Preşedintele CCIR a participat la inaugurarea terminalului intermodal de la Decea

R.S.
Miscellanea / 17 mai

Preşedintele CCIR a participat la inaugurarea terminalului intermodal de la Decea

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), dl Mihai Daraban, a participat, în data de 17 mai a.c., la inaugurarea terminalului intermodal de la Decea, Judeţul Alba, realizat de către compania emirateză Dubai Port World (DP World), conform unui comunicat transmis redacţiei.

Potrivit comunicatului, DP World a investit 20 de milioane de euro în construirea acestui terminal, care acoperă o suprafaţă de opt hectare, dar care va ajunge la o suprafaţă totală de 27 de hectare, odată cu dezvoltarea unor noi facilităţi de producţie.

"Investiţia DP World în acest nou terminal va avea un impact semnificativ în ceea ce priveşte atât dezvoltarea economică pe plan regional, cât şi cea la nivel naţional. Noul terminal va deservi companiile active din judeţele limitrofe zonei centrale a României, conectând prin transportul feroviar şi prin cel rutier parcul logistic din Portul Constanţa, iar de aici mărfurile putând ajunge pe cale maritimă către celelalte porturi din Europa sau din întreaga lume. La nivelul CCIR, am acţionat continuu pentru atragerea în România a cât mai multor investiţii străine şi apreciez în mod deosebit intenţia DP World de a continua dezvoltarea unor astfel de mari proiecte în ţara noastră. De altfel, acum trei săptămâni, CCIR a semnat un Memorandum de Înţelegere cu Federaţia Camerelor de Comerţ şi Industrie a Emiratelor Arabe Unite (EAU), document ce prevede înfiinţarea unui Consiliu de afaceri România - EAU, care îşi va începe activitatea în scurt timp, scopul principal al acestuia fiind dinamizarea relaţiilor comerciale bilaterale. În momentul de faţă, avem trei companii emirateze cu investiţii semnificative în România, în domeniul logisticii, agriculturii şi cel al energiei regenerabile şi suntem convinşi că atât la nivel cameral, cât şi la nivel guvernamental vom reuşi să atragem şi mai multe companii din EAU care, alături de cele româneşti, să facă parte din consiliul de afaceri şi, implicit, să dezvolte proiecte comune importante în România şi în Emirate", a declarat preşedintele CCIR, dl Mihai Daraban, se menţionează în comunicat.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb