PREŞEDINTELE CJ SUCEAVA: Proiecte de 286 milioane euro finanţate prin Ministerul Dezvoltării, în judeţ

J.P.
Miscellanea / 14 martie 2021

Proiecte de 286 milioane euro finanţate prin Ministerul Dezvoltării, în judeţ

În judeţul Suceava sunt 483 de obiective aprobate la finanţare prin Ministerul Dezvoltării, în valoarea de 286 de milioane de euro, un număr de 233 au fost deja finalizate, iar sumele achitate pentru lucrări sunt de 184 de milioane de euro, a declarat, duminică, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Gheorghe Flutur, după o întâlnire cu ministrul Cseke Attila, aflat în vizită de lucru în judeţ, relatează Agerpres.

Flutur a precizat că printre aceste proiecte se află 72 pentru sisteme de aducţiune apă cu 1.054 de kilometri de reţea, ce deservesc o populaţie de 160.000 de persoane.

La acestea se adaugă 72 de obiective pentru 814 kilometri de reţele de canalizare, 172 de şcoli reabilitate în care învaţă 36.000 de elevi, 78 de grădiniţe reabilitate pentru 5.500 de copii, 44 de dispensare medicale, 133 de investiţii în reabilitare şi modernizări de drumuri locale, 579 de kilometri şi 65 de obiective finanţate pentru poduri şi podeţe.

Preşedintele CJ Suceava a spus că, la întâlnirea de sâmbătă, de la Fundu Moldovei, cu ministrul Dezvoltării, au participat primarii municipiilor şi oraşelor din judeţ, după ce vineri a avut discuţii cu mai mulţi primari prezenţi la obiectivele vizitate la Suceava, Rădăuţi şi Putna.

Potrivit lui Flutur, în cadrul întâlnirii, Cseke Attila a prezentat priorităţile ministerului pe care îl conduce, pentru perioada următoare, respectiv lansarea programului pentru construcţii de creşte, proiectele de cadastrare, precum şi proiectele ce vor fi propuse şi susţinute prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Totodată, ministrul a dorit să afle de la primarii suceveni ce probleme au întâmpinat în derularea proiectelor finanţate prin Ministerul Dezvoltării, iar în urma acestor discuţii ''a dat asigurări că va prelua toate aceste probleme ridicate, pentru a fi identificate soluţii la nivel guvernamental''.

''În timpul discuţiilor s-a conturat ideea stabilirii priorităţilor prin consultări la nivel judeţean, cu respectarea autonomiei locale, astfel încât în perioada următoare nicio localitate să nu rămână fără a avea proiecte pentru dezvoltare. Nu în ultimul rând, el a reiterat faptul că judeţul Suceava se află pe primul loc la nivel naţional în ceea ce priveşte investiţiile realizate prin proiecte ale Ministerului Dezvoltării'', a spus Flutur.

La întâlnire au participat primari din toate formaţiunile politice, precum şi parlamentari din actuala coaliţie de guvernare, printre care senatorii Constantin Daniel Cadariu şi Gheorghe Mîndruţă şi deputatul Angelica Fădor.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Taci mai mincinosule ti ai dat foc la acoperisul sediului si acum nu ai bani de reconstructie a acestuia... Esti varza omule...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb