Preşedintele Joe Biden apără politica de vaccinare în America şi pe glob

J.P.
Internaţional / 4 august 2021

Preşedintele Joe Biden apără politica de vaccinare în America şi pe glob

Fără condiţii sau favoritisme: Preşedintele Joe Biden a salutat marţi cele peste 110 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 distribuite de Statele Unite în întreaga lume şi i-a îndemnat pe americanii încă nevaccinaţi să se vaccineze în faţa răspândirii rapide a variantei Delta, informează AFP, citat de Agerpres.

"Ne confruntăm cu o pandemie a celor nevaccinaţi", a afirmat preşedintele american într-un discurs la Casa Albă.

"Experţii ne spun că vom vedea o creştere a cazurilor în următoarele săptămâni, o tragedie ce poate fi evitată cu uşurinţă", a adăugat preşedintele SUA.

"Vaccinând America şi contribuind la vaccinarea lumii, aşa suntem pe punctul de a învinge pandemia", a subliniat Joe Biden.

SUA au distribuit 111.701.000 de doze în peste 60 de ţări, majoritatea prin intermediul iniţiativei internaţionale Covax, dar şi în colaborare cu parteneri precum Uniunea Africană sau Caricom (Comunitatea Caraibelor), a informat mai devreme Casa Albă. Mai mult decât "toate celelalte ţări împreună".

"Este în interesul SUA să facă acest lucru. Virusul nu cunoaşte graniţe", a insistat preşedintele Biden.

"Aceste donaţii (...) sunt gratuite". "Nu există cerinţe, nu există condiţii" şi nici "favoritisme", a continuat liderul de la Casa Albă.

În prezent, China şi Rusia sunt suspectate în mod regulat că utilizează distribuirea propriilor vaccinuri în scopuri diplomatice.

"O facem pentru a salva vieţi şi a pune capăt acestei pandemii".

În detaliu, principalii beneficiari până în prezent sunt Indonezia (opt milioane de doze), Filipine şi Columbia (peste şase milioane de doze), Vietnam, Bangladesh, Pakistan şi Africa de Sud (peste cinci milioane).

Aceste donaţii "nu sunt decât începutul", potrivit Casei Albe.

De la sfârşitul lunii, SUA vor începe să livreze cele 500 de milioane de doze de vaccin Pfizer pe care le-au promis pentru o sută de ţări în curs de dezvoltare.

La nivel naţional, Joe Biden a subliniat încă o dată necesitatea ca americanii să să se vaccineze.

"Dacă nu sunteţi vaccinaţi, vă rog, vă rog să faceţi acest lucru", a insistat preşedintele, privind direct în cameră.

Biden a lăudat anumite iniţiative din sectorul privat, mulţumind chiar marilor companii Walmart, Google, Netflix, Disney şi Tyson Foods, care vor cere angajaţilor să se vaccineze.

SUA au atins luni pragul de 70% din adulţi care au primit cel puţin o doză de vaccin anti-COVID-19, la aproape o lună după data stabilită de preşedinte, care spera să sărbătorească această etapă pe 4 iulie, cu ocazia zilei naţionale.

Încetinirea campaniei de vaccinare, în special în regiunile în mod tradiţional conservatoare din sud şi vestul mijlociu, precum şi în rândul populaţiei tinere, sărace şi a minorităţile etnice a făcut ca această ţintă să nu fie atinsă aşa cum şi-ar fi dorit şeful statului. Cu toate acestea, tendinţa pare să se fi schimbat în ultimele săptămâni, în special în cele mai afectate state.

Preşedintele democrat, a cărui popularitate a scăzut în ultimele zile, rămânând însă peste 50%, se vede nevoit să recâştige teren.

Joe Biden vine după o săptămână agitată, marcată în special de noile recomandări ale autorităţilor sanitare. Acestea îi sfătuiesc acum pe americani, chiar şi vaccinaţi, să poartă măşti în interior, în zonele în care virusul continuă să fie o prezenţă puternică. Aceasta spre profunda nemulţumire a taberei rivale, republicane.

Primăria New York a anunţat marţi că dovada vaccinării va fi necesară în curând pentru a putea intra în restaurante, săli de sport şi locuri de divertisment. Întrebat de reporteri, preşedintele Joe Biden şi-a declarat sprijinul ferm pentru această măsură.

Nemulţumirea la adresa preşedintelui democrat mocneşte în aripa stângă a partidului său de mai multe zile. Aceasta l-a acuzat pe Biden că nu a reuşit să reacţioneze la timp pentru a evita ameninţarea cu deportarea a aproape 11 milioane de americani. Un moratoriu pe acest subiect a expirat pe 31 iulie. Sub presiunea aripii progresiste, autorităţile sanitare din SUA au declarat marţi, în cele din urmă, un nou moratoriu până pe 3 octombrie.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Mosul asta senil sa-si vada de Alzheimer-ul lui si sa lase politica vaccinarii pe Glob, care nu e de competentza lui, iar pe de alta parte SUA nu mai are puterea de a fi Jandarmul Lumii, ci doar o dictatura- bolsevica extrema, in care in orice clipa se poate declansa un Razboi Civil de

    proportii. 

    biden e papusica lui gates

    beware of the big bad wolf... Bill Gates, negustorul de windows caruia i-a bagat tac'su in cap ca sunt muuuuuuuuuuuult prea multi oameni pe pamant si trebuie sa mai eliminam cativa dintre ei .... gen 4 cincimi din populatie! ...si ce s-a gandit negustorul furacios de windows sa faca?  

    sa faca niste vaccinuri care sa raspandeasca boli grave si infertilitate in toata lumea! ...  

    eu nu as fugi cu bratele deschise sa ma vaccinez cu vaccinurile promovate de aceasta mica cyber-satana!  

    1. propunerea mea este sa si le bage pe toate undeva!

      sigur va deveni nemuritor.. si rece... 

      În principiu, plandemia are 4 scopuri principale:

      1. Primul este promovat de eugeniști-distrugerea oamenilor; reducerea populației mondiale la cca. 1 miliard. 

      2. Al doilea este stabilirea controlului asupra Umanității: supraveghere totală după modelul chinez. 

      3. Al treilea este dezumflarea balonului financiar/bulei speculative, care se va manifesta prin criza financiară devastatoare planificată pentru 2022-24. 

      4-. Al patrulea este reducerea dimensiunii geoeconomice a Umanității- crearea unei ,,lumi sustenabile/verzi”. 

      Aceas ta este perspectiva Centrului de Apărare pentru Studii Strategice al Statului Major Rus, făcută publică încă din primăvara anului trecut printr-un ,,fost comandant" încă foarte activ. 

      nemuritor si rece = prin primavara 2022

      niciodata nu am inteles de ce SUA mizeaza pe un presedinte atat de in varsta

      Kamala Harris (parca asa se numeste vicepresedinta) va prelua apoi puterea... si va face toate dobitociile posibile de care e in stare o femeie la conducerea SUA.... veti vedea 

      da, am citit si alte comentarii

      nu vor reusi 

      Soros si Schwab sunt programati sa treaca Dincolo in maxim 3 ani  

      Gates va mai fi viu si jucandu-se de-a imperiul global al Raului cu toti oamenii...fugarindu-i cu injectii , green passport si alte tampenii de dictator pedofil cretin ...  

      dar si el o sa cada pana in 2031-2032.  

      definitiv...si ca avere si ca vizibilitate in societate si ca ...libertate.... si finalmente ca viata. :)  

      asa-zisii zei carnosi vor merge la intalnire cu Dumnezeu care le-a rezervat un loc caldut in Iad... pacat ca ne freaca pe noi la icre aproximativ un deceniu (timp furat din viata noastra) pana revenim la viata normala total (fara pasaport covid, fara carantine, fara nici o tampenie de genul asta... adica inapoi la Normalitatea Clasica).  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb