Premierul Ucrainei, Arseni Iaţeniuk, şi-a anunţat demisia

Internaţional / 10 aprilie 2016

Premierul Ucrainei, Arseni Iaţeniuk, şi-a anunţat astăzi demisia, în cadrul unui discurs televizat, relatează agenţiile internaţionale de presă.

"După ce am făcut totul pentru a asigura stabilitatea ţării şi a construi o tranziţie cât mai calm posibilă, am decis să părăsesc postul de prim ministru al Ucrainei", a declarat el, în timpul unei emisiuni a televiziunii ucrainene, potrivit AFP.

"Am luat decizia de a demisiona. O voi prezenta marţi, 12 aprilie, parlamentului", a anunţat Iaţeniuk în cadrul emisiunii "Zece minute cu primul ministru" reluată de mai multe posturi de televiziune din Ucraina.

"Criza politică în Ucraina este alimentată artificial. Dorinţa de a schimba o singură persoană i-a orbit pe politicieni şi le-a paralizat voinţa de a face schimbări reale în ţară", a continuat acesta.

Acest anunţ intervine la mai puţin de două luni după ce Arseni Iaţeniuk a supravieţuit unei moţiuni de cenzură în parlament, care nu a reuşit să adune voturile necesare pentru a-l demite în ciuda apelul făcut de şeful statului, Petro Poroşenko, de a demisiona după o serie de scandaluri de corupţie, notează Agerpres.

Demisia sa urmează să fie aprobată marţi de parlament (Rada Supremă), dar Petro Poroşenko l-a desemnat deja pe actualul preşedinte al legislativului ucrainean, Volodimir Groisman, pentru a-i succede în funcţie.

"Începând de astăzi, eu îmi consider misiunea ca fiind mai largă decât prerogativele mele în calitate de şef al guvernului", a spus în continuare Arseni Iaţeniuk.

Pronunţându-se pentru o "nouă lege electorală, reforme constituţionale, o reformă a justiţiei, o coaliţie controlând noul guvern, sprijinul internaţional pentru Ucraina şi integrarea sa în UE şi NATO", el nu a precizat totuşi rolul pe care intenţionează să şi-l asume de acum înainte în politica ucraineană.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb