PREŞEDINTELE ASOCIAŢIEI ROMÂNE A CĂRNII: "Am speranţa că Guvernul format de Cioloş va continua politicile de relaxare fiscală"

Alexandru Costea
Companii #Agro-alimentar / 11 noiembrie 2015

Radu Timiş, preşedinte al Asociaţiei Române a Cărnii (ARC), salută decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a nominaliza pentru funcţia de premier "un profesionist cu experienţă şi rezultate dovedite", pe fostul comisar european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş, arată un comunicat remis azi redacţiei.

"Am speranţa că Guvernul format de domnul Cioloş va avea în vedere şi va continua politicile de relaxare fiscală începute în mandatul domnului Victor Ponta, cu atât mai mult cu cât acestea şi-au dovedit beneficiile imediate pentru economie şi mediul de afaceri românesc. Aş reaminti aici în special reducerea TVA la alimente de la 24% la 9%, măsură fiscală care a redus evaziunea fiscală, concurenţa neloială şi a condus la o scădere în lanţ a preţurilor şi la un acces mai ridicat al consumatorilor pentru produsele alimentare premium", notează Radu Timiş în sursa citată.

Acesta îşi doreşte, alături de "colegii din industria alimentară, cea a cărnii şi a preparatelor din carne, membrii ARC", să fie parteneri ai noii echipe guvernamentale "punând în continuare la dispoziţie" expertiza din acest sector şi informaţiile de care dispun pentru a ajuta la luarea celor mai bune decizii cu impact pentru economia românească.

"Personal, consider că restartarea mediului politic trebuie că coincidă cu o restartare a sistemului, că a venit momentul ca cele trei domenii în care domnul premier desemnat Cioloş are cea mai înaltă expertiză să fie reunite. Vorbesc despre agricultură, dezvoltare rurală şi industrie alimentară care, în toate statele civilizate, sunt coordonate de o unică structură a administraţiei centrale. Apreciez că trăim momentul oportun pentru a avea Ministerul Agriculturii, Industriei Alimentare şi Dezvoltării Rurale, cu toate aceste trei componente care, împreună, concentrează 11% din ceea ce generos numim PIB-ul României", mai transmite Timiş, care este şi fondator şi preşedinte al Grupului Cris-Tim.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb