Preţurile criptoactivelor se prăbuşesc

SIMON PETERS, ANALIST ETORO
Piaţa de Capital / 10 ianuarie 2022

Preţurile criptoactivelor se prăbuşesc

Preţurile criptoactivelor s-au prăbuşit săptămâna trecută, datorită unei tendinţe generale a investitorilor de a renunţa la investiţiile mai riscante, în condiţiile în care Rezerva Federală a SUA şi-a manifestat rapid disponibilitatea de a majora dobânzile şi de a vinde titluri de creanţă.

Bitcoin a scăzut vertiginos pe parcursul săptămânii, după ce a început noul an în jurul valorii de 47.000 de dolari. Miercuri, preţul celui mai mare criptoactiv din lume s-a prăbuşit în urma veştilor dinspre Fed şi a trimis intervalul de tranzacţionare sub 43.000 de dolari, cel mai scăzut nivel de la sfârşitul lunii septembrie 2021. În prezent, BTC se tranzacţionează sub 42.000 de dolari, fără niciun semn de revenire până în prezent.

În acelaşi timp, Ether a cunoscut o prăbuşire similară, ajungând la un moment dat sub nivelul de 3.000 de dolari pe platforma eToro sâmbătă. Criptoactivul începuse săptămâna la peste 3.800 de dolari, dar acum se tranzacţionează sub 3.200 de dolari.

Criza din Kazahstan opreşte mineritul de bitcoin

Hashrate-ul Bitcoin a scăzut după ce întreruperile de curent au afectat industria de minerit cripto din Kazahstan.

Criza politică aflată în curs de desfăşurare, care a dus la revolte şi tensiuni în capitală, a avut astfel un impact involuntar asupra bitcoin.

Odată cu oprirea energiei electrice în ţară, operaţiunile majore de minerit cripto au fost nevoite să se închidă, ceea ce a dus la o scădere a hashrate-ului criptoactivului, a puterii de calcul globale a reţelei şi la o scădere a valorii token-urilor BTC.

Kazahstanul a devenit în mod discret un lider în mineritul Bitcoin la nivel mondial, producţia sa fiind a doua după cea din SUA, după recenta reprimare a operaţiunilor de minerit de către China.

Cât timp situaţia rămâne neclară în această ţară, tensiunile în curs de desfăşurare vor continua să aibă un potenţial impact asupra hashrate-ului şi a preţului global.

Tezos încheie un parteneriat cu o echipă importantă de eSports

Blockchain-ul open source Tezos a încheiat un parteneriat pe trei ani cu o importantă echipă franceză de eSports, Team Vitality.

Detaliile despre ceea ce înseamnă acest acord în practică sunt puţine, dar Tezos spune că va "revoluţiona" experienţa fanilor Team Vitality.

Tezos a încheiat deja parteneriate cu Formula 1, McLaren şi Red Bull Racing. Aceste asocieri includ game de colecţie NFT şi alte proiecte de sponsorizare şi de vizibilitate a mărcii pentru blockchain.

În ce priveşte colaborarea, directorul executiv Nicolas Maurer al Team Vitality a declarat: "Acesta este cu adevărat un parteneriat care schimbă jocul pentru Vitality, ceea ce pare potrivit având în vedere că 2022 va fi cel mai important an din istoria noastră."

"Oportunităţile pe care Tezos le poate aduce pentru a consolida relaţia dintre noi şi fanii noştri sunt incredibile şi suntem extrem de mândri că Tezos ni se alătură în această călătorie."

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Sa va tineti bine cand vor cadea precum castelul de nisip aflat la marginea marii...

    1. ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb