ZIARUL BURSA

12 martie 2019
Ediţia din 18.09.2024
Wall Street - o decadă sub "semnul taurului"

Wall Street - o decadă sub "semnul taurului"

Mihai Gongoroi, Andrei Iacomi Internaţional / 12 martie 2019

Născută din cenuşa crizei financiare din anii 2007 ­- 2008, a doua cea mai lungă piaţă ascendentă ("bull market" - sub "semnul taurului") din istorie pentru acţiunile americane a atins, sâmbătă, vârsta de zece ani, în condiţiile în care, actualul ciclu economic reprezintă a doua cea mai lungă expansiune economică din istoria Statelor Unite ale Americii, după cea din anii 1990.

"Vâlcov să sesizeze organele abilitate, ca să nu-şi îngreuneze situaţia juridică deja dificilă"

DAN SUCIU RĂSPUNDE ASPRU AFIRMAŢIILOR GRAVE ADUSE DE DARIUS VÂLCOV LA ADRESA BNR: "Vâlcov să sesizeze organele abilitate, ca să nu-şi îngreuneze situaţia juridică deja dificilă"

Emilia OlescuBănci-Asigurări / 12 martie 2019

Vâlcov: "Dacă România vrea să împrumute azi 36 miliarde de euro, ar plăti 1 miliard de euro pe an, iar BNR administrează portofolii de o asemenea valoare şi obţine minus 80 milioane de euro; îmi doresc din tot sufletul ca noua echipă care va conduce BNR să fie una de patrioţi"  

Suciu: "BNR nu a avut pierdere, ci profit considerabil, în 2017, cum de altfel a avut în fiecare exerciţiu financiar din ultimii zece ani"

Banca Naţională a României (BNR) a realizat nu o pierdere, în 2017, ci un profit considerabil, în principal pe seama bunei administrări a rezervelor internaţionale, subliniază Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al băncii centrale. Acesta face noi precizări pe tema rezervelor administrate de BNR, de data aceasta ca urmare a declaraţiilor făcute, duminică seara, într-o emisiune televizată, de consilierul de stat Darius Vâlcov.

NATO şi Estul Europei

Cătălin AvramescuEditorial / 12 martie 2019

 Cătălin Avramescu

Acum exact douăzeci de ani, pe 12 Martie 1999, aderau la NATO trei state din Estul Europei: Polonia, Cehia şi Ungaria. Pe atunci, speranţele erau mari. Este momentul unui bilanţ.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Adrian Chesnoiu, directorul general AFIR a declarat: "Cei care doresc să investească în agricultură şi în dezvoltarea mediului rural mai au la dispoziţie fonduri pentru sectorul pomicol, pentru procesare, pentru cooperare, pentru infrastructura de irigaţii".

Noi sesiuni de finanţare la AFIR

I.Ghe. Fonduri Europene / 12 martie 2019

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) anunţă deschiderea mai multor sesiuni de primire a cererilor de finanţare prin intermediul unor submăsuri din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 - 2020 (PNDR 2020).

Elevii se revoltă împotriva simulărilor

Elevii se revoltă împotriva simulărilor

OCTAVIAN DANCultură / 12 martie 2019

Elevii au decis să forţeze Ministerul Educaţiei să facă ceva în privinţa simulărilor. Astfel, ieri, înainte de prima probă a simulărilor la Evaluarea Naţională, Consiliul Naţional al Elevilor a transmis că metodele de evaluare din sistemul...

Sală polivalentă de 138.000.000 de euro

Sală polivalentă de 138.000.000 de euro

Sport / 12 martie 2019

Infrastructura sportivă din ţara noas-tră este una care excelează în ceea ce priveşte ...proiectele. În materie de dosare stăm bine, altfel, destul de rău. Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat la începutul şedinţei Consiliului...

Ultramaraton, câştigat de un alergător autohton

Sport / 12 martie 2019

Alergătorii autohtoni au devenit experţi în ultramaratoane. Vlad Adrian Crişan Pop a câştigat cursa de 120 de mile, varianta scurtă a ultramaratonului "6633 Arctic Ultra" de la Cercul Polar de Nord.

MACRO NEWSLETTER 12 Martie 2019

MACRO NEWSLETTER 12 Martie 2019

Macroeconomie / 12 martie 2019

Numărul locurilor de muncă din Statele Unite a crescut mult sub aşteptări în februarie 2018, cu 20 de mii, după o creştere cu 311 mii în luna precedentă, conform datelor ajustate pentru sezonalitate de la nivelul companiilor.

O nouă amânare în cazul Tăriceanu

G.M.Politică / 12 martie 2019

Biroul permanent al Senatului a stabilit pentru 2 aprilie 2019 termenul final acordat Comisiei juridice pentru emiterea unui punct de vedere referitor la cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie privind ridicarea imunităţii parlamentare a lui...

Wall Street - a decade under the "bull sign"

Wall Street - a decade under the "bull sign"

Mihai Gongoroi, Andrei Iacomi (Translated by Cosmin Ghidoveanu)English Section / 12 martie 2019

Born from the ashes of the financial crisis of 2007 - 2008, the second largest bull market in history became ten years old on Saturday, as the current historic cycle represents the second biggest economic expansion in the history of the...

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo