Preşedintele Comisiei pentru apărare a Senatului a avut o întrevedere cu o delegaţie parlamentară poloneză

G.B
Politică / 13 iulie 2021

 Nicoleta Pauliuc, preşedintele Comisiei pentru apărare a Senatului

Nicoleta Pauliuc, preşedintele Comisiei pentru apărare a Senatului

Preşedintele Comisiei pentru apărare a Senatului, Nicoleta Pauliuc, a avut astăzi o întrevedere cu o delegaţie parlamentară poloneză, cu care a discutat despre cooperarea în domeniile politic, economic şi al securităţii în plan bilateral, regional, al Uniunii Europene şi al NATO, potrivit Agerpres.

Delegaţia poloneză a fost condusă de Ryszard Terlecki, vicemareşal al Seimului, şi Marek Pek, vicemareşal al Senatului şi membru al Grupului parlamentar de prietenie Polonia-România.

"În cadrul întrevederii au fost abordate teme ce ţin de cooperarea româno-poloneză în plan bilateral, multilateral-regional, al Uniunii Europene şi al NATO, în domeniul politic, economic, al apărării şi securităţii. Preşedintele Comisiei pentru apărare a apreciat colaborarea excelentă a României cu Republica Polonă, pe multiple planuri şi variate domenii, bazată pe Parteneriatul strategic între cele două ţări, precum şi pe o similitudine de abordări şi viziuni în ceea ce priveşte politica externă, apărarea şi securitatea", se arată într-un comunicat de presă al Comisiei de apărare a Senatului.

Potrivit sursei citate, Nicoleta Pauliuc a arătat importanţa coordonării poziţiilor şi eforturilor atât în plan bilateral, cât şi în cadrul formatelor de cooperare regionale, în special B9 şi Iniţiativa celor Trei Mări, alături de Parteneriatul Estic, pentru asigurarea securităţii şi bunăstării regiunii şi promovarea valorilor democraţiei în spaţiul estic.

"Senatorul Pauliuc a evidenţiat interesul pentru creşterea şi diversificarea cooperării româno-polone în domeniul apărării şi securităţii din punct de vedere economic, prin intermediul colaborării între firme române şi poloneze, subliniind importanţa, pentru ţările NATO, a atingerii unei independenţe naţionale din punctul de vedere al înzestrării armatei. Demnitarul român a arătat angajamentul ferm al României pentru NATO, prin alocarea a 2% din PIB pentru bugetul apărării. Preşedintele comisiei a făcut apel la partea poloneză pentru sprijinirea, pe perioada deţinerii Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, în viitorul apropiat, a demersului României pentru aderarea la Spaţiul Schengen şi la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD). Ambele părţi au subliniat utilitatea dialogului avut şi au convenit continuarea acestuia, diplomaţia parlamentară constituind un instrument important pentru dezvoltarea relaţiei bilaterale şi regionale", se mai arată în comunicat.

La întrevedere au mai participat, din partea română, deputatul Ben-Oni Ardelean, vicepreşedinte al Comisiei pentru politică externă a Camerei Deputaţilor, iar din partea polonă deputaţii Jacek Osuch, secretar de stat în cadrul Ministerului Culturii, Patrimoniului Naţional şi Sportului, şi Boguslaw Sonik - Comisia pentru legătura cu polonezii de peste hotare, Comisia pentru protecţia mediului, resurse naturale şi păduri. Delegaţia poloneză a fost însoţită şi de Maciej Lang, ambasadorul Republicii Polone în România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb