Premierul Victor Ponta s-a întâlnit cu militarii români aflaţi în misiune în Kosovo

E.D.
Politică / 9 noiembrie 2014

Premierul Victor Ponta s-a întâlnit sâmbătă cu militarii români care participă la misiunea de menţinere a păcii în regiunea Kosovo, subliniind, cu acest prilej, că a ţinut să le transmită personal că activitatea lor este foarte apreciată de ceilalţi membri NATO.

"Toate vorbele de laudă pentru dumneavoastră de obicei le primim noi, şefii, ştiţi că aşa este, comandanţii americani, italieni, ne spun nouă ce buni sunteţi dumneavoastră şi eu cred că este corect să vă transmit acest lucru direct. (...) Vă mulţumim tuturor pentru faptul că vă faceţi datoria, că îndepliniţi misiunile în afara ţării, iar ăsta este un mare avantaj şi pentru România, pentru că şi colegii, camarazii dumneavoastră care sunt în Afganistan, şi dumneavoastră, şi toţi cei din ţară de fapt, asiguraţi faptul că România este un partener serios în cadrul NATO, că militarii noştri, acolo unde este nevoie de ei, îşi fac foarte bine datoria. Şi peste tot unde am întâlnit comandanţi americani, italieni, de orice altă naţie, am auzit numai lucruri foarte bune şi laude despre activitatea dumneavoastră şi pentru asta vă mulţumesc", le-a spus Victor Ponta militarilor români aflaţi în misiune.

Prim-ministrul a precizat că participarea României la această misiune este un lucru bun deoarece ţara noastră poate astfel să joace un rol important în păstrarea păcii şi a dialogului în regiune, potrivit Agerpres.

"Noi, sunt convins că nu suntem văzuţi ca inamici nici de către kosovarii albanezi, nici de cei sârbi, pentru că ştiu foarte bine că nu am fost niciodată inamicii sau duşmanii lor în vreun fel, ori asta ne face cu atât mai mult mai credibili, pentru că noi vrem să fie pace şi vrem să fie dialog şi ne dorim cât mai curând să nu mai fie nevoie de forţe de păstrare a păcii, dar probabil că va mai dura puţin acest lucru", a afirmat Victor Ponta, într-o intervenţie telefonică la postul B1 TV.

Şeful Executivului, care s-a aflat în această vizită alături de ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, le-a dat asigurări militarilor români aflaţi în teatrul de operaţiuni că vor fi luate toate măsurile necesare pentru ca misiunea să se deruleze în cele mai bune condiţii. De asemenea, a spus premierul Victor Ponta, şi pentru militarii aflaţi acasă se va face tot ce este posibil ca ei să beneficieze de condiţii asemănătoare colegilor lor din ţările occidentale.

"Vreau vă asigur, alături de ministrul Apărării, că toate condiţiile de care aveţi nevoie pentru a vă desfăşura activitatea şi dumneavoastră în teatrul de operaţiuni, şi cei de acasă, putem să le asigurăm. Este o perioadă în care România poate să îşi asigure obligaţiile pe care le are ca membru al NATO. Din ce în ce mai mult şi cei de acasă au acces la tehnologie modernă, condiţii de pregătire aşa cum probabil aţi văzut la colegii americani sau la colegii din Europa Occidentală. Cel mai important lucru pe care vă rog să-l facem în continuare este asigurarea unui statut pe termen lung pentru cei care se întorc din teatrele de operaţiuni. Ştiu foarte bine care este diferenţa de venituri între cei care sunt în teatrul de operaţiuni şi cei care vin acasă. Ştiu foarte bine care sunt condiţiile pentru cei de acasă şi tocmai de aceea vă asigur că acum putem într-adevăr să facem mai mult pentru acei români, militari sau civili, care îşi servesc ţara, NATO şi Uniunea Europeană în afara graniţelor", a afirmat Victor Ponta.

El a subliniat că România este acum o ţară mai sigură şi mai prosperă pentru că este membră NATO şi a Uniunii Europene şi a ţinut să precizeze că dacă ţara noastră nu ar fi avut acest statut ar fi fost mult mai dificil să îşi asume acele acţiuni care fac din ea astăzi un exemplu pozitiv.

Victor Ponta şi-a manifestat încrederea că militarii români au o bună colaborare cu cei moldoveni care fac parte din misiunea din Kosovo.

România participă în prezent la misiunea KFOR cu 68 de militari, la care se adaugă 128 de militari ca rezervă strategică. Premierul Victor Ponta a avut sâmbătă o întâlnire atât cu militarii români, cât şi cu comandanţii misiunii NATO.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb