Preşedintele Sindicatului "Virgil Săhleanu Mittal Steel Iaşi" cere readucerea în ţară a cehului Frantisek Priplata

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 12 august 2005

Preşedintele Sindicatului "Virgil Săhleanu Mittal Steel Iaşi", Constantin Rotaru, a solicitat, ieri, la sediul Asociaţiei "21 Decembrie 1989", readucerea în ţară a cetăţeanului ceh Frantisek Priplata, care a fugit din România, deşi era condamnat pentru instigare la uciderea fostului lider sindical Virgil Săhleanu de la SC "Tepro" Iaşi. În opinia sa, Poliţia Română este vinovată de faptul că Frantisek Priplata a fugit din România. De asemenea, Constantin Rotaru a spus că este dezamăgit de faptul că nici un lider de confederaţie naţională sindicală, cu excepţia preşedintelui Federaţiei Meridian, nu a avut nici o reacţie faţă de cazul cetăţeanului ceh. La rîndul său, preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie 1989, Teodor Mărieş, consideră că vinovaţi de cazul Priplata sunt serviciile secrete, poliţia şi, posibil, vameşii care nu au împiedicat fuga lui Priplata în Cehia, dar şi judecătorii care au decis judecarea acestuia în libertate. Pe de altă parte, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor "Prolex", Vasile Lincu, şi-a exprimat solidaritatea cu protestatarii, afirmînd că justiţia şi nu poliţia este responsabilă de fuga lui Priplata.

La conferinţa de presă organizată de Asociaţia 21 Decembrie 1989 au participat reprezentanţi ai Sindicatului "Virgil Săhleanu Mittal Steel Iaşi", Sindicatului Solidaritatea al Siderurgiştilor "Mittal Steel Galaţi", Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor "Prolex", precum şi ai Asociaţiei "Decembrie 1989 Metrou".

Un grup format din reprezentanţi ai sindicatelor şi ai societăţii civile a pichetat, ieri, sediul Ambasadei Republicii Cehe la Bucureşti, în semn de protest faţă de fuga lui Priplata.

Protestatarii au pichetat, de asemenea, sediul Ministerului Administraţiei şi Internelor cerînd demararea activităţilor necesare pentru darea în urmărire internaţională şi reţinerea cetăţeanului ceh, în vederea executării pedepsei, precum şi elucidarea circumstanţelor în care condamnatul a reuşit să părăsească teritoriul României.

Omul de afaceri ceh Frantisek Priplata, de 57 de ani, condamnat pentru implicare în asasinarea fostului lider sindical de la Tepro Iaşi, a reuşit să fugă din România la sfîrşitul lunii iulie, deşi avea interdicţie de a părăsi ţara din 2001. Autorităţile române au început demersuri pentru extrădarea sa în vederea executării pedepsei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb