Presă: Zelenski l-a demis pe comandantului forţelor comune ale armatei

A.F.
Politică / 25 iunie

Presă: Zelenski l-a demis pe comandantului forţelor comune ale armatei

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunţat, luni, demiterea comandantului forţelor comune ale armatei ucrainene, generalul Iuri Sodol, care fusese acuzat de incompetenţă în gestionarea războiului împotriva Rusiei, conform news.ro.

Preşedintele ucrainean nu a dat nicio explicaţie pentru decizia sa în discursul său nocturn. El a precizat că Iuri Sodol, care tocmai fusese avansat în acest an, a fost înlocuit de generalul Andri Hnatov în această funcţie, care se ocupă de planificarea strategică a operaţiunilor.

Demiterea lui Iuri Sodol vine după ce un mesaj al şefului regimentului Azov, o unitate foarte respectată în Ucraina, a sugerat că iniţiativele generalului au condus la eşecuri majore pe câmpul de luptă.

Într-o postare pe Telegram, Bohdan Krotevich, şeful regimentului Azov, nu l-a numit pe Iuri Sodol, dar a spus că un anumit general "a ucis mai mulţi soldaţi ucraineni decât orice general rus".

"Ceea ce contează pentru mine este că toţi comandanţii de batalioane sau brigăzi de luptă sunt aduşi în faţa justiţiei pentru pierderea unui post de observaţie, dar un general nu este adus în faţa justiţiei pentru pierderea unor regiuni, a zeci de oraşe şi a mii de soldaţi", a scris Bohdan Krotevich.

"Tot personalul militar înţelege acum despre cine vorbesc pentru că 99% din armată îl urăşte pentru ceea ce face", a subliniat el

Andri Hnatov a fost din 2022 vicecomandant al forţelor ucrainene pe frontul de sud şi a jucat un rol principal în recucerirea de către armata ucraineană a celei mai mari părţi a regiunii Herson.

În primăvara anului 2023, acesta a comandat apărarea oraşului Bahmut din estul Ucrainei, cucerit în cele din urmă de forţele ruse după mai multe luni de lupte crâncene.

Pe reţelele de socializare, Bohdan Krotevich a lăudat decizia lui Volodimir Zelenski şi l-a descris pe Andri Hnatov drept un "ofiţer foarte valoros".

În timp ce ruşii avansează lent în estul Ucrainei de mai multe luni, comandamentul armatei ucrainene a cunoscut, de asemenea, convulsii, prin înlocuirea, în februarie, a şefului Statului Major, Valeri Zalujnîi, care se afla în conflict deschis cu Volodimir Zelenski cu privire la conducerea războiului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb