PREŞEDINTELE CNIPMMR, FLORIN JIANU: "OUG 114 va fi, cu siguranţă, modificată în favoarea mediului de afaceri"

R.R.
Ziarul BURSA #Companii / 12 martie 2019

"OUG 114 va fi, cu siguranţă, modificată în favoarea mediului de afaceri"

Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 114/2018 va fi, cu siguranţă, modificată în favoarea mediului de afaceri, a spus ieri, în cadrul unei conferinţe, Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).

Domnia sa a precizat: "Sunt convins că OUG 114 va fi modificată. Chiar dacă nu îşi vor asuma responsabilitatea şi vor spune o poveste cu privire la motivele pentru care vor da înapoi, cu siguranţă această ordonanţă va fi modificată în favoarea mediului de afaceri de la noi".

Totodată, preşedintele CNIPMMR a transmis un apel din partea IMM-urilor către ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, pentru mai multă predictibilitate.

Florin Jianu a declarat: "Reprezentanţii IMM-urilor sunt speriaţi când apare domnul Teodorovici la televizor pentru că nu ştiu ce anume urmează. Apelul nostru către domnia sa este acela de a avea mai multă predictibilitate în anunţurile pe care le face, pentru că de fiecare dată iese public şi anunţă nişte idei care provoacă panică".

Afirmaţiile domniei sale vin în contextul în care Eugen Teodorovici a anunţat că va veni, luna aceasta, cu un nou pachet de măsuri în zona fiscală, printre care ar urma să se numere o amnistie fiscală, curăţarea capitalului negativ din economie, finanţarea mai bună a mediului privat de către bănci.

Potrivit CNIPMMR, s-a anunţat şi că Guvernul ar putea renunţa la taxarea unor active financiare ale băncilor, precum titluri de stat sau finanţările pentru economie, că se doreşte ca băncile să fie parteneri reali în economie şi să-şi ţină profiturile în România. Printre finanţările pentru economie au fost enumerate creditele acordate prin finanţare BEI sau BERD către banca finanţatoare şi împrumuturile derulate prin programe guvernamentale, gen Prima Casă, a mai precizat Consiliul.

Astfel, Florin Jianu a adăugat: "Noile modificări fiscale readuc pe ordinea de zi amnistia fiscală. Vă reamintesc că ea apare din când în când pe agenda publică a Guvernului, dar în acest moment, tema amnistiei fiscale nu se regăseşte pe agenda întreprinzătorilor, nimeni nu a cerut acest lucru. În opinia noastră, este foarte periculos să vorbeşti de o amnistie fiscală, pentru că ea ar însemna şi inducerea în piaţă a unui comportament incorect pentru că oamenii, poate pe bună dreptate, se vor gândi să nu mai plătească nici taxele şi impozitele, dacă tot urmează o amnistie fiscală. Un astfel de mesaj este profund incorect, nu este echilibrat şi nu ar trebui să vină din partea mediului public".

De asemenea, domnia sa a vorbit despre instabilitatea legislativă fiscală din ultimii ani, precizând că un calcul al CNIPMMR arată că, în 2017 şi 2018, Guvernul a dat nu mai puţin de 2.894 de propuneri legislative, cuprinzând ordonanţe simple, ordonanţe de urgenţă, hotărâre de Guvern etc.

Preşedintele CNIPMMR a adăugat: "În ceea ce priveşte modificările Codului Legislativ, şi aici avem, din calculul nostru, aproximativ 500 de modificări în doi ani de zile care au incidenţă asupra mediului de afaceri. Acest lucru indică o instabilitate îngrozitoare, nu se poate să funcţionezi performant în mediul de afaceri cu astfel de iniţiative şi/sau de politici publice. În plus, trebuie să ne uităm şi la dinamica înscrierilor şi a suspendărilor, ori dizolvărilor de firme etc. Înscrierile au scăzut, în timp ce numărul de dizolvări şi/sau suspendări a crescut, ceea ce ar trebui să fie alarmant pentru că dacă nu mai există apetenţă pentru deschiderea de noi firme, este un prim indicator care arată neîncrederea în mediul economic".

Efectele OUG 114 ar trebui să îi pună pe gânduri pe guvernanţi, iar cei care vor plăti sunt cetăţenii şi IMM-urile, categoriile cele mai vulnerabile în economie, a conchis domnul Jianu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb