponta nu demisionează din funcţia de preşedinte, este o retragere temporară"

Preşedintele interimar PSD Rovana Plumb a declarat, duminică, că premierul Victor Ponta nu demisionează din funtea PSD, fiind vorba doar de o retragere temporară din fruntea partidului.

"Victor Ponta nu demisionează din funcţia de preşedinte, este pur şi simplu o retragere temporară", a spus Plumb, la RTV.

Rovana Plumb a precizat că liderul PSD a luat această decizie pentru până când îşi va demonstra nevionvăţia faţă de acuzaţiile care i se aduc.

"Victor Ponta nu va mai ocupa nicio funcţie de partid până la momentul în care îşi va demonstra nevinovăţia faţă de acuzaţiile aduse", a spus Plumb.

Plumb a precizat că, "fiind vorba de o prelungire a interimatului, conform statutului", ea va fi preşedinte interimar al social-democaţilor până la următorul congres al partidului, stabilit pentru anul viitor."Viitorul congres va fi anul viitor", a precizat liderul social-democrat.

"Decizia lui Victor Ponta este clar că e una care arată pe de o parte preocuparea sa pentru partid, iar pe de altă parte pentru a-şi demonstra nevinovăţia. Avem încredere totală în Victor Ponta, în nevinovăţia sa şi aşteptăm să revină la conducerea executivă a partidului.Vorbim de o prelungire a interimatului care funcţionează şi în prezent după cum bine ştiţi şi vreau să va asigur că PSD este într-o situaţie perfect funcţională, iar Victor Ponta va continua în calitatea sa de prim-ministru să participe alături de noi atât la şedinţele birourilor permanente naţionale cât şi la şedinţele coaliţiei, a explicat Plumb.

Plumb a mai spus că o şedinţă a Biroului Permanent Naţional va fi "zilele următoare:, dar nu luni, ci marţi sau miercuri.

Pe de altă parte, întrebată la Antena 3, dacă există posibilitatea ca Ponta să se retragă şi de la conducerea guvernului, Plumb a spus: "Nu, pentru că o prelungire a interimatului funcţiei de prim-ministru ar duce la o criză politică"

---

Premierul Victor Ponta a anunţat duminică, printr-o scrisoare adresată liderilor social-democraţi şi postată pe Facebook, decizia de "a nu mai ocupa nicio funcţie de conducere" în PSD, până la momentul în care îşi va demonstra nevinovăţia faţă de acuzaţiile care îi sunt aduse în justiţie.

Redăm mai jos scrisoarea transmisă de premier:

"Sunt din 2002 membru PSD şi sunt convins că întreaga mea viaţă politică se va desfăşura doar alături de acest partid şi de valorile pe care le reprezintă. Vreau să vă mulţumesc încă o dată dvs. şi tuturor membrilor PSD pentru onoarea supremă pe care mi-aţi făcut-o în 20 februarie 2010 atunci când m-aţi ales ca lider al vostru.

Deşi erau momente cumplit de grele pentru partid şi pentru ţară, am reuşit în peste 5 ani de bătălii politice să îndeplinim cele mai multe din aşteptările românilor care ne-au votat. Aţi fost mereu alături de mine, iar solidaritatea noastră ca echipă de conducere a PSD a fost un element determinant.

Am reuşit împreună să obţinem cel mai mare număr de aleşi locali, parlamentari şi europarlamentari din istoria noastră ca partid. Ne-am comparat în performanţe electorale şi de guvernare cu momentele în care Partidul nostru a fost condus de Ion Iliescu şi Adrian Năstase şi am reuşit să păstrăm PSD ca principală forţă politică în România - singurul reprezentant legitim al social-democraţiei. Dar sunt conştient şi responsabil de faptul că am pierdut din nou alegerile prezidenţiale din 2014, chiar dacă am obţinut cel mai mare număr de voturi din anul 2000. Este o realitate şi o provocare pentru noi în viitor!

Până atunci, însă, urmează anul 2016 - un alt an extrem de important pentru PSD şi pentru România! Bătălia va fi foarte dură pentru că, iată, toţi cei care au slujit şi au reprezentat Regimul Băsescu revin azi în funcţii şi fac ceea ce ştiu alături de Klaus Iohannis. Iar cei care în mod naiv credeau în noiembrie că "şi-au luat ţară înapoi" încep să înţeleagă că, de fapt, alţii au profitat de ei ca să pună iar stăpânire pe România!

PSD a fost şi va fi mereu singurul partid în care am activat politic, pe care îl iubesc şi cu care mă voi mândri mereu. Am încercat să fiu un plus pentru partid şi un lider cu care să va mândriţi. Nu am considerat niciodată că poziţia sau funcţia mea personală sunt mai importante decât imaginea şi performanţa partidului.

Avem de partea noastră rezultatele incontestabile ale guvernării: creştere şi dezvoltare economică, am restituit pensii şi salarii, am relansat fondurile europene, investiţiile în şcoli, spitale şi infrastructură. Şi cred cu tărie că Guvernarea alături de UNPR şi ALDE este performantă şi în folosul României. Iar toată energia şi puterea mea le voi dedica actului de guvernare.

Există însă şi o situaţie nouă, specială, faţă de care trebuie să reacţionez: preşedintele PSD este anchetat de DNA (nu contează cum şi de ce!). Şi alţi colegi ai noştri au renunţat temporar la funcţiile politice pentru a-şi lămuri situaţia juridică. Iar eu nu pot să cer altora să facă un sacrificiu pe care eu nu sunt dispus să mi-l asum!

Pentru a nu lăsa ca această situaţie să afecteze PSD, vă aduc la cunoştinţă decizia mea de nu mai ocupa nicio funcţie de conducere în Partid până la momentul în care îmi voi demonstra nevinovăţia faţă de acuzaţiile aduse (în ce mă priveşte nu funcţionează prezumţia de nevinovăţie prevăzută de Constituţie!). În cazul în care nu voi avea o soluţie a justiţiei în acest sens până la data Congresului PSD, nu voi candida la nicio funcţie şi voi lupta din simplă şi onorantă calitate de membru de partid.

Am toată convingerea şi încrederea că Rovana Plumb, Andrei Dolineaschi, Liviu Dragnea şi ceilalţi colegi vor asigura cu succes conducerea Partidului în această perioadă, iar eu îmi voi face alături de ei, că Prim Ministru şi membru de partid, datoria faţă de PSD şi faţă de milioanele de români care au fost şi sunt alături de noi.

Va mulţumesc".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Acum ești fezandat pentru pușcărie!

    1. Temporar, pentru citiva ani. Dar cel mai bine ar fi sa mai ia el cu el vreo citiva pe care-i stie, doar asa usureaza munca DNA. In concluzie, demisia este temporara pentru ceva anisori de "libertate".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb