Preşedintele CIO apără proiectul de reintegrare a sportivilor ruşi şi belaruşi în competiţii

D.T.
Miscellanea / 28 martie 2023

Preşedintele CIO apără proiectul de reintegrare a sportivilor ruşi şi belaruşi în competiţii

Preşedintele Comitetului Olimpic Internaţional (CIO), Thomas Bach, a apărat, astăzi, proiectul de reintegrare a sportivilor ruşi şi belarusi sub drapel neutru în cadrul competiţiilor, informează News.ro.

După invazia Ucrainei din februarie 2022, CIO a sancţionat Rusia şi Belarus, dar acum este gata să vadă sportivii revenind şi să concureze la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.

"Participarea sportivilor cu paşapoarte ruseşti şi belaruse în competiţiile internaţionale funcţionează", a spus Thomas Bach, la deschiderea reuniunii Comitetului executiv al CIO la Lausanne, conform sursei.

"Vedem asta aproape în fiecare zi în multe sporturi. Mai ales la tenis dar şi la ciclism sau tenis de masă. O vedem la hochei pe gheaţă, la handbal, la fotbal, fie în Europa, în Statele Unite sau pe alte continente", a spus Bach, care a subliniat că "nu au existat incidente în aceste competiţii" în care au fost admişi sportivi ruşi şi belarusi.

În tenis, în special, tensiunea s-a dovedit a fi palpabilă în ceea ce priveşte sportivii ruşi, iar WTA, care gestionează tenisul feminin, a fost criticată. La rândul său, Ucraina a ameninţat că va boicota Jocurile de la Paris 2024 dacă sportivii ruşi şi belarusi sunt admişi, chiar şi sub un drapel neutru.

Bach consideră că politica nu se poate interfera cu competiţiile sportive şi că sportivii nu ar trebui să fie pedepsiţi pentru ce paşaport au. "Nu vom putea oferi o soluţie care să fie pe placul tuturor. Poate că trebuie să trăim cu asta", a spus Bach.

În februarie anul trecut, Thomas Bach a reamintit că nu "guvernele decid" cu privire la participarea sportivilor ruşi şi belarusi la competiţiile sportive şi în special la Jocurile Olimpice. În decembrie 2022, conducătorul german în vârstă de 69 de ani a spus deja că vrea să "exploreze" opţiunile pentru reintegrarea acestor sportivi.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Bravo dle Bach. Rusia este o natiune de care planeta trebuie sa fie mandra, in rand cu alte cateva pe care le poti numara pe degetele de la o mana. Cultura universala, modernizarea Tarilor Romane, independenta lor de sub jugul otoman, cuceririle spatiului.... talentul rusilor este de necontestat.

     

    Ce tara dintre cele "speciale" poate ridica piatra si arunca impotriva Rusiei? America? Cea care a aruncat in capul populatiei civile doua bombe nucleare, omorand sute de mii pe loc si milioane dupa aceea prin efectul radiatiilor? Sau care a omorat milioane de civili in razboaiele pornite incalcand dreptul international in Orient in ultimele decenii? 

    Germania? Cea vinovata de Holocaustul evreilor? 

    Marea Britanie? Vinovata de multe crime, cea mai recenta fiind tolerarea genocidului Tutsi din Ruanda. 

    "As the bodies piled up in the streets of Rwanda 26 years ago, no amount of spin could disguise the crime. There were no sealed camps; the massacres were in broad daylight. Yet in the UN security council the UK and US governments avoided the question of mass killing and saw only a civil war. 

    This bolstered arguments that nothing – they thought – could be done. It was scandalous, the Czech Republic’s ambassador Karel Kovanda told them, not to recognise that a genocide reminiscent of the Nazi Holocaust was under way. Kovanda remembers a friendly arm taking him aside as UK diplomats told him such inflammatory language outside the council would be “unhelpful”. 

    At the end of April 1994, with the death toll estimated at 200,000 people the US insisted the UN’s mission in Rwanda be withdrawn, while the UK suggested a token force could remain. Their focus was on former Yugoslavia, whe reUN troops were recently reinforced and whe remore peacekeepers served than in the rest of the world. The force commander of the UN mission for Rwanda, lieutenant general Roméo Dallaire, concluded that by their selfish actions in the council, the UK and US had aided and abetted genocide. 

    That the genocide of the Tutsi proceeded unhindered, accompanied by near universal indifference, is a scandal largely ignored. But it is worth recalling today because, all these years later, the US and UK are again at odds over the word genocide and this time with the membership of the general assembly." 

    Sa vina sportivii rusi si belarusi in arena sportiva. MAI ALES, DATI POLITICA AFARA DIN SPORT. DATI PROPAGANDA AFARA DIN SPORT. NU VREM MESAJE ECO-CLIMATO-FASCISTE in sport. NU VREM MESAJE DESPRE MANCAREA INSECTELOR in sport. NU VREM MINCIUNI DESPRE CAT DE CURATE SUNT MASINILE ELECTRICE, NU SUNT. LASATI SPORTUL IN PACE. LUATI-VA POLITICA si bagati-o-va undeva. 

    1. Mai propagandistule dar de raptul a jumatate Moldova nu vorbesti?De comunizarea fortata ,de anii de ocupatie de jaf si dispret nu vorbesti? Crezi ca am uitat?Niciodata!

    E, lasati-i sa concureze si zdrobiti in concursuri(fara doping nu sunt mare lucru).

    Sa plece acas cu mana goala. Si atentie la lucrurile personale ca rusii dau cu jula.

    Dar in rest sa vina sa vina cu Z ul pe ei cu sange pe maini, lasati-i sa vina. 

    1. In tenis castiga tot ce se poate, la ATP si WTA. Plangi de ciuda.

      Tenisul a ajuns un sport al flamanzilor...foarte multi din tari sarace care se lupta sa faca bani...o mizerie...in tarile bogate nu mai face aproape nimeni asemenea sacrificii cate cere tenisul de performanta...asta e explicatia...daca s-ar juca fara bani cati ar juca tenis doar de placerea de a face sport?

    BRAVO, DOMNULE PREȘEDINTE !

    1. BRAVO, BRAVO, BRAVO!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb