PREŞEDINTELE CAMEREI DE COMERŢ ŞI INDUSTRIE BUCUREŞTI: România a jucat neinspirat "cartea rusă"

Ziarul BURSA #Companii / 20 februarie 2006

România a jucat neinspirat "cartea rusă", a apreciat recent preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Bucureşti, Ştefan D. Popa, la o întîlnire avută cu o delegaţie reprezentînd mediul de afaceri din Federaţia Rusă, se arată într-un comunicat al CCIB. Din delegaţia rusă au făcut parte Grigory Rostovskiy, reprezentant al Camerei de Comerţ şi Industrie a Federaţiei Ruse în zona balcanică, Iurii F. Ustinov, director al direcţiei de investiţii de la Nova Bank şi Mihai Maxim, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Rusă.

Cu prilejul întîlnirii de la sediul Camerei de Comerţ şi Indus-trie a Municipiului Bucureşti, Ştefan D. Popa a subliniat că "după 1990, România a jucat neinspirat cartea rusă, ceea ce a dus la reducerea drastică a prezenţei produselor şi a comercianţilor români de pe fosta piaţă sovietică, unde articole precum mobila, încălţămintea, confecţiile şi produsele alimentare româneşti erau foarte apreciate. Ca atare, a venit momentul pentru intensificarea contactelor bilaterale, cu atît mai mult cu cît relaţiile politice se situează la un nivel firesc, iar Uniunea Europeană încurajează colaborarea regională". Cu acest prilej, Ştefan D. Popa a amintit bunele raporturi de conlucrare între Comitetele PRO din zona balcanică, dar şi Moldova în scopul fluidizării comerţului şi transporturilor, combaterii birocraţiei, corupţiei şi crimei transfrontaliere, context în care informaţia pe care am primit-o recent privind intenţia părţii ruse de a înfiinţa o structură similară în Federaţia Rusă, tot în cadrul SECI ar putea avea efecte pozitive asupra colaborării în această zonă a Europei. Preşedintele CCIB a evidenţiat conlucrarea româno-rusă în cadrul Iniţiativei de Cooperare Economică la Marea Neagră, precum şi relaţiile dintre camerele de comerţ din capitalele României şi Rusiei, subliniind, în acelaşi timp, interesul CCIB de a stabili legături cu alte camere teritoriale din Federaţia Rusă, către care se îndreaptă interesul comercianţilor români.

Grigory Rostovskiy a promis ajutorul Camerei de Comerţ a Rusiei, în condiţiile în care oamenii de afaceri români vor preciza regiunile de care sînt interesaţi.

Preşedintele Ştefan D. Popa a arătat că un domeniu în care există posibilităţi de colaborare este transportul şi tranzitul de mărfuri, care trebuie valorificate pentru ca rutele cele mai avantajoase să devină şi cele mai utilizate, dat fiind că, aşa cum spun expeditorii, "marfa alege singură drumul". Problema acestor rute prin Federaţia Rusă va deveni cu atît mai importantă în momentul aderării României la UE şi a mutării graniţelor acesteia din urmă pe rîul Prut şi la Marea Neagră, în acest context cooperarea cu Ucraina şi Moldova fiind de asemenea de interes.

O altă direcţie de interes reciproc este dezvoltarea sistemului bancar, a cărui funcţionare defectuoasă încă, impietează asupra dezvoltării comerţului în ambele sensuri, o invitaţie fără condiţii de exclusivitate fiind lansată băncii ruseşti Nova Bank reprezentată la această întîlnire.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7110
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3354
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9529
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.1947

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb