Presa din Rusia

Presa din Rusia

Internaţional / 26 apr. - 10 mai. 2022

Actualizare 20:02- Lavrov consideră furt iniţiativa unui înalt diplomat al UE de a preda bunurile ruseşti îngheţate la Kiev

Moscova- TASS-10.05.2022- Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a criticat drept furt ideea şefului politicii externe UE, Josep Borrell, de a sechestra bunurile ruseşti îngheţate pentru a le preda Ucrainei.

"[Această propunere] este, ca să spunem aşa, un furt, pe care nici măcar nu încearcă să-l ascundă", a spus el astăzi la o conferinţă de presă care a încheiat vizita sa în Algeria.

Lavrov a criticat Occidentul pentru îngheţarea rezervelor Băncii Centrale a Afganistanului, declarând că ţările occidentale nu sunt dispuse să aloce aceste fonduri pentru nevoile afganilor.

"Au îngheţat banii, care aparţin Afganistanului, Băncii Centrale Afgane, în America. Şi vor să nu meargă pentru nevoile oamenilor din Afganistan, care au suferit implicaţiile celor 20 de ani ai ţărilor NATO. prezenţa, dar ei doresc ca aceasta să fie folosită în alte scopuri care nu sunt asociate cu reconstrucţia economiei Afganistanului", a adăugat el.

Ministrul este convins că Uniunea Europeană, care nu are o politică externă proprie, se bazează în întregime pe linia Washingtonului. El l-a sfătuit pe şeful politicii externe al UE să nu uite că "este diplomatul de vârf din Uniunea Europeană, dar nu şeful militar".

"Totuşi, s-ar putea să vedem în curând că această poziţie a principalului diplomat al Uniunii Europene va fi desfiinţată, întrucât Uniunea Europeană nu are practic o politică externă proprie, fiind în deplină solidaritate cu abordările impuse de Statele Unite", a spus el.

---

Actualizare 18:52- Aproape 27.000 de refugiaţi ucraineni au ajuns în ţările vecine în ultima zi

Geneva- TASS- 10.05.2022- Peste 5,9 milioane de refugiaţi ucraineni au sosit în ţările vecine de la începutul operaţiunii militare speciale ruse, iar numărul acestora a crescut cu aproape 27.000 în ultimele 24 de ore, a declarat astăzi Înaltul Comisar al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR).

---

Actualizare 17:09- Un oficial rus intenţionează să închidă biroul OMS la Moscova ca fiind pur politic

Moscova- TASS- 10.05.2022- Proiectul de rezoluţie al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii care solicită să ia în considerare închiderea Oficiului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor Netransmisibile din Moscova este pur politic şi contravine Constituţiei OMS, a declarat astăzi consilierul ministrului rus al Sănătăţii Alexei Kuznetsov reporterilor.

Anterior, Biroul Regional al OMS pentru Europa a organizat o sesiune specială în care a adoptat un proiect de rezoluţie care sugerează închiderea biroului de la Moscova. Documentul a fost publicat astăzi pe site-ul organizaţiei.

"Rezoluţia adoptată este pur politică. Suntem convinşi că sectorul sănătăţii şi medicina ar trebui să rămână în afara politicii. Medicii oferă asistenţă medicală, salvează vieţi indiferent de situaţia politică şi naţionalitate, de locul de reşedinţă şi de opiniile politice ale pacienţilor. < ... > Între timp, rezoluţia contravine Constituţiei OMS şi obiectivelor organizaţiei", a spus Kuznetsov.

---

Actualizare 14:27- Belarus lansează o altă inspecţie surpriză a trupelor ca răspuns la exerciţiul NATO

Minsk- TASS- 10.05.2022- Inspecţia surpriză a forţelor armate din Belarus intră astăzi în a doua etapă, ca răspuns la un exerciţiu militar NATO care se desfăşoară în ţările membre ale alianţei, a declarat astăzi ministrul apărării din Belarus Viktor Khrenin reporterilor.

"Am lansat o inspecţie a forţelor noastre de reacţie rapidă şi va intra în a doua etapă mai târziu astăzi. Mişcarea este un răspuns relevant la exerciţiul Defender Europe pe care ţările NATO îl desfăşoară de la 1 mai", a declarat agenţia de presă Belta. Canalul Telegram publică un extras din declaraţia video a ministrului apărării.

---

Actualizare 13:17 - Peskov a confirmat că serviciile de informaţii americane transmit date despre poziţiile armatei ruse către Forţele Armate ale Ucrainei

Moscova - Kommersant - 05.05.2022 - Kremlinul este conştient de faptul că Statele Unite şi Marea Britanie transmit informaţii către Forţele Armate ale Ucrainei, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

"Armata SUA şi Marea Britanie le transmit în mod constant date, suntem bine conştienţi. Împreună cu fluxul de arme, acestea sunt acţiuni care nu contribuie la finalizarea rapidă a operaţiunii, dar nici nu sunt capabile să împiedice operaţiunea", a spus Peskov într-o conferinţă de presă.

---

Actualizare 10:33 - New York Times: ''Ucraina foloseşte informaţiile americane pentru a viza forţele ruse''

Moscova - TASS - 05.05.2022 - Ucraina a folosit informaţii furnizate de Statele Unite pentru a viza forţele ruse, a raportat New York Times, citând înalţi oficiali americani.

Potrivit sursei citate "ajutorul pentru ţintire face parte dintr-un efort secret al administraţiei Biden de a oferi informaţii secrete în timp real Ucrainei pe câmpul de luptă. Aceste informaţii includ şi mişcările anticipate de trupe ruseşti", a spus New York Times, adăugând: "Statele Unite s-au concentrat pe furnizarea locaţiei şi a altor detalii despre cartierul general mobil al armatei ruse, care se mută frecvent".

Oficialii au susţinut că informaţiile furnizate de SUA "au permis ucrainenilor să ţintească şi să omoare mulţi dintre generalii ruşi". Cu toate acestea, sursele "au refuzat să precizeze câţi generali au fost ucişi ca urmare a asistenţei SUA".

---

Actualizare 10:18 - Guvernatorul regiunii Belgorod a anunţat bombardarea a două sate din Ucraina

Moscova - Kommersant - 05.05.2022 - Guvernatorul regiunii Belgorod, Vyacheslav Gladkov, a spus că partea ucraineană bombardează satele Zhuravlevka şi Nekhoteevka. Nu s-au înregistrat victime în rândul populaţiei civile.

"Există bombardamente din partea ucraineană a lui Zhuravlivka şi Nekhoteevka. Potrivit raportului grupului de serviciu al DND, o casă şi un garaj au fost distruse în Nekhoteevka. Nu s-au înregistrat victime în rândul populaţiei civile. Bombarderea continuă. Voi publica informaţii detaliate mai târziu", a scris Gladkov pe canalul său Telegram .

---

Actualizare 18:51 - Bloomberg: UE va conveni cel de-al şaselea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei până pe 9 mai

Moscova- Kommersant- 04.05.2022- Ţările Uniunii Europene (UE) intenţionează să încheie lucrările la cel de-al şaselea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei cel târziu pe 9 mai, relatează Bloomberg.

"Blocul UE plănuieşte să finalizeze lucrările la un pachet de sancţiuni până la sfârşitul săptămânii sau cel puţin până pe 9 mai", au spus interlocutorii agenţiei.

De asemenea, agenţia a aflat despre planurile UE de a interzice serviciile ruseşti de transport al petrolului în întreaga lume şi de a interzice ruşilor să efectueze tranzacţii imobiliare în Europa.

Potrivit The Wall Street Journal ( WSJ ), al şaselea pachet de sancţiuni ale UE împotriva Rusiei implică refuzul de a cumpăra petrol rusesc timp de şase luni şi încetarea importurilor de produse petroliere până la sfârşitul anului.

---

Actualizare 15:23 - Olaf Scholz: ''Germania va continua să ofere sistenţa militară Ucrainei''

Moscova- TASS- 04.05.2022- Germania va continua să ofere asistenţă militară Ucrainei, iar deciziile sale vor fi proporţionale şi vor depinde de situaţie, a declarat cancelarul Olaf Scholz.

"Germania participă invariabil la acest lucru şi va continua să ia decizii care vor fi corecte şi proporţionale, ţinând cont de fiecare moment dat", a spus Olaf Scholz în timp ce vorbea despre ajutorul militar acordat Ucrainei.

---

Actualizare 12:41- Şeful rus al apărării: "Transporturile de arme NATO în Ucraina sunt ţinte legitime"

Moscova- TASS- 04.05.2022- Vehiculele NATO care transportă arme pentru forţele armate ucrainene pe teritoriul Ucrainei vor fi distruse, a declarat astăzi ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, la o întâlnire de videoconferinţă.

"Statele Unite şi aliaţii NATO continuă să inunde Ucraina cu arme. Aş dori să subliniez că toate vehiculele NATO care sosesc în ţară cu arme şi provizii pentru Forţele Armate ucrainene sunt ţinte militare legitime", a subliniat el.

Potrivit lui Shoigu, trupele ruse care participă la o operaţiune militară specială în Ucraina "dau dovadă de curaj şi curaj, îşi îndeplinesc cu fidelitate datoria şi asigură siguranţa oamenilor din Donbass". "Forţele armate ruse vor continua să îndeplinească sarcinile stabilite de comandantul şef", a adăugat ministrul apărării.

---

Actualizare 10:27- Peste 200.000 de germani semnează o petiţie prin care se doreşte să nu se furnizeze armament greu Kievului

Berlin- TASS- 04.05.2022- Numărul germanilor care protestează împotriva livrărilor de arme grele către Kiev continuă să crească rapid. Astfel, o petiţie prin care se îndeamnă cancelarul german Olaf Scholz să nu furnizeze astfel de armament Ucrainei începând cu 4 mai a strâns deja 203.913 semnături, potrivit site-ului change.org.

Pe 29 aprilie, aproximativ treizeci de personalităţi ale culturii şi ale artei, inclusiv jurnalişti, muzicieni şi artişti germani, precum şi unul dintre marii reprezentanţi ai literaturii germane postbelice, scriitorul şi dramaturgul Martin Walser, i-au trimis o scrisoare deschisă lui Scholz în care îi cereau să nu furniza Kievului cu arme grele. Textul integral al scrisorii a fost publicat pe site-ul revistei germane Emma. Autorii avertizează că astfel de livrări pot duce la un al treilea război mondial. Acestea fiind spuse, ei îşi exprimă sprijinul pentru eforturile lui Scholz de a preveni ca evenimentele din Ucraina să devină un nou conflict global.

"De aceea sperăm că dvs. (cancelarul german - TASS) vă veţi reaminti poziţia iniţială şi nu veţi furniza direct sau indirect mai multe arme grele Ucrainei. Dimpotrivă, vă îndemnăm să faceţi tot posibilul pentru realizarea cât mai curând a încetarii focului, pentru un compromis pe care ambele părţi îl pot accepta", se spune în scrisoare.

Acestea fiind spuse, autorii au subliniat că livrările de cantităţi mari de arme grele către Kiev ar face Germania însăşi o parte a conflictului care, la rândul său, este plin de riscuri de război global.

---

Actualizare 09:22- Peste 1,1 milioane de oameni sosesc în Rusia din Donbass, Ucraina

Moscova- TASS-04.05.2022- Peste 1,1 milioane de oameni au sosit în Rusia din Republicile Populare Doneţk şi Lugansk şi Ucraina, a declarat astăzi o sursă din agenţiile de securitate pentru TASS.

"În total, prin punctele de control din Regiunile Rostov, Bryansk, Belgorod şi Republica Crimeea au sosit în Rusia peste 1,1 milioane de oameni din RDP, LPR şi Ucraina, inclusiv aproape 200.000 de copii", a spus sursa. În 24 de ore, peste 12.000 de oameni au trecut graniţa cu Rusia.

Sosirile includ aproape 200.000 de cetăţeni ruşi, peste 608.000 au cetăţenia RPD sau LPR, restul sunt cetăţeni ai Ucrainei şi ai altor ţări.

Peste 33.000 de refugiaţi se află în 508 unităţi de cazare temporară din 52 de regiuni ruseşti.

---

Actualizare 07:35- Australia a sancţionat 75 de parlamentari ruşi, 32 de miniştri din Donbass

Moscova- TASS-04.05.2022- Guvernul australian a anunţat un pachet suplimentar de sancţiuni împotriva a 75 de parlamentari din Rusia şi a 32 de miniştri din Republicile Populare Doneţk şi Lugansk (DPR şi, respectiv, LPR) din cauza situaţiei din Ucraina, a anunţat biroul de presă al Ministerului de Externe australian într-un comunicat astăzi.

Potrivit declaraţiei, printre oficialii pe lista neagră se numără 75 de parlamentari din Camera inferioară a Parlamentului Rusiei, Duma de Stat, precum şi 20 de miniştri care reprezintă Republica Populară Doneţk şi 12 miniştri care servesc pentru Republica Populară Lugansk.

Lista de sancţiuni a guvernului australian recent publicată îl plasează şi pe lista neagră a jurnalistului rus de televiziune Vladimir Solovyov.

Începând de astăzi, Australia a trecut pe lista neagră a peste 700 de cetăţeni din Rusia şi Belarus, inclusiv preşedintele rus Vladimir Putin şi preşedintele belarus Alexander Lukaşenko, precum şi un număr de miniştri de rang înalt ai ambelor ţări.

---

Actualizare 20:34- Apărarea antiaeriană a Rusiei doboară racheta Tochka-U

Moscova- TASS- 03.05.2022- Apărarea antiaeriană a Rusiei a doborât astăzi racheta Tochka-U a Ucrainei şi a interceptat 9 rachete Smerch peste Republica Populară Doneţk şi Regiunea Harkov, a declarat astăzi purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov.

"Apărarea antiaeriană a Rusiei din zona Rudnia, Regiunea Cernigov, a doborât o dronă ucraineană. În zona Novaia Dmitrovka, o rachetă balistică Tochka-U a fost doborâtă în zbor. Nouă rachete trase cu lansatoare multiple Smerch au fost interceptate în zonele Alexandrovka şi Kamenka din Republica Populară Doneţk şi, de asemenea, lângă Semyonovoskoye, Donetskoye, Malaya Kamushevakha şi Chervony Shakhtyor, în regiunea Hrakov.

---

Actualizare 19:55- Macron îşi exprimă îngrijorarea cu privire la situaţia din Mariupol, Donbass

Paris- TAS- 03.05.2022- Preşedintele francez Emmanuel Macron, într-o conversaţie telefonică cu preşedintele rus Vladimir Putin, şi-a exprimat astăzi îngrijorarea cu privire la situaţia din Mariupol şi Donbass şi a cerut Rusiei să promoveze evacuarea de pe teritoriul fabricii de metale Azovstal, a anunţat Palatul Elysee într-un comunicat în urma unei conversaţii telefonice. între cei doi lideri.

"Liderul francez şi-a exprimat îngrijorarea profundă cu privire la situaţia din Mariupol şi Donbass şi a cerut Rusiei să promoveze evacuarea ulterioară din uzina Azovstal, care a început în ultimele zile", a spus personalul prezidenţial francez. Macron a subliniat importanţa coordonării cu organizaţiile umanitare şi a permisiunii celor evacuaţi de a alege locul de reşedinţă în conformitate cu dreptul internaţional umanitar.

Macron, potrivit declaraţiei, "a subliniat încă o dată consecinţele grave" ale conflictului ucrainean. El a cerut Rusiei să acţioneze în conformitate cu responsabilitatea sa de membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU", se arată în comunicat.

---

Actualizare 17:41- Kremlin: Putin îi spune lui Macron că Rusia este pregătită să continue dialogul cu Ucraina

Moscova- TASS- 03.05.2022- Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat astăzi într-o conversaţie telefonică cu omologul său francez Emmanuel Macron că, în ciuda faptului că Kievul nu este pregătit pentru o muncă serioasă, Rusia a rămas deschisă unui dialog, a declarat serviciul de presă al Kremlinului.

"Preşedintele rus a explicat abordarea fundamentală a negocierilor cu reprezentanţii ucraineni. În special, el a subliniat că, în ciuda inconsecvenţei şi nepregătirii Kievului pentru o muncă serioasă, Rusia a rămas deschisă unui dialog", a spus Kremlinul.

Putin îi spune lui Marcon că ţările UE ignoră crimele de război comise de forţele ucrainene. "S-a subliniat că ţările membre ale UE ignoră crimele de război comise de forţele ucrainene şi bombardamentele masive ale satelor şi oraşelor din Donbass, care ucid civili paşnici", a declarat serviciul de presă prezidenţial rus într-un comunicat. Partea rusă a subliniat că "Occidentul ar putea contribui la încetarea acestor crime prin exercitarea presiunii asupra autorităţilor de la Kiev şi oprirea livrărilor de arme către Ucraina".

Putin şi omologul său francez au discutat şi despre securitatea alimentară globală. Serviciul de presă al Kremlinului a spus că "partea franceză şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la problema menţinerii securităţii alimentare globale". Se datorează în primul rând sancţiunilor occidentale.

"În acest context, Putin a subliniat că situaţia în acest domeniu a fost agravată în primul rând de sancţiunile ţărilor occidentale şi a subliniat importanţa funcţionării nestingherite a infrastructurii logistice şi de transport globale", a spus Kremlinul.

---

Actualizare 15:42- BFM TV: Macron şi Putin au avut o conversaţie telefonică de două ore

Moscova- TASS- 03.05.2022- Preşedintele francez Emmanuel Macron a purtat astăzi o conversaţie telefonică cu omologul său rus Vladimir Putin. Potrivit canalului francez BFM TV, conversaţia a durat peste două ore.

Conversaţia dintre cei doi lideri a fost prima de când Macron a fost reales pe 24 aprilie. Înainte de aceasta, cei doi preşedinţi au discutat pe 29 martie. Sâmbăta trecută, Macron a purtat o conversaţie cu preşedintele ucrainean Vladimir Zelenski.

---

Actualizare 13:43- Garda Naţională Rusă descoperă depozite mari de arme în regiunea Harkov

Moscova- TASS- 03.05.2022- Militarii Gărzii Naţionale din Rusia au descoperit un depozit mare cu arme şi muniţii aparţinând forţelor de operaţiuni speciale ale Ucrainei în regiunea Harkov, a declarat serviciul de presă al Gărzii Naţionale pentru TASS.

"În timp ce efectuau căutări şi recunoaşteri, militarii Gărzii Naţionale au descoperit un depozit mare cu arme şi muniţii a unui grup de sabotaj şi recunoaştere al forţelor de operaţiuni speciale ucrainene din districtul Izyum din regiunea Harkov. În timp ce inspectau zona unei cetăţi, într-un zonă împădurită, gardienii naţionali au descoperit două lansatoare de grenade antitanc turceşti, două suedeze şi trei americane", se arată în comunicat.

Agenţia a menţionat că cache-ul conţinea o cantitate mare de echipament de luptă şi provizii de hrană pentru câteva zile.

"Datorită descoperirii la timp a depozitului, gardienii naţionali au perturbat planurile naţionaliştilor ucraineni de a ataca brusc convoaiele trupelor ruse", a conchis serviciul de presă.

---

Actualizare 11:09 - Peste 8.500 de rezidenţi din Donbass au trecut graniţa cu Rusia în regiunea Rostov în ultimele 24 de ore

Moscova- TASS- 03.05.2022- Peste 8.500 de locuitori ai Republicilor Populare Doneţk şi Lugansk (DPR şi LPR) au traversat graniţa cu Rusia în regiunea Rostov în ultimele 24 de ore, a declarat astăzi jurnaliştilor serviciul de presă al Direcţiei de Frontieră FSB din Rusia pentru regiunea Rostov.

"În ultimele 24 de ore, peste 8.500 de rezidenţi au trecut graniţa intrând în Rusia prin punctele de control situate în regiunea Rostov", se arată în comunicat.

---

Actualizare 09:20 - Italia va elimina treptat gazul rusesc până în a doua jumătate a anului 2024

Moscova- Kommersant- 03.05.2022- Italia va putea deveni independentă de livrările de gaze ruseşti până în a doua jumătate a anului 2024, a declarat ministrul tranziţiei ecologice, Roberto Cingolani. În plus, potrivit acestuia, Comisia Europeană trebuie să ia o decizie politică clară şi lipsită de ambiguitate privind plata gazului rusesc.

"Ar trebui să fim autonomi până în a doua jumătate a anului 2024, ne-am putea lipsi de importurile de gaze ruseşti", a spus domnul Chingolani într-un interviu pentru ziarul La Repubblica .

"Avem nevoie de o poziţie clară, fără ambiguitate din partea Comisiei Europene pentru toate statele membre, şi pentru că, în absenţa unei directive europene clare, responsabilitatea va fi transferată către guvernele individuale sau companiile de petrol şi gaze. Prin urmare, este nevoie de o soluţie politică clară", a spus ministrul.

Compania italiană de petrol şi gaze Eni a declarat că intenţionează să înlocuiască gazul rusesc cu livrări din Algeria, Egipt şi Republica Congo. Acum, Algeria furnizează Italiei aproximativ 21 de miliarde de metri cubi. m de gaz pe an şi este al doilea cel mai mare furnizor după Rusia (29 miliarde de metri cubi de gaz pe an).

---

Actualizare 07:01 - Pentagon: ''SUA nu văd vreun indiciu conform căruia ţările terţe trimit arme Rusiei''

Moscova- TASS- 03.05.2022- Statele Unite nu au văzut vreun indiciu conform căruia Rusia primeşte arme din ţări terţe sau că Moscova a încercat să obţină o astfel de asistenţă, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby.

"Nu am văzut vreun indiciu că Rusia a primit asistenţă externă de la o naţiune terţă", a spus Kirby.

---

Actualizare 20:18- Miniştrii apărării ruşi şi turci discută despre situaţia actuală din Ucraina

Moscova- TASS- 02.05.2022- Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, şi omologul său turc, Hulusi Akar, au discutat despre situaţia actuală din Ucraina, inclusiv chestiunile umanitare, într-o conversaţie telefonică, a anunţat astăzi Ministerul rus al Apărării într-o declaraţie.

"Convorbiri telefonice între ministrul Apărării al Federaţiei Ruse, Serghei Şoigu, şi ministrul Apărării al Republicii Turce Hulusi Akar, au avut loc la iniţiativa părţii turce la 2 mai 2022. Discuţiile s-au concentrat pe situaţia actuală din Ucraina, inclusiv pe probleme umanitare, ", se spune în comunicat.

---

Actualizare 17:54- Ministrul italian sugerează să se permită temporar companiilor să plătească gazul rusesc în ruble

Moscova- TASS- 02.05.2022- Ministrul italian al tranziţiei ecologice, Roberto Cingolani, a sugerat că companiilor energetice europene li se permite temporar să plătească gazul rusesc în ruble.

"Cred că ar fi bine, cel puţin timp de câteva luni, să permitem companiilor să continue să plătească în ruble în timp ce înţelegem temeiul legal şi consecinţele", a spus el într-un interviu pentru ziarul Politico astăzi, adăugând că se aştepta "o declaraţie rapidă şi clară a Comisiei Europene", confirmând că companiile de petrol şi gaze ar putea plăti în ruble până acum.

---

Actualizare 17:17- Germania va continua să plătească pentru gazul rusesc în euro

Moscova- TASS- 02.05.2022- Germania va continua să plătească gazul rusesc în euro, conform instrucţiunilor UE şi stipulate prin contracte, a declarat astăzi, la Bruxelles, ministrul Economiei, Robert Habeck.

Întrebat despre posibilitatea suspendării furnizării de gaze din Rusia, aşa cum a fost cazul Poloniei şi Bulgariei, el a spus: "Este posibil. Ne ţinem de direcţiile UE. Aceasta înseamnă că plătim în euro, după care Rusia transformă banii în ruble conform logicii sale". "Dacă ar trebui să fie aşa, nu-mi pasă", a adăugat ministrul.

---

Actualizare Actualizare 15:05- Ministrul rus Apărării: "126 de persoane au fost luate din Azovstal şi din case adiacente în două zile"

Moscova- TASS- 02.05.2022- Peste 120 de persoane au fost luate de pe teritoriul uzinei Azovstal şi din casele adiacente din Mariupol în decurs de două zile de operaţiune, pe 30 aprilie şi 1 mai, a anunţat astăzi Ministerul rus al Apărării.

"Ca urmare a operaţiunii efectuate la iniţiativa preşedintelui Federaţiei Ruse de eliberare a civililor deţinuţi la Mariupol la uzina Azovstal de către naţionaliştii ucraineni, 25 de persoane au părăsit casele din apropiere în prima zi, 30 aprilie, şi alte 21 de persoane. din teritoriul uzinei. Toţi cei 46 de indivizi au decis voluntar să rămână în Republica Populară Doneţk. În a doua zi a operaţiunii de la 1 mai, alţi 80 de civili deţinuţi de naţionaliştii ucraineni au fost eliberaţi, având cazare pentru noapte şi masa, li s-a oferit şi asistenţa medicală necesară", a spus Ministerul.

---

Actualizare 12:32 - ONU: ''Peste 5,5 milioane de oameni au părăsit Ucraina''

Moscova - Kommersant- 02.05.2022 - Peste 5,5 milioane de oameni au părăsit Ucraina de la începutul operaţiunii militare ruse, a declarat Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR). Potrivit acestuia, peste 70,5 mii de oameni au părăsit ţara în ultima zi.

În această perioadă, 656.381 de refugiaţi au sosit în Rusia. 3.056.826 de persoane au plecat în Polonia, 825.874 în România şi 530.157 în Ungaria, transmite TASS.

---

Actualizare 10:36 - Noua Zeelandă sancţionează 170 de senatori ruşi

Moscova - TASS- 02.05.2022 - Guvernul Noii Zeelande a anunţat noi sancţiuni împotriva majorităţii membrilor Consiliului Federaţiei Ruse, a Camerei Superioare a Parlamentului rus şi a anumitor companii de apărare pe fondul situaţiei din Ucraina, a declarat astăzi ministrul de Externe al ţării, Nanaia Mahuta.

Noul pachet de sancţiuni se va aplica celor 170 de parlamentari şi şase companii de apărare nedezvăluite încă.

Ţara a introdus anterior sancţiuni împotriva a optsprezece instituţii financiare ruse şi a peste patru sute de cetăţeni ruşi.

---

Actualizare 08:51 - Olaf Scholz: ''UE va rezilia importul rusesc de cărbune în vară''

Moscova - TASS- 02.05.2022 - Uniunea Europeană va înceta să mai importe cărbune rusesc în vară şi va elimina petrolul rusesc până la sfârşitul anului 2022, a declarat cancelarul german Olaf Scholz într-un interviu acordat ziarului The Indian Express.

Uniunea Europeană a adoptat, împreună cu partenerii săi transatlantici, "sancţiuni fără precedent împotriva Federaţiei Ruse", a spus cancelarul. "Multe ţări s-au alăturat acestor sancţiuni, chiar dacă acest lucru implică neapărat costuri economice pentru noi înşine", a menţionat acesta.

"În plus, acum implementăm o politic ambiţioasă de reducere a dependenţei noastre de importul de combustibili fosili din Rusia. Vom opri importul de cărbune rusesc în această vară, vom elimina treptat petrolul rusesc până la sfârşitul anului şi vom reduce importurile de gaz din Rusia sever", a spus Olaf Scholz.

---

Actualizare 16:29 - Nabiullina: ''Banca Centrală pregăteşte măsuri de protecţie pentru rezervele îngheţate''

Moscova - Kommersant - 29.04.2022 - Preşedintele Băncii Rusiei, Elvira Nabiullina, a comentat posibila confiscare a părţii îngheţate din rezervele ruseşti de aur şi de schimb valutar (GFR). Aceasta a precizat că Banca Centrală pregăteşte toate măsurile de protecţie legală necesare.

"În ceea ce priveşte eventuala confiscare a părţii îngheţate din rezervele de aur ruseşti, pregătim toate măsurile de protecţie legală necesare în cazul oricărei evoluţii a situaţiei. Aceasta este o mare lucrare organizatorică, juridică. Ce priveşte strategia şi tactica noastră de protecţie juridică. Acum se lucrează activ în această direcţie, dar probabil că este prea devreme pentru a vorbi despre detalii", a declarat şeful Băncii Rusiei la o conferinţă de presă .

---

Actualizare 14:43- Rusia caută instructorii canadieni care pregătesc soldaţii ucraineni pentru crime de război

Moscova- TASS- 29.04.2022- Comitetul de Investigaţii al Rusiei a lansat o anchetă cu privire la activităţile instructorilor militari canadieni care au antrenat neonazişti ucraineni, a anunţat astăzi comisia într-un comunicat.

"Anchetatorii Comitetului de Investigaţie, care analizează acest fapt în cadrul dosarelor penale legate de crimele naţionaliştilor ucraineni, vor lua măsuri pentru identificarea celor implicaţi în programe de pregătire militară care predau modalităţi de comitere a infracţiunilor împotriva civililor", se arată în comunicat.

Potrivit datelor disponibile, instructorii militari canadieni s-au angajat într-o misiune de instruire în Ucraina pentru îngrijirea membrilor batalionului naţionalist Azov.

---

Actualizare 13:29- Ambasadorul la Kiev: "Aproximativ 200 de cetăţeni francezi rămân în Ucraina"

Paris- TASS- 29.04.2022- Aproximativ 200 de cetăţeni francezi mai rămân în Ucraina, a declarat astăzi ambasadorul Franţei la Kiev, Etienne de Poncins, pentru BFM TV.

"În acest moment, aproximativ 200 de cetăţeni francezi rămân în Ucraina", a afirmat reprezentantul. Potrivit acestuia, aceşti oameni nu sunt dispuşi să părăsească ţara, în ciuda recomandărilor autorităţilor franceze.

De Poncins a menţionat că 1.400 de cetăţeni francezi au părăsit Ucraina în ultimele două luni. "Încă îndemnăm [cetăţenii francezi] să se abţină de la călătorii în Ucraina", a subliniat ambasadorul. El a mai subliniat că Kievul se aştepta ca preşedintele francez Emmanuel Macron să viziteze Ucraina, dar nu a precizat când ar putea avea loc o astfel de călătorie. "Ştiţi că şeful statului îl contactează cu preşedintele ucrainean Vladimir Zelensky aproape în fiecare zi, ei stabiliseră contacte înainte de izbucnirea crizei", a menţionat de Poncins.

---

Actualizare 12:13- Ministrul chinez de Externe: "SUA intenţionează să prelungească acţiunea militară în Ucraina pentru a slăbi Rusia"

Beijing- TASS- 29.04.2022- Scopul SUA este de a prelungi cât mai mult posibil conflictul ucrainean pentru a slăbi Rusia, a declarat astăzi purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Zhao Lijian, într-un briefing.

"În timp ce Europa şi comunitatea internaţională cheamă să pună capăt războiului, SUA continuă să aprindă flăcările şi sunt gata să lupte până la ultimul ucrainean", a spus diplomatul.

"SUA continuă să ofere Ucrainei bani şi arme. Adevăratul ei obiectiv nu este atingerea păcii, este continuarea conflictului. După cum spun ei înşişi, scopul lor este să slăbească Rusia", a adăugat el.

"În ceea ce priveşte dacă SUA aduc pace sau război, securitate sau haos, cred că lumea ştie răspunsul la aceste întrebări", a conchis purtătorul de cuvânt.

---

Actualizare 10:32- Gazprom: Cereri europene pentru gaz rusesc de până la 65,4 milioane de metri cubi începând de astăzi

Moscova- TASS- 29.04.2022- Cererile consumatorilor europeni de gaz rusesc au crescut la 65,4 milioane de metri cubi până astăzi, a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al Gazprom, Serghei Kupriyanov. Gazprom continuă să furnizeze gaz pentru tranzit către Europa în mod normal.

"Gazprom furnizează gaz rusesc pentru tranzitul pe teritoriul ucrainean în mod normal, în conformitate cu solicitările consumatorilor europeni - 65,4 milioane de metri cubi la 29 aprilie", a spus el.

Solicitările europene au atins cel mai mare nivel de 109,6 milioane de metri cubi la începutul lunii martie.

---

Actualizare 09:08- Depozitul de petrol din Doneţk a fost avariat în urma bombardamentelor de către Ucraina

Doneţsk- TASS- 29.04.2022- Un depozit de petrol din Doneţk a fost avariat într-un bombardament de către armata ucraineană, salvatorii lucrează la faţa locului, a informat astăzi primarul Doneţk Alexey Kulemzin.

"Ca urmare a bombardamentului din districtul Kirovsky, o rachetă ucraineană a avariat un container dintr-un depozit de petrol", a spus el.

"Patru staţii electrice au fost avariate, 50 de locuitori sunt fără energie electrică", a adăugat primarul.

---

Actualizare 14:25- Maria Zakharova: "Kievul nu s-a retras oficial din procesul de negocieri cu Moscova"

Moscova- TASS-28.04.2022- Kievul nu s-a retras oficial din procesul de negocieri cu Moscova, iar Rusia aşteaptă propuneri din partea Ucrainei, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, într-un briefing astăzi.

"Ne angajăm să găsim o soluţie paşnică. Aşteptăm cu siguranţă documentele pe care vor fi gata să le furnizeze, pe baza faptului că, aparent, nu s-au retras oficial din procesul de negociere", a menţionat ea.

Zakharova a subliniat că Rusia a continuat să pledeze pentru procesul de negocieri. "Când preşedintele ucrainean a sugerat să ţină discuţii, Rusia a fost de acord, nu a refuzat. Modul în care Ucraina s-a comportat în discuţii este dezamăgitor, dar arată atitudinea lor reală faţă de procesul de negociere. Nu par să fie foarte interesaţi să găsească soluţii. prin negocieri", a subliniat diplomatul rus.

---

Actualizare 13:51- Ministerul rus de externe: "Rusia nu a primit încă răspunsul Ucrainei la propunerile de tratat"

Moscova- TASS- 28.04.2022- Rusia nu a primit încă niciun răspuns din partea Ucrainei la propunerile de tratat transmise anterior Kievului, a declarat astăzi purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, într-un briefing de presă.

"În această dimineaţă, în momentul pregătirilor pentru acest briefing de ştiri, partea rusă nu a avut niciun răspuns", a spus Zakharova ca răspuns la o întrebare corespunzătoare.

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a descris anterior ca "descurajantă" atitudinea Ucrainei şi a preşedintelui Vladimir Zelenski faţă de negocieri. De exemplu, după o săptămână întreagă, Kievul a refuzat să confirme că a primit propunerile scrise ale Rusiei pentru un tratat. Lavrov a spus că, dacă partea ucraineană îşi va continua politica actuală, este puţin probabil ca negocierile să aibă un rezultat.

---

Actualizare 12:36- Angajaţii ruşi din companii străine sunt concediaţi

Moscova- TASS- 28.04.2022- Aproximativ 600.000 de oameni din Rusia care au lucrat în companii străine din ţări neprietenoase au rămas inactivi sau riscă să fie disponibilizaţi de la începutul operaţiunii militare speciale din Ucraina, Andrey Turchak, prim-vicepreşedintele Consiliului Federaţiei (camera superioară) şi secretarul Consiliului General al partidului Rusia Unită, a declarat astăzi.

"Înainte de începerea operaţiunii militare speciale, aproximativ 2 milioane de oameni lucrau în companii străine aparţinând unor ţări neprietenoase cu noi. Acum, 600.000 au fost puşi în serviciul inactiv sau riscă să fie disponibilizaţi", a spus Turchak, vorbind la Forumul municipal întreg rusesc.

---

Actualizare 11:20- Wintershall Dea scade 1,5 miliarde de euro din operaţiunile cu Rusia

Moscova- TASS- 28.04.2022- Wintershall Dea a anulat active în valoare de 1,5 miliarde de euro în primul trimestru al anului 2022 din cauza pierderilor de venituri din proiectele Nord Stream 2 şi operaţiunile legate de Rusia, a spus compania germană în raportul său.

Wintershall Dea a mai precizat că a primit dividende de 111 milioane de euro de la Achimgaz, un joint venture cu Gazprom pentru dezvoltarea blocului A al piscinelor Achimov din zăcământul de petrol şi gaze condensate Urengoi, a spus compania. Plăţile viitoare în cadrul proiectului sunt puse sub semnul întrebării până acum din cauza constrângerilor actuale ale pieţei.

Wintershall Dea a informat mai devreme că va anula investiţiile în Nord Stream 2 şi va abandona implementarea de noi proiecte de producţie de petrol şi gaze în Rusia.

---

Actualizare 10:08- Emisiunile posturilor de televiziune ruseşti au fost neîntrerupte după grevele asupra Hersonului

Moscova- TASS- 28.04.2022- O lovitură asupra unui turn de televiziune din Herson din teritoriul controlat de regimul de la Kiev nu a perturbat emisiunile posturilor ruseşti din sudul Ucrainei, a declarat astăzi pentru TASS producătorul general al companiei de televiziune şi radio Crimeea, consilierul liderului Crimeea pe politica de informare Oleg Kryuchkov.

Astăzi, peste noapte, o serie de canale Telegram au publicat imagini video care probabil înfăţişau o explozie după ce resturile unei rachete Tochka-U au căzut în apropierea unui turn de televiziune din Herson. S-a remarcat că armata ucraineană a încercat să lovească ţinte în oraş. Racheta a fost doborâtă de sistemele de apărare aeriană, potrivit unor surse.

"În Herson, din câte ştiu, un turn a fost lovit, sunt doi acolo la o distanţă de 50 de metri. Emisiunile au fost deja restaurate, în plus, toate celelalte turnuri din Regiunile Herson şi Zaporojie sunt autonome - ei primesc conţinut rusesc de la un satelit. Iar întreruperea operaţiunilor unui turn nu va duce la pierderea transmisiilor în regiunile Herson şi Zaporojie", a spus oficialul.

---

Actualizare 08:05- Regiunea Belgorod a Rusiei este gata să ofere sprijin global lui Yaroshenko

Moscova- TASS- 28.04.2022- Autorităţile din regiunea rusă Rostov vor face tot posibilul pentru a-l sprijini pe Konstantin Yaroshenko, originar din regiunea Belgorod, care a fost schimbat ieri cu cetăţeanul american Trevor Reed, a declarat astăzi guvernatorul regiunii Vasily Golubev pentru TASS.

"Regiunea va face tot posibilul pentru a sprijini compatriotul nostru. Nu ne abandonăm niciodată poporul", a asigurat el.

---

Actualizare 14:28- Kremlinul: Negocierile privind schimbul lui Medvedchuk nu au loc

Moscova- TASS- 27.04.2022- Nu există negocieri cu privire la schimbul lui Viktor Medvedciuk, preşedintele Consiliului Politic al Partidului Platforma Opoziţie - Pentru Viaţă, a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

"Nu, acest lucru nu se discută", a spus el ca răspuns la o întrebare corespunzătoare.

Pe 13 aprilie, preşedintele ucrainean Vladimir Zelensky a făcut o propunere de a schimba Medvedchuk cu prizonieri de război ucraineni.

---

Actualizare 13:25- Roscosmos va produce 46 de sisteme de rachete strategice Sarmat ICBM

Moscova- TASS- 27.04.2022- Corporaţia Spaţială de Stat din Rusia Roscosmos va produce 46 de sisteme de luptă strategică de rachete balistice intercontinentale Sarmat (ICBM), a declarant astăzi şeful Roscosmos, Dmitri Rogozin, într-o transmisie în direct pe canalul Solovyov Live TV.

"Ieri, am ţinut o şedinţă a sediului operaţional Roscosmos pentru cooperare în organizarea unor teste Sarmat ulterioare... şi conduc acest sediu. În total, vom avea 46 de sisteme de luptă strategică Sarmat care vor intra în serviciu în acele silozuri în care sunt operaţionale rachetele Voyevoda, ", a spus Rogozin, adăugând că a fost planificată "o serie întreagă" de teste ale rachetei.

"De fapt, totul decurge conform planului nostru şi de aceea plănuim să efectuăm teste de dezvoltare a luptei în acest an şi, simultan, lansăm deja rachete produse în serie pentru înarmarea primului regiment din regiunea Krasnoyarsk: aceasta este divizia Uzhur. ", a spus şeful Roscosmos.

Vehiculele de transport pentru această rachetă şi sistemele sale de control de luptă sunt testate constant, a adăugat el.

"Pot spune cu siguranţă că această armă funcţionează şi este formidabilă din punctul de vedere al potenţialului de răzbunare care poate lovi orice agresor", a subliniat şeful Roscosmos.

---

Actualizare 12:26- Guvernator rus: "Apărarea antiaeriană rusă interceptează dronă ucraineană deasupra regiunii Kursk"

Moscova- TASS- 27.04.2022- Sistemele ruse de apărare aeriană au interceptat o dronă ucraineană deasupra regiunii Kursk noaptea, nimeni nu a fost rănit şi nu există pagube la sol, a declarat astăzi guvernatorul regiunii Kursk, Roman Starovoit.

"Informaţiile preliminare au fost confirmate: un vehicul aerian fără pilot ucrainean a fost interceptat pe cerul de deasupra regiunii Kursk. Echipele sistemelor noastre de apărare antiaeriană au reacţionat rapid şi eficient. Nimeni nu a fost rănit şi nu există nicio distrugere", a scris guvernatorul pe canalul lui Telegram.

Trupele, serviciile de securitate şi administraţia regională deţin în prezent controlul total asupra situaţiei şi nu există motive de îngrijorare, a spus Starovoit. Guvernatorul regional a spus mai devreme că locuitorii din Kursk au auzit bubuituri spre astăzi noaptea, în timp ce apărarea antiaeriană era la lucru.

Sistemele ruse de apărare aeriană au doborât două drone ucrainene în districtul Rylsky din regiunea Kursk pe 25 aprilie, fără victime sau distrugeri raportate.

---

Actualizare 09:20- Peste 1 milion de refugiaţii din Donbass fug în Rusia

Moscova- TASS- 27.04.2022- Peste un milion de persoane au fugit din Ucraina şi din republicile Donbass în Rusia, iar numărul refugiaţilor a crescut cu 18.000 în ultima zi, a declarat o sursă a forţelor de ordine pentru TASS.

"Peste un milion de oameni au fugit din Ucraina, Republica Populară Doneţk şi Republica Populară Lugansk în Rusia de la escaladarea Donbass, inclusiv peste 182.000 de copii", a spus sursa. Majoritatea refugiaţilor sunt din republicile Donbass.

Refugiaţii ucraineni trec în principal în Rusia în regiunea Belgorod şi Crimeea.

---

Actualizare 08:10- Peste 40 de tone de ajutor umanitar din Rusia au fost livrate în regiunea Herson

Mosvova- TASS- 27.04.2022- Ministerul rus al Apărării a lansat un videoclip cu livrarea ajutoarelor ruseşti în zonele eliberate din regiunea Herson.

"Peste 40 de tone de ajutor umanitar din Rusia au fost din nou livrate Regiunii Herson", a declarat Ministerul rus al Apărării.

Marfa, cuprinzând alimente, alimente pentru copii şi alte bunuri esenţiale, a fost livrată din Crimeea cu camioane albe Kamaz ale Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă. Convoiul a fost însoţit de militari ai Ministerului rus al Apărării.

Livrările umanitare ruseşti în regiunea Herson sunt efectuate zilnic.

---

Actualizare 20:49- Purtătorul de cuvânt al companiei: "Trafigura va înceta să cumpere petrol de la Rosneft până pe 15 mai"

Moscova- TASS-26.04.2022- Trafigura va opri complet achiziţiile de petrol de la Rosneft până pe 15 mai şi va reduce volumele de produse petroliere achiziţionate de la compania rusă, a declarat pentru TASS un purtător de cuvânt al comerciantului internaţional.

"Vom rezilia în avans toate achiziţiile de petrol de la Rosneft, până pe 15 mai. În plus, vom reduce semnificativ volumele de achiziţii de produse petroliere de la Rosneft până pe 15 mai, cumpărând doar volumele necesare consumatorilor europeni", a spus purtătorul de cuvânt. TASS nu are comentarii de la alte părţi până acum.

Trafigura este unul dintre cei mai mari comercianţi internaţionali de mărfuri.

---

Actualizare 19:17- Putin: Rusia nu are "ţări neprietenoase" în lumea sportului

Moscova- TASS-26.04.2022- Rusia este pregătită să primească toate ţările pregătite pentru competiţii sportive fără discriminare şi limitări artificiale, deoarece ţara nu are state neprietenoase în lumea sportului, a declarat astăzi preşedintele rus Vladimir Putin.

"Nu există ţări neprietenoase pentru Rusia", a spus Putin vorbind la o întâlnire cu medaliaţi olimpici şi paralimpici ruşi.

"Îi salutăm pe toţi cei care susţin sporturi fără discriminare şi graniţe artificiale. Vorbim pentru idealurile sporturilor, inclusiv justiţia, egalitatea şi competiţiile corecte", a adăugat el.

Preşedintele rus a spus că Moscova rămâne deschisă pentru un dialog atotcuprinzător cu toate ţările care preţuiesc principiile sportului. Recent organizat turneul paralimpic "Suntem împreună. Sportul a fost una dintre dovezi", a continuat preşedintele rus.

---

Actualizare 18:46- Lavrov: Kievul a făcut "jucat teatru" propunând să ţină discuţii la Mariupol

Moscova- TASS-26.04.2022- Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat că Kievul a "jucat teatru" propunând să poarte discuţii cu Rusia la Mariupol.

Lavrov a făcut aceste observaţii la o conferinţă de presă de astăzi, în urma discuţiilor cu secretarul general al ONU, Antonio Guterres.

"Un gest de teatru. Ucrainenilor le place să pună în scenă lucrurile, aşa că se pare că au vrut să pună încă o scenă sfâşietoare", a spus el când a fost rugat să comenteze propunerea Kievului.

El a cerut, de asemenea, Ucrainei să se grăbească cu un răspuns la propunerile ruse, care, după cum a spus Lavrov, au fost date Kievului cu mai bine de 10 zile în urmă.

"Dacă vorbim de o abordare serioasă a muncii în cadrul discuţiilor, ar fi bine să răspundă rapid la propunerile noastre, care, repet, sunt de partea lor de mai bine de 10 zile", a spus ministrul.

---

Actualizare 17:50- Şeful Transnistriei spune că atacurile teroriste pot fi urmărite până în Ucraina

Chişinău- TASS- 26.04.2022- Recentele atacuri teroriste din autoproclamata republică transnistreană pot fi urmărite până în Ucraina, a declarat astăzi preşedintele Transnistriei, Vadim Krasnoselsky.

"Aşa cum sugerează primele concluzii ale măsurilor operaţionale şi de investigaţie urgente, aceste atacuri pot fi urmărite până în Ucraina... Presupun că cei care au pus la cale aceste atacuri urmăresc scopul de a atrage Transnistria în conflict. Pot spune cu siguranţă că aceste încercări vor eşua, ", a spus liderul transnistrean într-un comunicat postat de biroul său de presă.

Şeful Transnistriei a cerut Kievului "să investigheze faptele relocării ilegale a anumitor grupuri de luptă şi atacurile teroriste pe care acestea le-au comis" pe teritoriul transnistrean. El a mai cerut Chişinăului să nu cedeze provocărilor. "Nu permiteţi atragerea Moldovei în agresiune împotriva Transnistriei", a spus Krasnoselsky.

---

Actualizare 16:10- Kremlinul speră la continuarea dialogului cu noul guvern al Pakistanului

Moscova- TASS- 26.04.2022- Kremlinul speră în continuarea dialogului cu Pakistanul sub noul prim-ministru, a declarat astăzi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, reporterilor.

"Rusia păstrează interesul în dezvoltarea dialogului cu Islamabad şi a unei game largi de relaţii economice. [Anterior], am avut contacte la cel mai înalt nivel şi anticipăm că acest dialog va fi continuat", a spus oficialul Kremlinului.

Solicitat să comenteze ştirile din presă care spun că preşedintele rus Vladimir Putin a făcut schimb de scrisori cu premierul pakistanez Shahbaz Sharif, încercând să continue cooperarea, Peskov a spus: "Nu facem publică fiecare scrisoare diplomatică - de obicei nu publicăm deloc corespondenţa diplomatică. "

Pe 11 aprilie, Sharif a fost ales prim-ministru pakistanez cu 174 de voturi "pentru" în camera inferioară de 342 de locuri a parlamentului ţării, pentru a-l înlocui pe Imran Khan, care a primit un vot de cenzură.

---

Actualizare 15:16- Trimisul Rusiei la OIAC: "Kievul va folosi cartea provocării chimice"

Moscova- TASS- 26.04.2022- Ucraina va juca într-un fel sau altul cartea provocării armelor chimice, a declarat Alexander Shulgin, Reprezentantul Permanent al Rusiei la Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice (OPCW).

"Când Ucraina a aderat la convenţia chimică, nu a declarat prezenţa armelor chimice pe teritoriul său. Dar cred că într-un fel sau altul ucrainenii vor juca această carte [cu provocări chimice]", a spus el la un briefing cu ocazia Zilei Internaţionale a OIAC.

Shulgin a adăugat că, în acelaşi timp, Kievul are potenţialul şi o industrie puternică de a dezvolta arme chimice.

"Dacă ei (autorităţile de la Kiev) se gândeau să recreeze arme nucleare, atunci de ce să nu recreeze arme chimice. Au încă potenţialul din anii precedenţi, o industrie chimică puternică", a spus el.

---

PRESA DIN RUSIA 19.04.2022 - 25.04.2022

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb