Preşedintele Klaus Iohannis face vineri o vizită în Delta Dunării, cu prilejul Zilei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (RBDD), potrivit News.ro.
Administraţia Prezidenţială arată că vizita confirmă preocuparea constantă a preşedintelui Klaus Iohannis în legătură cu problematicile legate de mediu, conservarea biodiversităţii şi limitarea efectelor schimbărilor climatice la nivel naţional şi internaţional şi că are inclusiv rolul de a contribui la găsirea unor soluţii pentru provocările pe care le întâmpină Delta şi la mobilizarea actorilor relevanţi în implementarea unor măsuri optime. Şeful statului se va întâlni cu autorităţi centrale şi locale, reprezentanţi ai mediului ştiinţific şi neguvernamental la Tulcea.
Administraţia Prezidenţială precizează: "Vizita în Delta Dunării confirmă preocuparea constantă a Preşedintelui Klaus Iohannis pentru problematicile legate de mediu, conservarea biodiversităţii şi limitarea efectelor schimbărilor climatice la nivel naţional şi internaţional. Obiectivele legate de protejarea florei şi faunei bogate trebuie să se îmbine armonios cu dezvoltarea socială şi economică a comunităţilor care locuiesc în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării. Pe lângă poluarea cu plastic sau exploatarea insuficientă a resurselor naturale din perspectiva sustenabilităţii, Delta Dunării s-a confruntat în ultimii ani şi cu impactul negativ al schimbărilor climatice, ale căror consecinţe - perioade lungi de secetă, deteriorarea calităţii apei şi scăderea rezervelor de peşte - pun în pericol biodiversitatea unică a Deltei, precum şi bunăstarea comunităţilor care trăiesc în regiune".
Vizita Preşedintelui României are mai ales rolul de a contribui la găsirea unor soluţii pentru provocările pe care le întâmpină Delta şi la mobilizarea actorilor relevanţi în implementarea unor măsuri optime.
În comunicatul oficial se precizează: "În acest sens, Preşedintele Klaus Iohannis se va întâlni, la Tulcea, cu autorităţi centrale şi locale, reprezentanţi ai mediului ştiinţific şi neguvernamental, pentru că protejarea Deltei Dunării are nevoie de implicarea tuturor, dincolo de apartenenţe politice şi de priorităţi pe termen scurt. Valoarea patrimoniului natural al Deltei Dunării a fost recunoscută prin includerea sa în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO şi în Lista Convenţiei Ramsar. De asemenea, Rezervaţia Biosferei Delta Dunării este inclusă în reţeaua europeană de arii naturale protejate, fiind sit Natura 2000".
1. Mda
(mesaj trimis de Oarecare în data de 01.09.2023, 12:34)
Dacă tot e prin zonă, KWJ ar face bine să-l roage pe Zele Întâiul să-i organizeze o croazieră cu bărcuța pe canalul Bîstroe și apoi mai sus pe brațul Chilia. Sau poate mai bine cu un iaht de lux.
Și să organizeze o conferință de presă în bărcuța la care să ne spună așa cum a mai facut-o, că adâncirea canalului și a brațului de către ucraineni este un mit.
S-au efectuat doar lucrări de întreținere:)) pentru protejarea Deltei.
Slava Bîstroe.
2. tara arde
(mesaj trimis de anonim în data de 01.09.2023, 14:27)
si dulapu plimba capra ...
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de Credinciosul în data de 01.09.2023, 22:09)
Nu am mai ras de mult asa!
La Crevedia a fost cataclism,iar el bronzat de la Neptun,hopa in barca in delta!
Din decenta nu faceam asta,chiar de mi sfaraiau calcaiele pt o noua plimbare!
Am plecat de la pescuit cu baiatul sa l votam pe turistul de lux!
Pinochio nu cred ca ar fi avut asemenea tupeu!
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 01.09.2023, 16:47)
Om mai nerusinat ca asta, mai rar.