FOTBAL ŞI BANI FIFA militează pentru un mondial al cluburilor extins

Ziarul BURSA #Sport / 12 martie 2019

Goana după audienţe şi bani continuă pentru cei care conduc "industria" numită fotbal. Apar noi şi noi competiţii internaţionale, toate având ca scop maximizarea profiturilor de pe urma unui sport aflat în topul preferinţelor la nivel mondial. Preşedintele Federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA), Gianni Infantino, a anunţat că doreşte accelerarea proiectului noii Cupe Mondiale a cluburilor şi renunţarea la Cupa Confederaţiilor, cu ocazia Consiliului forului internaţional, ce va avea loc joi şi vineri la Miami.

Infantino susţine încă de anul trecut un proiect de reformare a Cupei Mondiale a cluburilor, care se dispută într-un formulă anuală cu şapte participante, şi care va reuni în noul său format 24 de cluburi, dintre care 12 din Europa.

Prima ediţie va avea loc în anul 2021, cu un an înaintea Cupei Mondiale din 2022 din Qatar, iar competiţia ar urma să fie organizată o dată la patru ani. "Da, aşa se vor întâmpla lucrurile. Vrem să lăsăm în urmă Cupa Mondială a cluburilor în formatul actual şi vom lua această decizie", a declarat pentru ZDF brazilianul Fernando Sarney, membru în Consiliul FIFA.

La Miami, preşedintele FIFA ar dori, de asemenea, suprimarea Cupei Confederaţiilor, un turneu internaţional organizat cu un an înaintea Cupei Mondiale de către ţara gazdă, câştigat de Germania în 2017 la ultima ediţie din Rusia. Infantino ar dori să amâne pentru o dată ulterioară crearea Ligii mondiale a naţiunilor, o mini Cupă Mondială, care ar regrupa la fiecare doi ani opt echipe naţionale. Pe de altă parte, UEFA şi-a exprimat deja opoziţia faţă de aceste două proiecte, motivând că programul internaţional este şi aşa supraîncărcat, iar jucătorii nu mai fac faţă, fizic, presiunii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb