Preşedintele Xi avertizează că orice provocare la adresa stabilităţii chineze este absolut inacceptabilă în Hong Kong

A.O.
Internaţional / 2 iulie 2017

Xi Jinping (Sursa foto: Wikipedia)

Xi Jinping (Sursa foto: Wikipedia)

Preşedintele Chinei, Xi Jinping, a avertizat ieri dimineaţă că orice ameninţare la adresa stabilităţii chineze este "absolut inacceptabilă" în Hong Kong. Aceste declaraţii au avut loc cu ocazia ceremoniei de învestire a noului lider din Hong Kong, Carrie Lam, şi a aniversării a două decenii de la predarea regiunii administartive speciale de către Marea Britanie, transmite DPA, informează News.ro.

Xi a declarat: "Orice încercare de a pune în pericol suveranitatea şi securitatea chineză reprezintă o provocare la adresa puterii Guvernului Central... folosirea acestui teritoriu pentru a lansa activităţi de infiltrare şi sabotaj împotriva continentului încalcă o linie roşie şi este absolut inacceptabilă".

De asemenea, preşedintele chinez a subliniat importanţa armoniei în fosta colonie britanică, cerând implementarea unui sistem de garantare a securităţii naţionale şi a unei educaţii naţionale patriotice pentru tineret.

"Hong Kong trebuie să îmbunătăţească educaţia şi să crească atenţia publică asupra istoriei şi culturii naţiunii chineze", a completat preşedintele de la Beijing.

Acesta a menţionat că politica "o ţară, două sisteme" a fost implementată iniţial pentru a realiza şi a menţine unitatea naţională. Însă, alegerea lui Carrie Lam la conducerea regiunii administrative speciale a atras acuzaţii cu privire la presiunea pusă de Beijing asupra celor 1.200 de membri ai comisiei care-l alege pe şeful Executivului.

Alegerea acesteia implică mari probleme, pentru că Beijingul ar putea să o forţeze să treacă o legea controversată a securităţii naţionale, care ar preveni orice trădare, seccesiune, răzvrătire sau subversiune faţă de Guvernul Central.

Această lege a fost iniţial redactată în 2003, iar jumătate de milioan de oameni au ieşit în stradă pentru a protesta la Hong Kong.

Peste 20 de membri ai formaţiunilor Demosisto şi Liga Social-Democrată au încercat să pornească un protest în apropierea unui centru expoziţional din Hong Kong.

Însă, aceştia au fost imediat ridicaţi de către autorităţile locale, după ce un grup pro-Beijing a încercat să-l confrunte pe activistul Joshua Wong, conform sursei citate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb