Preţurile petrolului au scăzut ieri cu peste 3%, în cadrul unor tranzacţii volatile, din cauza temerilor legate de oferta mai mare din SUA, pe fondul încetinirii economice şi a cererii mai scăzute de combustibili din China, transmite Reuters, conform News.ro.
Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au scăzut cu 2,37 dolari, sau cu 3,6%, până la 89,25 dolari pe baril. Contractele futures pentru ţiţeiul U.S. West Texas Intermediate (WTI) au scăzut cu 3,12 dolari, sau cu 3,7%, la 82,34 dolari pe baril, după ce au crescut cu peste 1 dolar la începutul sesiunii.
China, cel mai mare importator de ţiţei din lume, a amânat pe termen nedeterminat publicarea indicatorilor economici programaţi iniţial să fie anunţaţi marţi, indicând pieţei că cererea de combustibil este scăzută semnificativ în regiune.
"Nu este un semn bun când China decide să nu publice cifrele economice", a declarat John Kilduff, partener la firma Again Capital din New York.
Aderarea Chinei la politica sa de zero Covid a continuat să crească incertitudinile cu privire la creşterea economică a ţării, a declarat analistul CMC Markets Tina Teng.
Preţurile petrolului au fost, de asemenea, presate de rapoarte conform cărora guvernul SUA va continua să elibereze ţiţei din rezervele strategice.
Administraţia Biden intenţionează să vândă petrol din Rezerva Strategică de Petrol în efortul de a reduce preţurile combustibililor înainte de alegerile pentru Congres de luna viitoare, au declarat luni surse pentru Reuters.
În plus, stocurile de ţiţei din SUA ar fi crescut pentru a doua săptămână consecutiv, a arătat luni un sondaj preliminar al Reuters.
Producţia din Bazinul Permian din Texas şi New Mexico, cel mai mare bazin petrolier de şist din SUA, este estimată să crească luna aceasta cu aproximativ 50.000 de barili pe zi (bpd), până la un record de 5,453 milioane bpd, a spus Administraţia pentru Informaţii în Domeniul Energiei.
Investitorii au crescut poziţiile lungi în contracte futures, după ce OPEC+ a fost de acord să reducă producţia cu 2 milioane de barili pe zi, au declarat analiştii ANZ Research într-o notă.
Mai mulţi membri ai grupului de producători de petrol au susţinut reducerea, după ce Casa Albă a acuzat Arabia Saudită că constrânge unele naţiuni să susţină această mişcare, acuzaţie neagă Riad.