Preşedintele egipteană Al-Sisi cere pedepsirea poliţiştilor vinovaţi de abuzuri

Ioana Dogaru
Internaţional / 21 aprilie 2016

Preşedintele Egiptului, Abdel Fatah al-Sisi, a cerut miercuri ca poliţiştii vinovaţi de abuzuri să fie puşi imediat sub acuzare, la o zi după moartea unui vânzător ambulant de ceai, ucis de un agent după o dispută legată de preţul unui pahar cu ceai, relatează AFP.

Poliţistul a fost arestat, potrivit unui responsabil din cadrul serviciilor de securitate, în timp ce câteva zeci de persoane manifestau la locul tragediei, care a avut loc într-o suburbie din estul capitalei Cairo, scandând "poliţiştii sunt criminali".

În cursul unei întâlniri, desfăşurată miercuri, cu ministrul egiptean de interne, Magdy Abdel Ghaffar, şi în prezenţa unor comandanţi ai poliţiei, Al-Sisi a reamintit "necesitatea" ca toţi poliţiştii şi cetăţenii vinovaţi de abuzuri să fie traşi la răspundere, potrivit unui comunicat al preşedinţiei.

Abuzurile poliţiştilor au fost unul din principalii factori ai declanşării revoltei populare care a pus capăt regimului Hosni Mubarak la începutul lui 2011, însă aceste practici au devenit din nou comune sub preşedintele Abdel Fatah al-Sisi.

După ce fostul şef al armatei, actualul preşedinte Al-Sisi, l-a destituit pe predecesorul său islamist, Mohamed Morsi, în 2013, el este acuzat de organizaţiile pentru apărarea drepturilor omului că se află în fruntea unui regim represiv.

ONG-urile pentru apărarea drepturilor omului denunţă frecvent dispariţii ale opozanţilor, torturi şi bătăi crunte puse în seama serviciilor de securitate. Recent, preşedintele Abdel Fatah al-Sisi în persoană a cerut poliţiştilor să dea dovadă de reţinere şi le-a atras atenţia că vor avea "de dat socoteală", după mai multe cazuri de morţi brutale în comisariate.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb