Presedintele Bancii de Import Export a SUA în vizită la CNE Cernavoda

A.B.
Miscellanea / 9 decembrie 2020

sursa: Facebook

sursa: Facebook

SNN a gazduit ieri, 08 decembrie 2020, la CNE Cernavoda, vizita doamnei Kimberly Reed, Presedintele Bancii de Import Export a SUA, a E.S. Adrian Zuckerman, Ambasadorul SUA la Bucuresti si a doamnei Aleshia Duncan, Deputy Assistant Secretary in cadrul US Department of Energy, a transmis compania pe pagina unei reţele de socializare.

SNN le multumeste pentru interesul acordat si pentru sprijinul activ in dezvoltarea industriei nucleare romanesti la un moment in care Romania are nevoie sa isi dezvolte capacitatile energetice curate pentru a raspunde eficient tintelor de decarbonizare asumate. Energia nucleara este o solutie avantajoasa a decarbonizarii.

🇷🇴🇺🇸Romania este membru activ al initiativei internationale Clean Energy Ministerial si al Clean Energy Future (NICE) alaturi de Statele Unite, Canada, aceste state urmarind dezvoltarea industriei nucleare, extinderea capacitatilor, dezvoltarea de noi tehnologii care sa asigure, in prezent si pe termen lung, stabilitatea in decarbonizare: energia nucleara este o sursa curata, fara emisii de CO2 si cu un grad ridicat de disponibilitate.

🇺🇸🇷🇴Romania, prin SNN/CNE Cernavoda, detine de multi ani expertiza in operarea reactoarelor nucleare de tip CANDU-6, fiind, de asemenea, unul dintre cel mai bine cotate state la nivel international. Proiectul Unitatilor 3 si 4 este unul Brown Field, de tip CANDU-6, prin care vrem sa oferim mii de noi locuri de munca, sa crestem inca o generatie de nuclearisti, sa oferim energie curata si stabilitate sistemului energetic romanesc. Parteneriatul cu SUA ofera aceasta oportunitate.

🇷🇴🇺🇸"In Romania, industria nucleara asigura aproximativ 11.000 de locuri de munca si are un rulaj de aproximativ 600 milioane de EURO anual. Odata cu demararea acestor proiecte, numarul locurilor de munca ar putea creste la mai bine de 20.000. Continuarea investitiilor in acest domeniu produce un efect de crestere economica in industria orizontala, dar si conservarea si stimularea fortei de munca inalt calificate, stimularea cercetarii, educatiei si a ingineriei, oferind Romaniei un avantaj competitiv in Europa. Multumesc inca o data partenerilor americani pentru implicarea si sprijinul activ in dezvoltarea proiectelor nucleare romanesti. In mod indubitabil, Romania are nevoie de astfel de proiecte strategice".-Cosmin Ghita, Director General SNN.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. E vrajeala pura. Cand demareaza proiectul? De vorbele goale ale lui Zuckerman suntem satui...

    avem suficienti bani in piata sa facem 5 reactoare dar cine sa-i stranga!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb