Preşedintele Franţei recunoaşte în premieră că ţara sa a livrat arme rebelilor sirieni

A.C.
Internaţional / 20 august 2014

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, a confirmat, pentru prima dată, că ţara sa a susţinut "rebeliunea siriană democratică" livrându-i arme, într-un interviu publicat astăzi în cotidianul francez Le Monde, transmit surse din presă.

"Rebelii sirieni merită tot sprijinul nostru", a declarat preşedintele francez. El a confirmat faptul că Parisul a livrat arme "opoziţiei democratice" în Siria, precizând că este vorba de "material conform angajamentelor europene" ale Franţei. Preşedintele francez a anunţat recent că a decis să livreze arme "de aceeaşi natură" kurzilor din Irak.

"Comunitatea internaţională are o responsabilitate foarte mare în ceea ce se petrece în Siria", adăugat el.

"Dacă în urmă cu doi ani s-ar fi acţionat pentru a instala (un guvern de) tranziţie, nu am fi avut Statul Islamic (SI). Dacă în urmă cu un an am fi avut o reacţie a marilor puteri pe măsura utilizării de către preşedintele Bashar Al-Assad a armelor chimice, nu ne-am fi confruntat cu această alegere teribilă între un dictator şi un grup terorist în timp ce rebelii merită tot sprijinul nostru", a declarat preşedintele francez în interviul pentru Le Monde.

Preşedintele Franţei a apreciat că ameninţare SI este mai gravă decât era cea reprezentată de reţeaua teroristă Al-Qaida, în 2001.

În faţa unui "cvasistat terorist", "nu putem să mai abordăm o dezbatere tradiţională, cu intervenţie sau fără intervenţie. Trebuie să avem în vedere o strategie globală", a explicat şeful statului francez.

François Hollande intenţionează să invite Consiliul de Securitate al ONU şi ţările din Orientul Mijlociu la o "conferinţă privind securitatea în Irak şi împotriva SI" după modelul celei organizate în mai la Elysée pe tema grupării jihadiste nigeriene Boko Haram.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb