Preţurile petrolului au crescut ieri cu peste 2%

F.D.
Materii Prime / 28 septembrie 2022

Preţurile petrolului au crescut ieri cu peste 2%

Preţurile petrolului au crescut ieri cu peste 2%, de la cele mai scăzute niveluri atinse în ultimele nouă lunii, susţinute de reducerea ofertei din Golful Mexic din SUA, înaintea uraganului Ian, şi de o uşoară depreciere a dolarului american, transmite Reuters, potrivit News.ro.

Preţurile au fost susţinute, de asemenea, de aşteptările analiştilor cu privire la posibile reduceri ale livrărilor din partea Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol şi Aliaţilor acesteia (OPEC+), care se întrunesc pe 5 octombrie pentru a stabili politica de producţie.

Cotaţia ţiţeiului Brent a crescut cu 1,92 dolari, sau cu 2,3%, la 85,98 dolari pe baril. Luni, a scăzut până la 83,65 dolari, cel mai scăzut nivel atins din ianuarie.

Preţul ţiţeiului U.S. West Texas Intermediate (WTI) a crescut cu 1,68 dolari, sau cu 2,2%, la 78,39 dolari pe baril.

Preţurile petrolului au crescut după ce Rusia a invadat Ucraina, în februarie, pentru petrolul Brent apropiindu-se în martie de maximul istoric de 147 de dolari.

Recent, preţurile petrolului au fost influenţate negativ de îngrijorările legate de recesiune, ratele mari ale dobânzilor şi puterea dolarului.

"În prezent, petrolul se află sub influenţa forţelor financiare", a spus Tamas Varga, de la firma de brokeraj pentru petrol PVM.

"Între timp, creşterile precum cea din această dimineaţă, provocată de uraganul Ian în Golful SUA, sunt privite ca fenomene temporare".

Dolarul s-a retras marţi de la maximul din ultimii 20 de ani, ceea ce a susţinut şi preţurile petrolulului. Un dolar puternic face ţiţeiul mai scump pentru cumpărătorii care folosesc alte valute.

Reducerile livrărilor au oferit, de asemenea, sprijin. BP şi Chevron au declarat luni că au oprit producţia la platformele offshore din Golful Mexic, odată cu apropierea uraganului Ian.

Într-o notă, Jim Ritterbusch, de la Ritterbusch and Associates, a declarat că întreruperile pot oferi doar o amânare momentană pentru preţul petrolului. "Întreruperile se pot dovedi scurte", a spus Ritterbusch, adăugând că Golful Mexic reprezintă "doar aproximativ 15% din producţia totală din SUA în această epocă de şist", aşa că efectul "este susceptibil să fie minim".

Scăderea preţului petrolului a provocat speculaţii că OPEC+ ar putea interveni. Ministrul Petrolului din Irak a declarat luni că grupul monitorizează preţurile şi nu vrea o creştere bruscă sau un colaps.

"Doar o reducere a producţiei de către OPEC+ poate rupe impulsul negativ pe termen scurt", au spus Giovanni Staunovo şi Wayne Gordon, de la banca elveţiană UBS.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb