PREŞEDINTELE ASF, NICU MARCU: "ASF este într-un amplu proces de transformare şi reformă"

MIHAI GONGOROI
Piaţa de Capital / 9 decembrie 2020

"ASF este într-un amplu proces de transformare şi reformă"

Actualizare - "Aşa cum vă spuneam, legea e valabilă pentru toată lumea. Acolo unde vom găsi încălcări ale legii cu siguranţă instituţiile statului vor fi anunţate, vor fi informate", a mai spus Nicu Marcu.

"O modalitate prin care putem să dezvoltăm piaţa de capital este conştientizarea anumitor actori din piaţă că trebuie să vină către bursă să se finanţeze. În general, există o reticenţă a antreprenorilor români faţă de piaţa de capital, probabil din necunoştinţă de cauză. Ce poate face autoritatea este să creeze cadrul legislativ astfel încât să vină către piaţă cei care vor să se finanţeze şi să-i facem să conştientizeze că bursa este o alternativă la finanţarea bancară. Vom merge pe cele două componente, pe partea de conştientizare vom fi extrem de agresivi", a mai adăugat Marcu.

---

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) este într-un amplu proces de transformare şi reformă, a afirmat astăzi Nicu Marcu, preşedintele ASF, în cadrul unui eveniment în care s-a prezentat raportul ASF privind stabilitatea pieţelor financiare nebancare pentru semestrul II din 2020.

Preşedintele ASF a declarat: "Eu vreau ca această Autoritate să fie transparentă şi deschisă total atât către consumatori cât şi către investitori. Trebuie să se aştepte colegii noştri că eu nu mai doresc birocraţie în această instutţie. Fiecare om are şansa lui şi are şansa lui să muncească, dacă nu munceşte şi dacă nu performează la locul de muncă atunci lucrurile vor sta altfel. ASF este într-un proces amplu de transformare. Vă spun în premieră că conducerea colectivă a ASF a împuternicit un grup de lucru format din angajaţii ASF să facă o analiză în ce priveşte atât resursa umană cât şi resursa materială şi investiţională a Autorităţii pe care trebuie să o prezinte conducerii şi în funcţie de această analiză vor fi luate măsurile respective. ASF trebuie să fie în pas cu vremurile, noi nu putem să fim blocaţi în timp pentru că aşa ne-am obişnuit şi aşa funcţionăm. Sunt oameni profesionişti da rei trebuie să se adapteze, la vremuri şi la necesităţi. La nevoile pieţei. Dacă nu ne adaptăm la nevoile pieţei Autoritatea pierde. Eu nu-mi permit, sub conducerea mea, ca Autoritatea să piardă. Deci, ca atare, concluzionând, Autoritatea se va reforma. Veţi vedea într-un timp destul de scurt rezultatul acestor reforme şi sper eu ca reformele acestea să fie atât în beneficiul salariaţilor cât şi în beneficiul pieţei".

Marcu a răspuns la o întrebare cu privire la evaluarea riscurilor venite şi din interiorul ASF, respectiv de la nivelul angajaţilor.

Marcu a fost de altfel numit în ASF cu un relativ consens la nivelul Parlamentului pentru reformarea ASF-ului. Autoritatea s-a confruntat cu numeroase scandaluri venite atât din sfera pieţei asigurărilor cât şi din piaţa de capital unde ASF a tolerat o concertare masivă în cazul emitentului SIF Oltenia (SIF5).

Recent, Ciprian Copariu, directorul direcţiei Emitenţi, Monitorizare Tranzacţii şi Abuz de Piaţă din cadrul ASF, a părăsit la cerere postul său de director după circa două decenii în supravegherea pieţei de capital.

Opinia Cititorului ( 32 )

  1. Tu și reforma ,baba și mitraliera..Ai distrus încrederea in piața de capital ,ești un parvenit ,un semialfabet, capabil doar in a distruge ,incapabil in a construi ceva,

    1. Marcu sa ne lase cu reformele lui si sa imi zica unde gasesc un brad care rezista la caldura..ca la "braji" se pricepe cel mai bine...ASF a fost distrus iremediabil de impostorul cu pretentii academice lipitor de afise Leo Badea

      Ciprian Copariu, directorul direcţiei Emitenţi, Monitorizare Tranzacţii şi Abuz de Piaţă din cadrul ASF, a părăsit la cerere postul său de director după circa două decenii în supravegherea pieţei de capital.......aur curat; sampanie vizuala; o zi frumoasa! Vreau mai multi! Dupa el si prietenii lui!

    in sfarsit va desfiintati... este cel mai bine numai dupa ce a facut pe la sif 5 si altele ar trebui sa nu mai existati!

    1. Un bla-bla cu cateva cacofonii , si ideea cocol;ositoare ca angajatii ASF (unii , probabil crema ) sa analizeze activitatea angajatiillor ASF si sa faca propuneri conducerii ASF .O dulce afacere de familie !

      Asf ul este de vina ca Ciurezu și clica nu înțeleg sa și respecte acționarii, lăsându i in strada pe banii lor! Se va vedea cât de curând jafurile făcute in cârdășie de Ciurezu și directorii săi! Putintica răbdare și vor da înapoi mai mult decât au încasat!

      Ai acelas discurs si nu ne incalzeste cu nimic.

      Balaoacheșule, Ciurezu a dat dividende la acționari în fiecare an, a făcut răscumpărări de acțiuni și a lăsat sif 5 cu o avere imediat cuantificabilă, la vedere.

      Ce a făcut mafia de la sif 1? De câte ori a dat dividende mafia lui Bălteanu? Dar mafia lui Drăgoi? Unde sunt banii care trebuiau dați dividende acționarilor?  

      Ce face ASF de nu vede hoțiile de la sif1? Sunt în cârdășie cu mafioții? Primesc parte din jaful făcut de mafie?

      Am dreptul să pun întrebări? 

      Nino nino....

    am ajuns muci cu bursa, dupa ce ca abia respira , acum are si pneuminie din cauza ASF

    Poti merge la drum vechi cu caruta = aceeasi viteza mediana parcursa.

    Poti merge la drum nou cu caruta = aceeasi viteza mediana parcursa + - 5-10% procent castig. 

    Constructia altui drum nou nu are relevanta in contextul in care tinzi sa mergi tot cu caruta si la drum vechi si la drum nou; in peisaj trebuie obligatoriu sa apara o alta forma de transport mult mai superioara ca sa se merite randamentul real adus de constructia drumului nou. 

    Asta nu inteleg "dinozaurii" din ASF. 

    Schimba caruta la drum nou cu o alta forma tehnologica de inaintare! 

    Nu este posibil sa putrezeasca pe posturi personaje de 20 de ani iar bursa sa nu creasca real (in salturi procentuale) odata cu masa monetara varsata in piata. 

    Ceva miroase prea urat a coruptie si salarii nemeritate (in trecut-prezent) in raport corect cu piata si potentialul pietei, cat si a institutiilor respective. 

    Deci yeldurile la bonduri tind spre zero (ca trend) dar bursa noastra nu a avut salt procentual in capitaluri! 

    Stim foarte bine unde au plecat capitalurile respective (ca pondere), au plecat spre alte piete (burse) unde au existat randamente net superioare. 

    Agentiile astea de supraveghere si intermediere ar face bine destul de repede sa mai aduca o farama de valoare si pietei noastre de capital; asta daca nu dorim sa ajungem ca Italia de este iar Nationalizata o parte din bursa (si / sau vanduta mai departe). 

    Domnule Marcu, numai atunci când veți sancționa abuzul grupului Lakis pe SIF1 vom crede ca vreți cu adevărat sa eliminați corupția sistemica din piața . ASF este mantaua de ploaie a celei mai toxice grupări care a distrus 3 SIF URI . Încrederea in piața depinde mult de încrederea in sifuri care a ajuns la cota 0. AGA din strada de la Sif 5 a fost reeditata de același grup in AGA din 12.10. cand grupul a revocat dividendele acționarilor . Dacă le -a mers la SIF 5 au mers mai departe și au revocat și Hotărârea AGA Sif 1 de aprobare a programului de răscumpărare de acțiuni . Joaca grupului Drăgoi este toxica . Joaca trebuie sa se încheie cu sancțiuni pentru abuz de piața. Dacă boardul Sif1 și -a încasat Bonus pe anul 2019 acționarii sunt in afara oricărei speranțe de recuperare a pierderilor . Altfel, felicitări pentru îndepărtarea celui mai neperformant director, Copariu.

    1. La sif5 Ciurezu și directorii săi au încasat salarii astronomice, și au bătut joc de angajați umilindu-i i in ultimul hal, au făcut praf societățile din portofoliu, nu a vrut sa aducă personal competent păstrând toți Analfabeții , acum la pensie sau aproape, nu l a interesat decât sa și umple buzunarele el și slugile sale, care acum comentează vehemenți ca Asf ul este de vina! Chiar nu va este rusine, parveniților?

      Cand ai luat ultima data dividend de la Sif 1 sau cand dus la bun sfarsit programul de rascumparare aprobat in AGEA la Sif 1?

      Prostule cu spume, Dragoi a dus toate societatile in Cipru, aport la SIFI Imobiliare, VUAN manipulat, ciuciu dividende. Esti prost sau te prefaci?

      Domnule salariat revoltat . Nici bursa nici asf nu de ocupa de probleme sindicale. Pentru problema Dvs se ocupa altcineva , eventual apelați la un psiholog. Despre competentele noii conduceri de la Sif 5 s-a pronunțat ASF. A respins unu și l -a trimis la școala pe altul. Așa ca s-ar putea sa îl regretați pe Ciurezu. Asteptam cu interes și răbdare anunțarea unei strategii la Sif 5, la Sif 1 am văzut la ultima AGA. Un mare flit.

    Domnul Marcu nu are cum sa faca reforma in ASF pentru ca pur si simplu nu cunoaste domeniul. A fost numit sa se specializeze la locul de munca. In consecinta nici nu poate sa evalueze angajatii, cine sunt competenti si cine nu. Sectorul piata de capital este condus de doi oameni corupti pana in maduva oaselor. Faptul ca l-au dat afara pe Copariu este un bun inceput. Atunci cand o sa plece Dascalu si Gradinescu si vor fi numite persoane compentente si oneste, abia atunci vom putea spune ca autoritatea de supraveghere a pieatei de capital este pe drumul cel bun.

    Tot apare public mesajul acesta de la ASF si de la BVB ca vezi doamne, firmele de tip antreprenorial romanesti nu se listeaza pe BVB sau ca investitorii nu au incredere in modul cum funcționează piața.  

    Cum ar putea avea incredere daca nu exista sanctiuni impotriva abuzului de piată, daca ASF se face ca nu vede concertarile, manipularile, anularile de programe de rascumpărare după ce investitorii au cumpărat la pret in crestere. Toata lumea pierde si inghite in sec, cu convingerea ca nu exista nici o voință ca sa se faca ordine in piată. 

    Așa ca domnul Marcu mai are multe de facut pana cand investitorii o sa capete incredere in ASF. Toata lumea a invatat diferenta dintre propaganda si realitate.

    Mai exista totusi specialisti in ASF care tin pe munca lor toata institutia, inclusiv hoardele de pile, rude si amante. 

    1. Domnule Marcu, cum se face ca salariile nu mai sunt publicate pe website-ul ASF? Oare va e teama ca opinia publica va afla ca salariile din institutie sunt poate exagerate mai ales in contextul economic actual? Este necesar sa luati masuri reale de fond, grupul de lucru de analiza trebuia externalizat, daca se dorea obiectivitate. De ochii lumii ne facem...ca facem reforma.

      Probabil Tudorel era cel mai competent pentru șefia Asf.D le Marcu mergeți înainte și nu băgați in seama răutățile !

      Daca SIF5 nu realiza cu ERSTE tranzactia de 140 K euro in 2018, piata de capital din Romania nu intrunea conditia de lichiditate pentru a dobandi statutul de piata emergenta. Asta așa pentru corectitudine ref. la performantele fostei conduceri SIF 5 si ale lui Tudor Ciurezu. Drept pentru care ASF primește steguletul roșu pentru fault grosolan.

      Baiatul cu bradu' - marcu - nu are treaba cu confidentialitatea declaratiilor de avere. Poate sa le faca publice din nou. Dar mizerabilul care le-a facut secrete este cel care ocupa functia inaintea lui. Impostorul academician cu diploma de hartie igenica Leutzu,

    Copariu asta nu a putut sa identifice 6 tranzactii cu cate 1 actiune la SIFI Imobiliare prin care au crescut artificial VUAN-ul la Sif 1?

    Asta e manipulare de piata. 

    1. Cred ca ați atins un subiect tabu pentru ASF. In toata istoria pietei de capital au existat doar doua cazuri penale de manipulare a pietei- Patriciu si Lakis-Balteanu. In rest, pe piata au jucat îngerii mangaiati pe crestet de arhanghelii de la ASF.

      Dupa plecare lui Ursache, plecarea lui Cipri Copariu imi umple inima de bucurie...si cate masinatiuni facea el in ASF...tenismenul de aur. gealatul cu epoleti....he..ia zi Cipri e frumos? doare? si pe noi ne-a durut cand ne-ai facut asta....ma bucur din suflet ca esti jos azi

    Dle Marcu, fără supărare esti un PROST ! Dacă vrei reformă poți s-o faci, dacă reușești vei dovedi că ai calități, DAR tu esti plătit zilnic si când apare un caz gen Sif5, un caz de sute de mil € ,cu implicații si in alte societăți, cu mii de acționari trebuia imediat să faci ceva indiferent ce,dar să aplici legea!

    Dacă nu știai de scandal esti la fel de vinovat!

    Cum să faci reformă când nu ști ce se petrece în casă și curte!!!! 

    1. Prietene, de ce ai crede că nu știe Marcu ce se petrece în casă și curtea ASF? Când scrie presa făcând demonstrații matematice ale jafului, când vociferează acționarii, când jaful de la sif1 se vede de pe lună, ce-i trebuie ASF-ului să ia măsuri? Un pic de bun-simț și, desigur, onestitate.

      Dar dacă nu iei niciun fel de măsuri împotriva mafiei de la sif1, sunt îndreptățit să cred că ești de-al lor, Marcule.

      Încrederea pe care o au investitorii în ASF și în Marcu se vede din prăbușirea prețului la SIF5 după ce a fost preluată conducerea lui de mafia de la sif 1; ce era de demonstrat, s-a demonstrat. 

      Da,e singura concluzie logică!

    Vedeti domnilor arbitri de la ASF ce minuni faceti in piata de capital, daca continuati asa ...

    De aceea, spuneam pe undeva pe aici ,ca asa o lehamite fata de piata de capital n- am avut niciodata din 2002. 

    Ati lasat sa se ajunga la sif 5 un balci, cu actionari fara dividende unii cu, sa nu aiba CA, etc

    Rusine pt ce faceti si ati facut. 

    Ii da afara pe unii ca sa le faca loc la lingaii personali. Auziti si voi exprimare si logica : ASF va pierde si eu nu vreau ca ASF sa piarda!!!!??? Ce sa piarda ma? Caragiale curat.

    1. Pe unii care merita cu varf si indesat si care si ei au dat afara pe altii. Diferenta este ca ei au dat afara oameni capabili si cu potential. Ei pleaca oameni de nimic cum au fost si in functie

    Vai de capul vostru, amaratilor. Nu sunteti in stare de nimic dar sunteti tari in gura sub protectia anonimatului. Cine nu e cu voi este impotriva voastra. Comunisti batrani iesiti in afara vremurilor.

    Toti cei care va simtiti cu musca pe caciula sa luati exemplu lui Copariu si sa plecati singuri ca altfel e de rau.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb