Presa Coreeană: "Coreea de Nord efectuat teste de lansare a unui nou tip de rachetă de croazieră"

T.B.
Internaţional / 29 ianuarie

Presa Coreeană: "Coreea de Nord efectuat teste de lansare a unui nou tip de rachetă de croazieră"

Sub îndrumarea liderului Kim Jong Un, Coreea de Nord a efectuat recent un test de lansare a unui nou tip de rachetă de croazieră, marcând astfel o etapă semnificativă în dezvoltarea capacităţilor sale militare, informează KCNA Watch.org. Testul, care a avut loc în dimineaţa zilei de 28 ianuarie, a fost supravegheat de Kim Jong Un însuşi, alături de oficiali importanţi din cadrul Partidului Muncitoresc din Coreea şi de comandanţii marini, precizează sursa.

Noul sistem de armament, denumit "Pulhwasal-3-31", este un răspuns la strategia lui Kim Jong Un de a consolida şi moderniza forţa navală a ţării, potrivit sursei indicate. În timp ce detaliile exacte ale rachetei nu au fost făcute publice, se crede că este un pas semnificativ în procesul de nuclearizare a armatei navale nord-coreene, adaugă sursa.

Testul de lansare a avut loc deasupra Mării de Est şi s-a încheiat cu succes, cu rachetele de croazieră lovind ţinte insulare, informează KCNA Watch.org. Potrivit declaraţiilor oficiale, acest test nu a avut niciun impact asupra securităţii ţărilor vecine şi nu este legat de situaţia regională actuală, informează sursa citată.

După test, Kim Jong Un a exprimat satisfacţia sa faţă de rezultatele obţinute, subliniind importanţa consolidării capacităţilor militare maritime în faţa ameninţărilor externe, precizează sursa menţionată. El a reiterat angajamentul regimului de a-şi apăra suveranitatea şi de a continua modernizarea forţelor armate pentru a face faţă provocărilor viitoare, potrivit sursei.

Această acţiune reprezintă o manifestare clară a determinării Coreei de Nord de a-şi consolida poziţia pe scena internaţională şi de a-şi întări forţele militare în contextul unei presiuni continue din partea comunităţii internaţionale, transmite KCNA. Odată cu acest test, regimul lui Kim Jong Un subliniază faptul că este hotărât să îşi urmeze propria cale şi să îşi apere interesele naţionale în faţa oricăror ameninţări externe, adaugă sursa precizată.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb