Presa străină: "Lavrov discută despre tensiunile din Orientul Mijlociu cu Iranul, Turcia şi Libanul"

T.B.
Internaţional / 24 ianuarie

Presa străină: "Lavrov discută despre tensiunile din Orientul Mijlociu cu Iranul, Turcia şi Libanul"

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov s-a întâlnit cu omologii săi din Iran, Turcia şi Liban înaintea reuniunii Consiliului de Securitate al ONU de marţi, pentru a discuta despre Orientul Mijlociu, a anunţat ministerul rus de externe, transmite reuters.

Întâlnirile bilaterale s-au concentrat pe Fâşia Gaza, Siria şi "situaţia tensionată" din Marea Roşie, a declarat marţi ministerul în aplicaţia de mesagerie Telegram, transmite sursa citată. Întâlnirile au avut loc luni la New York, menţionează sursa.

Ministerul a declarat că Lavrov şi ministrul iranian de externe Hossein Amir-Abdollahian au convenit asupra necesităţii unei încetări rapide a focului în Gaza şi a condiţiilor pentru acordarea asistenţei umanitare civililor, precizează sursa indicată.

Potrivit reuters "S-a exprimat îngrijorarea generală cu privire la situaţia tensionată din Marea Roşie, care s-a degradat brusc", se arată în comunicat.

Luni, Statele Unite şi Marea Britanie au desfăşurat o rundă suplimentară de atacuri împotriva houthiilor din Yemen, pentru că au vizat transportul maritim la Marea Roşie, a spus Pentagonul, relatează sursa.

Lavrov şi ministrul de Externe al Libanului Abdallah Bou Habib au vorbit despre importanţa eforturilor colective ale ţărilor din regiune pentru o încetare imediată a focului, a spus ministerul, informează sursa.

Israelul a efectuat în ultimele zile cel mai intens bombardament în sudul Gazei de la începutul războiului în octombrie, ceea ce a stârnit apeluri de la Washington pentru a proteja oamenii nevinovaţi din spitale, personalul medical şi pacienţii, transmite reuters.

Potrivit agendei ONU, Consiliul de Securitate urmează să discute "situaţia din Orientul Mijlociu, inclusiv chestiunea palestiniană", relatează sursa indicată.

Lavrov a declarat joi că va propune "eforturi colective" la reuniune pentru a rezolva criza din Orientul Mijlociu, precizează sursa.

Cu omologul său turc Hakan Fidan, Lavrov a discutat, de asemenea, despre problemele energetice, precum şi despre "contactele bilaterale viitoare", precizează sursa.

În decembrie, Kremlinul a declarat că preşedintele rus Vladimir Putin ar putea vizita Turcia la începutul anului 2024, potrivit reuters.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Nu se va termina razboiul decit in momentul in care toti teroristii din regiune atasati Moscovei si Iranul nu vor fi distrusi .Deja UE aduce in zona o forta navala de lovire a teroristilot Huti .Rusia nu ii mai poate ajuta iar Iranul tremura de frica dupa loviturile punctuale ale armatei Israel .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb