PREŞEDINTELE SERBIEI: ''Djokovic a fost victima unei vânători de vrăjitoare''

G.U.
Internaţional / 16 ianuarie 2022

Aleksandar Vucic (Sursă foto:Wikipedia)

Aleksandar Vucic (Sursă foto:Wikipedia)

Tenismanul Novak Djokovic a fost victima "unei vânători de vrăjitoare în adevăratul înţeles al cuvântului, împotriva unei persoane şi a unei ţări", a declarat astăzi preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, care l-a susţinut ferm pe jucător după izbucnirea scandalului ce a dus la expulzarea acestuia din Australia, scrie AFP, conform Agerpres.

"Am vorbit mai devreme cu Novak Djokovic după decizie şi îl încurajez. Aşteptam cu nerăbdare să-l vedem revenind în ţara lui unde va fi mereu binevenit", a afirmat Vucic.

Acesta s-a enervat din cauza deciziei autorităţilor australiene de a-l expulza pe N.1 mondial al tenisului masculin, care nu este vaccinat împotriva Covid-19.

"Ei cred că după ce l-au maltratat în aceste zece zile, l-au umilit pe Djokovic. S-au umilit singuri, Djokovic poate să se întoarcă în ţara lui cu capul sus şi să privească pe toată lumea drept în ochi", a spus Vucic.

Tribunalul federal australian a respins, astăzi, apelul depus de Novak Djokovic împotriva anulării vizei sale şi a deportării din Australia.

Sârbul a recunoscut, miercuri, că a comis o "eroare umană, cu certitudine nu intenţionată" în declaraţia sa de călătorie făcută în faţa autorităţilor australiene, completată de o persoană din staff, care a bifat caseta greşită în legătură cu călătoriile sale anterioare sosirii în Australia.

Novak Djokovic deţine recordul de titluri de Mare Şlem câştigate (20), împreună cu Rafael Nadal şi Roger Federer. Djokovic este şi deţinătorul recordului de titluri cucerite la Australia Open (nouă) şi campionul en titre.

"Sunt extrem de dezamăgit", a reacţionat Djokovic într-un comunicat. "Respect decizia Tribunalului şi voi coopera cu autorităţile competente în ceea ce priveşte plecarea mea din ţară", a adăugat tenismanul.

Numeroşi sârbi au fost furioşi după decizia autorităţilor australiene.

"Este o farsă" care "nu are nimic de-a face cu sportul", a declarat Nebojsa Viskovic, un ziarist care se ocupă de sport, mai ales de tenis. "Toate criticile că este vaccinat sau nu stau în picioare", a continuat el.

"Decizia asta nu e o surpriză, dar e totuşi ruşinoasă", crede Jadranka Misic, un sociolog de 29 de ani din Belgrad.

În opinia lui Milovan Jankovic, un iubitor al tenisului, Australia şi Australian Open au obţinut o victorie a la Pyrrhus.

"Turneul va fi ridicol fără campionul en titre, de nouă ori câştigător. Dacă aş fi Djokovic, n-aş mai pune niciodată piciorul în Australia", a adăugat vânzătorul în vârstă de 57 de ani.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Domnu presedinte, lasati comentariile si puneti mina de faceti ceva. Turnee, multe turnee de tenis, la Belgrad si in imprejurimi. Poate il convingeti sa plateasca si niste impozite in patria muma, Serbia?

    Australian Open e doar inceputul pentru marele nevaccinat. De acum incolo va calatori cu o valiza mare de documente medicale si alai de avocati 

    1. " Sus prostia"

      Stai linistit, caci la tine sta gramada! 

      Iar pe tine PROSTIA te strivește ! ; precum averile de zeci de milioane ale unor "celebrități"... care știu doar să lovească o minge... și știu să înjure când nu le iese ceva.

      În timp ce geniile omenirii creează tot ce e necesar pentru umanitate.

      În timp ce PROȘTII din tribună își sucesc gâtul la stânga și la dreapta, pierd timpul, plătesc averi pe bilete și transpiră stând în soare... pentru a fi văzuți la TV.  

      Corect.

      Ca sa fii numarul unu mondial, in ceva, de exemplu in tenis sau box sau aeromodelism sau alta chestie ca astea, trebuie sa fii un geniu. Nu ingandire, ci prin aptitudinile cerute de acea activitate. Djokovic este acel paradox, un geniu in tenis, dar un om redus intelectual (ceea ce se si vede pe fata lui). Cam cum era si Ilie Nastase .

    Sa vina in Romania, si va face rost de certificat de vaccinare. Nu r fi problema de bani:)

    1. Nu are rost să bată drumul până aici. Chiuvete se găsesc și la ei . Și peste tot în lume?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb