Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, astăzi, decretele de eliberare din funcţie a mai multor magistraţi, ca urmare a pensionării, informează Agerpres.
Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului i-a eliberat din funcţie pe: Irina-Hermina Botnaru - judecător la Curtea de Apel Ploieşti; Roxana-Mihaela Maroneac - procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti; Luminiţa Nicolescu - procuror-şef al Biroului de recursuri civile în interesul legii din cadrul Serviciului judiciar civil al Secţiei judiciare de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, relatează sursa citată.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 08.08.2023, 16:01)
Esuatule!
2. Deficitul mare de judecatori si procurori din sist
(mesaj trimis de Un liberal în data de 08.08.2023, 16:46)
Eu am crezut ca CSM ,care acum a apelat la guvern si chiar la comisia EU ca sa nu desfiinteze posturile neocupate ,deci CSM ar fi fost in pozitia sa nu mai avizeze alte dosare de pensionare . Iata ca pensionarile merg inainte ,in ciuda deficitului enorm de magistrati . In Constitutie scrie as la Art 125 aliniat 3 :
'Judecatorii sunt independenti si se supun numai legii .'
Partea de independenta e asigurata de CSM iar partea de legislatie tine de Parlament . Daca guvernul care are drept de initiativa modifica si trece modificarile prin parlament la legile Dragnea ,judecatorii vor urma legea . In Constitutie nu scrie nimic privind varsta de pensionare sau formularea de ieri de la CCR ' 'Creșterea vârstei de pensionare de la 47 la 50 de ani în 2023 este considerată ”distonantă” și ”automată”. ' Pur si simplu nu sunt in Constitutie termenii acestia si subiectul in sine !
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 09.08.2023, 11:43)
Exact!
Alo, d-l Iohanis, iata ce spun magistratii pe care ii scoateti la pensie anticipat, ca este nevoie de magistrati activi (iar matale ii scoti la pensie in mica pauza de lucru dintre multele vacante personale):
"Tăierea posturilor vacante ar conduce practic la blocarea activităţii instanţelor şi a parchetelor care în prezent funcţionează la limita de avarie, având deja un deficit imens de personal, multe din acestea cu mai puţin de 50% din personalul din scheme, ceea ce s-ar răsfrânge, în final, asupra operativităţii şi calităţii actului de justiţie", afirmă AFJR, care apelează la Comisia Europeană pentru respectarea statului de drept şi a statutului magistraţilor de autorităţile de la Bucureşti.
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 08.08.2023, 16:47)
Fără rost....cererea de pensionare nu poate fi respinsă .
Puneți la punct magistrații !
Nu le mai permiteți să conducă România !
Singura profesie ce face ce vrea , când , cum vrea , fără nici o responsabilitate sau control profesional .