Preşedintele "Hyundai Motor" a fost pus sub acuzare

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 17 mai 2006

Preşedintele concernului auto sud-coreean "Hyundai Motor", Chung Mong-koo, 68 de ani, a fost pus sub acuzare, ieri, pentru abuz de încredere şi deturnare de fonduri, în cadrul unei anchete ce priveşte un amplu scandal de corupţie. "Chung Mong-koo a fost pus sub acuzare astăzi (ieri - n.r.) pentru deturnare de fonduri şi abuz de încredere", a declarat purtătorul de cuvînt al Parchetului sud-coreean, Kang Chan-woo.

Potrivit actului de acuzare, din cauza manevrelor lui Chung Mong-koo, grupul "Hyundai", cel mai mare producător auto din Coreea de Sud, a înregistrat pierderi de aproximativ 390 miliarde de woni (414 milioane de dolari).

Preşedintele "Hyundai" a fost arestat la data de 28 aprilie 2006, în cadrul unui amplu scandal de corupţie în care era vorba de sume de peste o sută de milioane de euro acordaţi pentru obţinerea de favoruri politice. Chung Mong-koo este acuzat că, în anul 2001, a pus deoparte o sumă de aproximativ 130 de miliarde de woni (138 milioane de dolari), majoritatea banilor fiind utilizaţi pentru mituirea responsabililor guvernamentali care se ocupau de acordarea de scutiri de taxe. În plus, Chung Mong-koo mai este bănuit că a transferat o parte din fonduri către "Kia Motors", societate afiliată grupului "Hyundai" şi condusă de fiul său, Chung Eui-sun, în calitate de preşedinte.

Grupul "Hyundai" este al şaptelea constructor auto din lume şi controlează peste 70% din piaţa sud-coreeană de profil. De la declanşarea acestui scandal, însă, vînzările de autoturisme "Hyundai" au scăzut simţitor pe piaţa internă. În plus, arestarea lui Chung Mong-koo amînă construcţia uzinei "Hyundai" din Cehia, o investiţie de aproximativ un miliard de euro.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb