Premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit astăzi cu ambasadorul Statului Qatar

Dragoş Ioniţă
Politică / 21 martie 2018

Premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit astăzi cu ambasadorul Statului Qatar

Premierul Viorica Dăncilă l-a primit astăzi, pe ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Statului Qatar la Bucureşti, Abdullah Nasser Abdullah Alhumaidi, se arată într-un comunicat al Guvernului, dat publicităţii.

În cursul convorbirilor, premierul Viorica Dăncilă a exprimat satisfacţia pentru tendinţa pozitivă înregistrată în ultima perioadă la nivelul relaţiilor politico-diplomatice, economice şi sectoriale.

În acest context, Dăncilă a precizat că ţara noastră şi Statul Qatar se află, în prezent, într-o etapă importantă a consolidării cooperării bilaterale, reflectată de deschiderea şi voinţa politică fermă a conducerii celor două state de a impulsiona dialogul pe toate palierele de interes.

Totodată, Viorica Dăncilă a reiterat interesul pentru extinderea cooperării bilaterale la nivelul potenţialului real oferit de cele două economii, subliniind interesul comun privind creşterea schimburilor comerciale. În acest sens, a evidenţiat importanţa consolidării dialogului la nivel guvernamental şi al mediilor de afaceri, care să conducă la implementarea unor proiecte comune de cooperare.

Un alt subiect abordat a fost prezenţa comunităţii româneşti în Qatar, ca liant între cele două state, reprezentată de personal calificat, activ pe piaţa muncii în domenii ca aviaţie (în cadrul companiei Qatar Airways), construcţii civile, construcţii navale, medical, ospitalitate.

În cele din urmă, cei doi interlocutori s-au referit la posibilitatea realizării de proiecte de investiţii qatareze în ţara noastră, precum şi la constituirea de noi parteneriate şi platforme de cooperare în domeniile de interes bilateral (energie, agricultură, transporturi, infrastructură, turism etc.).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb