Preşedintele Egiptului cere controlul natalităţii pentru reducerea presiunii demografice

F.D.
Internaţional / 5 septembrie 2023

Preşedintele Egiptului cere controlul natalităţii pentru reducerea presiunii demografice

Preşedintele Egiptului, Abdel Fattah al-Sissi, a cerut marţi "organizarea libertăţii de a face copii", dând ca exemplu politica Chinei de a promova naşterea unui singur copil în fiecare familie, relatează Agerpres.

Sissi a afirmat că "este nevoie de 400.000 de naşteri pe an" la populaţia de 105 milioane a Egiptului, iar în 2022 s-au înregistrat aproape 2,2 milioane de naşteri.

Preşedintele a intervenit imediat după ce ministrul sănătăţii şi populaţiei, Khaled Abdel Ghaffar, afirmase la o reuniune a oficialităţilor de la Cairo că "a face copii este o libertate totală".

"Nu sunt de acord cu ideea dv. că a face copii ţine de libertatea totală. Să lăsăm libertatea unor oameni care ar putea să nu cunoască amploarea problemei? Până la urmă, preţul va fi plătit de toată societatea şi de statul egiptean", a spus Sissi. "Trebuie să organizăm această libertate, altfel va provoca o catastrofă", a insistat el.

Şeful statului egiptean, care se confruntă cu cea mai gravă criză economică din istorie, a reamintit că Beijingul "a luat această decizie în 1968" şi abia în 2015 a permis tuturor familiilor să aibă al doilea copil. Chinezii "au reuşit astfel politica de control demografic", a arătat el.

Observatorii apreciază că Sissi va candida la primăvară pentru al treilea mandat de preşedinte. El obişnuieşte să ţină discursuri lungi şi să atace frecvent "revoluţia" din 2011 care l-a răsturnat de la putere pe autocratul Hosni Mubarak.

Marţi, Sissi a reluat acest subiect: "De ce au ieşit oamenii în stradă în 2011? Fiindcă părea că statul nu se îngrijeşte de nevoile lor, însă nu au înţeles că statul nu putea, nu fiindcă nu ar fi vrut, ci fiindcă nu avea capacitatea", a explicat el.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Asta-i o realitate cu care se confruntă multe țări, dar despre care nimeni nu vorbește. Se dau niste ajutoare și gata.

    1. Sissi greseste grav. Ar trebui sa aiba grija de viitorul Egiptului in BRICS+ si sa se bucure de diaspora din Occident.

    Ce democratic domle. De-aia vizita și președintele nostru Egiptul. Sa mai ia lumina.

    China e la vale din cauza natalității spre deosebire de India ce are populație cu o decada mai tânără în medie. 

    > De ce au ieşit oamenii în stradă în 2011? Fiindcă părea că statul nu se îngrijeşte de nevoile lor, însă nu au înţeles că statul nu putea, nu fiindcă nu ar fi vrut, ci fiindcă nu avea capacitatea", a explicat el. 

    Adică au ieșit degeaba. Statul nu putea și nici nu poate. Că peste tot. 

    Politicul si Guvernul nu tre sa intervina in manipularea valurilor demografice / natalitate… va genera o catastrofa umanitara plasata mai in fata.

    Valurile de nasteri se vor regla si singure; presiunea pe locuinte, locuri de munca; oportunitati; trai scump trai ieftin va regla valul de nasteri. 

    Si nebunul ne Nicu a dat ordin la nasteri multe cu consecinte severe in 92 si 2010…  

    Piramida populatiei trebuie lasata sa venereze singura exploziile si aplatizarile de populatie; Oamenii daca au o siguranta alimentara si cwl putin 4 pereti deasupra capului vor naste multi copii… aici nu este necesar ca tara sa fie bogata / cu venituri mari… este necesar ca oamenii sa aibe 4 pereti minim un loc de munca iar veniturile sa le ofere o siguranta ca pot sustine nasteri - de fel mancarea in tara respectiva nu trebuie sa fie o problema… restul obiectelor sau lucrurilor considerate “lux” ca parte din venit net de consum vor trece pe plan secund. 

    s c c r e t 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb