Preşedintele despre "cazul Călăraşi": "Este un joc politic pe care îl face USL"

F. A.
Politică / 20 noiembrie 2013

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, în această seară, la B1, cu privire la "cazul Călăraşi" că este un joc politic al USL.

Domnia sa a precizat: "Ce vă pot spune cert e că niciodată nu mi-aş fi permis ilegalităţi în achiziţionarea unui teren. Este o afacere de familie, cinstită, cu bani luaţi de la bancă. Niciun ban de la Ponta, Chiţoiu sau Antonescu. Creditul este la dobânda pieţei din ziua în care s-a făcut contractul. Fiica mea a depus dosarul la sucursala Victoriei. CEC este singura bancă care finanţează agricultura românească. Poveste cu dobânda - e adevărat că scrie 6,53%, dar dobânda efectivă e 7,1%. Am vorbit cu minsitrul Chiţoiu la 40 de zile după ce se acordase creditul şi l-am rugat să nu îl schimbe pe Gheţea pentru că este un bancher cunoscut prin valoare. Eu cu omul acesta şi BNR am pregătit acordul de la Viena. Le-am spus că nu îl schimb pe Gheţea cu un politruc. Am făcut o discuţie cu ministrul de Finanţe să nu facem o schimbare politică la CEC".

Şeful statului apreciază că şi-a produs un prejudiciu major "pentru că oamenii spun că nu au bani să ia o casă şi fiica preşedintelui ia atât de mult credit". Traian Băsescu a mai spus: "Pe de altă parte, e o afacere de familie cinstită pe care nu aveam de ce să o amân. Se lansează minciuni. Îl văd şi pe Ponta de care am spus că e un mincinos. Nu am discutat numai cu Rădulescu, am discutat cu mulţi agricultori. Pe Rădulescu l-am rugat să mă sfătuiască, să îmi dea o idee. Văd că e o comisie la Senat, notarii au făcut şi ei, cred că şi Uniunea Compozitorilor trebuie să facă o comisie pentru că în lan cântă greieri şi să vedem de ce cântă greierii pe tarlaua familiei Băsescu. Marea problemă e că românii nu au nicio şansă să cumpere terenuri. La noi, costul creditului e foarte ridicat. Eu nu vă ascund, dar 291 de hectare abia acoperă din fiecare recoltă costul creditului. Aş vrea să mai cumpărăm măcar până la 500 de hectare. Ca să faci rentabilă şi achiziţia în leasing de maşini agricole. Nu eu voi sta pe tractor, va trebui să angajez un inginer, un om de meserie. Nici nu am crezut că în două săptămâni din bob iese planta verde. Mă uit la cum va fi iarna cu totul alţi ochi. Niciodată nu aş fi făcut un lucru ilegal. E exclus! Creditul e luat corect. Cu Chiţoiu am vorbit la 40 de zile după ce am luat creditul. Ioana a plătit din prima lună rată de 5800 de euro".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. I'am always back, because It's not about money , it's about the game :-)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb